sebas198931 03.03.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam wszystkich. Chciałbym zasięgnąć pewnej informacji odnośnie fundamentu monolitycznego. Przeszukałem forum lecz nie mogę znaleźć informacji na temat który mnie nurtuję, bądz nie umie szukać. Będę stawiał mały budynek gospodarczy ok 30m2 oczywiście jest to zgłoszone do odpowiednich organów. będzie on posiadał niedużą piwniczkę i moje pytanie jest następujące: jak wykonać poprawnie fundament chodzi mi konkretnie o izolację poziomą tejże piwnicy. Fundament będę lał monolityczny i nie wiem jak to wykonać.1. Zalać ławę położyć papę lub folie i dalej dolewać ponad poziom gruntu?? (wszystko bezpośrednio w ziemi bez szalunków2. położyć folię pod ławę i wywinąć na brzegi wykopu a później lać wszystko na raz. bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w sprawie. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 no wiesz trzeba wybrać... albo robisz po Bożemu, czyli ściana w szalunku i izolacje albo lejesz beton w wyryte w ziemi rowy "do trawy" i OK, ale o jakichś izolacjach poniżej trawy to wtedy nie ma co myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Jak masz grunt w którym można wykopać pod ławę i ziemia się nie będzie obsypywała - można zastosować 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 A jaką chczesz dać izolację pionową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebas198931 05.03.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jeśli chodzi o izolację pionową to za jakiś czas odkopie ponownie fundament zasmaruje jakimś izolbetem i dam moze folie kubełkową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.03.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jeśli chodzi o izolację pionową to za jakiś czas odkopie ponownie fundament zasmaruje jakimś izolbetem i dam moze folie kubełkową. Pozdrawiam przyznaję, pomysł dość nowatorski:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.03.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Folia kubełkowa nie jest izolacją p/wilgociową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts