tereska77 30.11.2013 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Zle spojrzalam na cene......brutto jest mniejszym drukiem pod spodem i jeden taki piekny wylacznik kosztuje 194,34zlhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 09.12.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Za 2 tygodnie zobaczymy nasz domek:wiggle: Oswietlenie w podbitce odlozone do wiosny, ale juz w calosci zaplacone:cool: Tzn. elektyk powiedzial, ze jesli juz nic nie wymysle, to to co dalam mu wczesniej wystarczy. Mam nadzieje, ze juz nic nie wymysle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 09.12.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Tak sobie dumalismy przez weekend z mezulkiem, od czego by tu zaczac na wiosne. Przekonalam go do ocieplenia dachu i to bedzie pierwszy etap. Potem gladzie, zeby caly ten najgorszy syf miec za soba. Gdy to juz bedzie zrobione, bede mogla wreszcie kupic rekuperator:yes: Plytki do garazu i kotlowni juz kupione, wiec od tych pomieszczen zaczniemy. Wykonczenie reszty domu pod znakiem zapytania, bo chyba jednak najpierw zrobimy kotlownie "na gotowo", czyli ostatecznie musimy wybrac sposob ogrzewania naszego domku. Wybor ogranicza sie do pieca na ekogroszek i pompy ciepla. Jesli zdecydujemy sie na pompe ciepla, to niestety troche to nas bedzie kosztowac;) i wtedy wykonczeniowka przesunie sie w czasie. Piec na ekogroszek- jedyna zaleta- max dycha za piec i jeszcze sporo kasy na inne rzeczy. Tylko kto nam bedzie w tym piecu palil??? Pewnie sister zostalaby tym "szczesliwcem":rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 12.12.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 W komentarzach napisalam, a w dzienniku nie:sick: Kochani po raz kolejny na forum licytacja prac dzieci z Ogniska Marymont. Dzieci zbierają na ferie zimowe:) Zajrzyjcie, proszę, prace są piękne http://forum.muratordom.pl/forumdisp...na-AUKCJ%C4%98!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 23.12.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia,mnóstwa prezentów niebudowlanych oczywiście i spełnienia wszystkich marzeń i postanowień Noworocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 17.01.2014 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Od rana zapindalam w lopata:bash: A jeszcze tydzien temu, gdy wrocilismy z Polski, w ogole sniegu nie bylo:jawdrop: Troche spadlo w grudniu, ale potem bylo caly czas na plusie i padal deszcz, pogoda wiosenna jak w Pl:pZa to w tym tygodniu zima chyba postanowila nadrobic poprzednie miesiace;) Pada i pada... Budowlanie nic sie nie dzieje.... Tzn. dzieje sie, ale wylacznie w mojej glowie:D http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/600/meblujee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 17.01.2014 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Pochodzilismy sobie po domu z metroweczka, pospisywalam sobie na kartke wymiary, ktorych byc moze bede potrzebowac w ciagu najblizszych miesiecy (nastepny planowany urlop w lipcu) i.... chyba nie mam tej kartki:p Na szczescie czesc oswietlenia, ktora planuje kupic blizej lata, zapisalam sobie w telefonie, bo i tego bym nie miala:p Dobrze, ze nie kupilam ceramiki do malej lazienki, bo caly plan mi sie rypnal:bash:Pomierzylam sobie wszystko na spokojnie i moj wymarzony kerasan chiba nie wleziehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/rozpacz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 19.01.2014 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Znalazlam mala umywalke:wiggle::wiggle: http://www.lazienkaplus.pl/pl/umywalka-41-x-32-cm-kerasan-retro-1033,432261,81,i.html Malenstwo (41x32), wiec bez postumentu niestety. Lazienki sobie na razie odpuszczam, bo nie mam gdzie skladowac ewentualnych zakupow i jakos nie wyobrazam sobie, ze kupie cos teraz i zobacze to za pol roku:( Jesli cos bedzie nie tak, to nie bede miala mozliwosci zwrotu, wiec wole nie ryzykowac. Doszlismy z mezem do wniosku, ze kupimy cos dopiero przed samym przyjazdem w lato, jak juz najgorszy syf bedzie za nami. Na wiosne zaczniemy od ocieplenia dachu, potem gladzie. Za jakis czas bede zbierac oferty na PC, ale wczoraj siostra nam troche zamotala w glowach, bo planuja u nas gaz i zbieraja podpisy chetnych. Nie bralam gazu pod uwage, w ogole nie orientuje sie w temacie ogrzewania domu gazem:confused: Moze ktos z podczytujacych ma jakies doswiadczenia i zechce sie podzielic spostrzezeniami??? Chyba zadzwonie ktoregos dnia do naszej pani soltys i podpytam o szczegoly, orientacyjne koszty itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiajacek 16.03.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam Interesuje nas ten projekt vis-a-vis c126 wersja podst.Jaki koszt ponieśli Cię na tym etapie.I jeszcze mamy prośbę czy pod każdym zdjęciem na każdym etapie możemy wiedzieć jaki jest koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiajacek 16.03.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 WitamProszę o wpisy kosztów poniesionych na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 29.03.2014 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 asiajacek witajcie:welcome: Nie dostalam powiadomienia na maila, wiec nawet nie wiedzialam, ze ktos w moim dzienniku byl:oDzisiaj przypadkowo zajrzalam, a tu niespodzianka! Koszty zamiescilam na poprzedniej stronie, ale wymagaja uzupelnienia. W wolnej chwili sie za to zabiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 29.03.2014 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 asiajacek uzupelnilam tak na szybko do etapu dachu, reszta musi zaczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 07.08.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jestem na dobrej drodze do zostania rekordzista w kilku kategoriach...1.Czas budowy domu:D2.Czestotliwosc wpisow w dzienniku budowy:sick: Nie mialam natchnienia do pisania, a i niewiele sie dzialo.Mielismy zaczac od ocieplenia dachu, ale plan sie zmienil po wstepnej wycenie tej "przyjemnosci"... Wyszlo okolo 28tys (materialy plus robocizna), wiec doszlismy do wniosku, ze odpuszczamy sobie na razie:(Jestem chyba w jakims dolku budowlanym, bo nic mi sie nie chce i nie potrafie podjac zadnej konkretnej decyzji. Chyba jeszcze nie doszlam ze soba do ladu po urlopie, ktory (jak zawsze) byl urlopem tylko z nazwy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 07.08.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Zeby nie bylo, ze nic sie nie dzialo... Mamy zrobiona podbitke i zamontowane swiatelka, sprawdzalam, swieca:D Niestety nigdy nie bylismy wystarczajaco dlugo, zeby zobaczyc, jak to wyglada w nocy, ale trudno, jeszcze sie napatrze;) W domu jest juz fajnie, bialo, bo mamy zrobione sufity podwieszane, gladzie i wszystko jest pomalowane. Parapety wewnetrzne tez juz mamy:yes:Lusiu kochana, takie same jak Twoje:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 07.08.2014 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Co do parapetow, to tez zmienilismy zdanie. W kuchni i w salonie mialo nie byc "normalnych" parapetow, okna mialy byc zrobione "po norwesku";) Ostatecznie zostawilismy tylko okno kuchenne, w salonie jednak beda parapety. Juz zamowilam, przyszly i czekaja na montaz.Zrezygnowalismy, bo troche sie obawiamy, czy stolarz zrobi to tak jak chcemy. Norweskie okna maja takie specjalne rowki do montazu listew, przy naszych pewnie troche motania by bylo. Szczegolnie przy tych dwoch fixach w salonie. No trudno, kolejny kompromis budowlany, na pewno nie ostatni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 07.08.2014 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Planowalam kupic oswietlenie zewnetrzne, ale na planach sie skonczylo:spam: Nie moge znalezc zadnej pasujacej mi serii, w ktorej beda kinkiety i plafony. Tylko lampy wiszace. A ja chce plafon!!! W lomzynskiej Mrowce znalazlam ladne kinkiety... Co z tego, ze ladne, jak jeden wisi w dol, a drugi w gore:lol2: Byla mozliwosc domowienia do pary, ale plafonow nie ma do kompletu, a jak zamowie z innej firmy, to moge nie trafic z kolorem:(Ale chociaz jeden konkretny zakup zrobilam:) Do malego wc kompakt Kerasan retro:wiggle: Chcialam kupic tez umywalke, ale okazalo sie, ze trzeba czekac i ze znowu nie po mojej mysli bedzie, bo w tej umywalce otwor na baterie nie moze byc na srodku. Przez samym wyjazdem zamawialam i juz mi sie nie chcialo myslec, po ktorej stronie bedzie lepiej. Zreszta nie wiem, czy strona jest wazna, bo przy takiej malej umywalce to i tak podloga bedzie zachlapana, co za roznica z ktorej strony bardziej:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 07.08.2014 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Mam kilka zdjec, ale nie pamietam, czy zrobionych przed malowaniem czy w trakcie, a ze z tabletu pisze, to nie moge tego ogarnac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts