marcin2372 03.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Mój wykonawca chce zacząć prace na budowie już za tydzień, ale prognozy długoterminowe przewidują przymrozki. Czy jeżeli temperatury w nocy będą poniżej zera a w dzień w okolicach 5 stopni można murować ściany lub wylewać chudziaka. Wiem ,że są dodatki dom zapraw ,ale czy warto - może lepiej poczekać do ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 03.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 03.03.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ja zacząłem 2 marca 2011 roku. Tutaj są zdjęcia z pierwszego dnia robót. Najważniejsza jest decyzja kierownika budowy. Jak się zgodzi (czytaj - przeanalizuje wszelkie zagrożenia i weźmie na siebie odpowiedzialność), możecie śmiało zaczynać.Budowlańcom nie ma co ufać. Nasi, mimo że były to fajne chłopaki, patrzyli - jak wszyscy w tej branży - przez pryzmat kasy. Byle jak najszybciej zrobić, a czasami, jak się da, troszkę sobie uprościć. Kierownik chce swojego, a przez to i twojego dobra, budowlańców twój los specjalnie nie wzrusza. To powinna być mantra, którą należy powtarzać szczególnie na początku, kiedy jeszcze nie masz doświadczenia w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Jeżeli Ci się nie pali (terminy itp, itd ) a chcesz spac spokojnie to na razie wylej ławy a z murowaniem bloczków nieco zaczekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 04.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Sąsiad rozpoczął budowę w listopadzie, drugi w lutym - domy rosną w oczach !!!W marcu jest literka "r", podobnie jak ślub można rozpocząć "nową drogę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wio 05.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 czy to przyspieszy zakończenie , to inne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 05.03.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A w tym tygodniu maja być mrozy, przynajmniej w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2372 05.03.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Rozmawiałem dzisiaj z kierownikiem budowy i odradzał murowanie - za duże mrozy w nocy. Myślę, że za 2tygodnie może zaczniemy. Z jednej strony człowiek się cieszy ,że robota ruszy, ale trzeba dać sobie na wstrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.03.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 u nas tez duze mrozy, wiec nie zaczniemy w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.03.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Może w drugiej połowie marca będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.03.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 od 10.03 całkiem fajne temperatury, prawie bez przymrozków, po otwarciu tego linka poczytajcie "prognozy długoterminowe - SEZONOWE" - w miarę wiarygodne, http://www.twojapogoda.pl/polska/mazowieckie/warszawa/16dniowa i jeszcze tu: ale wg. moich obserwacji mniej budząca moje zaufanie:http://www.tvnmeteo.pl/pogoda/polska,1/prognoza/warszawa,46800.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts