Aantenka 21.03.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) KUCHNIA: Kolor frontów będzie "orzech włoski" tak więc zielone odpadają. Skłaniam się ku zielonemu pasowi płytek między szafkami górnymi a dolnymi bardziej niż zieleni na całości ścian. Tylko nie wiem wtedy jakie ściany zrobić - kremowe? I jaka ta podłoga, żebym nie przeklinała za mocno sprzątając - obawiam się jasnego gresu :> Dobór kolorów jest trudny, zwłaszcza porady internetowe, gdzie nawet monitor przekłamuje kolor. Poza tym często o tym, czy dane dwie barwy pasują decyduje nie tyle sam kolor co jego chłodny lub ciepły odcień. Nie wiem, jaki jest Twój orzech włoski, ale odcień kremowy, biała czekolada czy magnolia będzie na pewno bezpieczny. Natomiast kolorem się nie stresuj - zawsze można go zmienić. Co do płytek na podłodze, to też kwestia dopasowania sobie odcienia. Jasna podłoga jasnej nie równa, a aktualnie wszystkich gresów masz takie mnóstwo kolorów i wzorów, że jasny gres ale z mazajami i dobrą strukturą może się sprzątać wcale nieźle. Niestety, trzeba by wziąć kawałek frontu i podłogi i sobie popatrzeć, co gra a co nie... Do orzecha i zieleni może pasować też np. szary, zwłaszcza jeśli kolor powtórzy się w innych elementach salonu czy nawet w stali sprzętów Tutaj przykładowa aranżacja http://czasnawnetrze.pl/i/dz01MDAmaD01MDA=/1cca46ac/979-silvia.jpg Edytowane 21 Marca 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.03.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Tu link do łazienki z 3 półeczkami nad wanną. Może takie rozwiązanie Ci się spodoba ? http://bi.gazeta.pl/im/3/3605/z3605203X.jpghttp://czterykaty.pl/czterykaty/51,57642,3604350.html?i=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 25.03.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Aantenka Jeśli chodzi o zabudowę pralki i szuflady pod umywalką - to nie powinno się gryźć, ale pod warunkiem, że pralka będzie zabudowana też od strony umywalki ścianką do samej podłogi. Muszę przemyśleć, czy nie pociągnąć tych szuflad to podłogi również, wtedy zyskam więcej miejsca do przechowywania. Pojawia się jeszcze jeden element wyposażenia - kocia kuweta. Nie wiem czy dać ją na korytarz, czy umieścić gdzieś w łazience (wolałabym w łazience...). Jest ona dość duża, bo kryta (wysoka na 40 cm, długa na 50). Teraz stoi pod umywalką i świetnie się tam ukrywa nie zawadzając, ale nie ma wtedy mowy o półkach/szufladach pod tą umywalką. W ogóle zastanawiałam się, czy umywalki by nie zrobić jakoś wyżej niż przewidują standardy, tak z 10-15 min - kusi mnie to strasznie :> Szara podłoga w kuchni wygląda bardzo ciekawie muszę przyznać, tylko faktycznie muszę wziąć kawałek frontu i pooglądać z jakimi szarościami zagra. Rzeczywiście mogłaby się zgrać przy okazji ze stalową/inoxową lodówką i piekarnikiem. I nawet pasowała by do kremowych ścian i zielonej mozaiki (bardzo ładną wkleiłaś w jednej z kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.03.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Wracam z wizualizacją kuchni . Przepraszam, ale obowiązki zawodowe czasem muszą wziąć górę . Uwzględniłam Twoje preferencje - jest stół, szafki pod sufit i kolor identyczny jak dół. Górne szafki to 60 z podwójnymi drzwiami + jedna 30. Ich wysokość to 92 cm. http://desmond.imageshack.us/Himg171/scaled.php?server=171&filename=cat3s.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg39/scaled.php?server=39&filename=cat2z.jpg&res=medium szara podłoga http://desmond.imageshack.us/Himg805/scaled.php?server=805&filename=szarapodoga.jpg&res=medium rzut http://desmond.imageshack.us/Himg707/scaled.php?server=707&filename=hqidtok.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 26.03.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 julianna16 Zrozumiałe, że praca ważniejsza To ustawienie do mnie w zupełności przemawia! Teraz z kolei rozważam czy: - jeśli szaro-stalowe płytki na podłodze to może między górnymi a dolnymi szafkami też jakieś w tym stylu i wtedy ściany oliwką? - jeśli szaro stalowe płytki na podłodze to może między górnymi a dolnymi szafkami ZIELONE płytki a ściany kremowe? - jaki kolor blatu przy opcji 1 a jaki przy drugiej? - czy szafkę przy oknie zrobić narożną - w sensie górną? - czy dać szafkę nad lodówką aby zagospodarować przestrzeń i umieścić tam coś co wyjmę raz na ruski rok? Omg, ale pytań namnożyłam :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.03.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pojawia się jeszcze jeden element wyposażenia - kocia kuweta. Nie wiem czy dać ją na korytarz, czy umieścić gdzieś w łazience (wolałabym w łazience...). Jest ona dość duża, bo kryta (wysoka na 40 cm, długa na 50). W takiej sytuacji kocia kuweta będzie po prostu udawała szufladę Chodiz o to, że jak jest zabudowa pralki do ziemi, to możę dziwnie wyglądać, jak jest taka dziura nagle pod szufladą umywalkową. Ale to już kwestia projektu. W ogóle zastanawiałam się, czy umywalki by nie zrobić jakoś wyżej niż przewidują standardy, tak z 10-15 min - kusi mnie to strasznie :> Zależy, kto bedize z umywalki korzystać Ma być wygodnie użytkownikom i tym się moim zdaniem przede wszystkim trzeba kierowac. Tylko żeby nie przesadzić i samemu nie musieć do mycia zębów wchodzić na drabinostołeczek - jeśli szaro-stalowe płytki na podłodze to może między górnymi a dolnymi szafkami też jakieś w tym stylu i wtedy ściany oliwką? przy orzechu na całej zabudowie może być trochę zbyt monotonnie, jeśli dasz szary i na podłodze i na ścianie. Z drugiej strony masz przy takim dwukolorowym układzie większą możliwość zaszaleć z dodatkami, bo możesz wprowadzić albo zielen, albo czerwien, albo fiolet, albo zółc. - jeśli szaro stalowe płytki na podłodze to może między górnymi a dolnymi szafkami ZIELONE płytki a ściany kremowe? Moim zdaniem taki układ na pewno będize ładnie wyglądał. Pytanie czy jesteś osobą lubiącą zmiany czy raczej gust Ci się nie zmienia. Bo wprowadzenie koloru na stałym elemencie takim jak płytki na pewno może ograniczyć możliwość transformacji kuchni przy pomocy dodatków. - jaki kolor blatu przy opcji 1 a jaki przy drugiej? W opcji pierwszej płytki dałabym blat i płytki w podobnym odcieniu (niekoniecznie w szarościach. może być brudny biały, albo jakieś niezbyt brązowe kremy). Kontrast będzie na podłodze. W drugiej opcji blat chyba rozważyłabym ciemnoszary. - czy szafkę przy oknie zrobić narożną - w sensie górną? IMHO - absolutnie nie. Miejsca dużo nie zyskasz, a tylko popsujesz ładne linie proste ukłądu kuchni. Mnie takie urywające się szafki narożne niemiłosiernie draznią Ale to zboczeine indywidualne. - czy dać szafkę nad lodówką aby zagospodarować przestrzeń i umieścić tam coś co wyjmę raz na ruski rok? Moim zdaniem akurat u Ciebie, gdy lodówka nie jest zabudowana, to niekoniecznie - wyadje mi się, że będize za ciężka i taka "na siłę". U mojej znajomej np. na lodówce są koszyki wiklinowe dostosowane kolorem do forntów, w których trzyma zapasy różnych rzeczy (zmywaki, żarówki, baterie itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.03.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Kwestię kolorów pozostawiam do Twojej decyzji . To sprawa tak indywidualna, że gustów innych osób raczej nie powinnaś brać do serca . Co do szafek to zgadzam się w pełni z Aantenką. Widziałam, że w Twojej wersji wizualizacji dałaś szafkę nad lodówkę, ale to nie będzie wyglądało dobrze. Szafka narożna natomiast będzie wymagała jakiegoś sensownego wykończenia, więc pojawią się półki otwarte - z tego co zauważyłam obecnie też się od nich odchodzi - kurz, stawianie czegoś mało praktycznego i w efekcie "zagracanie" przestrzeni. Jeśli bardzo potrzebujesz dodatkowego miejsca do przechowywania, to może jeszcze jakieś płytsze szafki na ścianie nad stołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.04.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Inspiracja łazienkowa - chodzi o ustawienie sprzętów http://polki.pl/pub/07_2006/104_na-czerskiej_diw_07_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 01.05.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Kombinowałam i doszłam do idealnej kuchni - projekt ma jeszcze parę niedociągnięć ale przedstawia to co powinien http://img805.imageshack.us/img805/5215/kuchniak.jpg Szafki górne ten pas dolny i górny planuję z mlecznym szkłem. Blat będzie z granitu (jeszcze nie wiem czy szary czy coś w stylu kashmir gold/ivory), między szafkami mozaika Paradyż Candy Verde, ściany nieco bardziej rozbielone. Szafka która jest po lewej przy samej ścianie ma mieć kosz cargo taki, żebym mogła sobie wysunąć i wygodnie wyjąć naczynia, bo tam zamierzam trzymać talerze itp. Płytek na podłogę konkretnych nie znalazłam ale chciałabym szare-srebrzyste. Stół także inny, z 4 a nie 2 nogami aby krzesła ładnie się wsunęły i raczej trochę dalej od okna będzie stał, nieco blizej drzwi. Fronty mebli orzech. Jeśli chodzi o drzwi - tu mam nadal zagwozdkę jak je ładnie dopasować bo panele w korytarzu i pokojach będą w kolorze "dąb".... Jeszcze spróbuję zmierzyć się z łazienką Dzięki za wszystkie inspiracje! Edytowane 1 Maja 2012 przez The_Cat dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 02.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Może takie mebelki?Bilbao,Kioto?: http://www.opoczno.eu/produkty.php?typ=meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 02.05.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Może takie mebelki?Bilbao,Kioto?: http://www.opoczno.eu/produkty.php?typ=meble Całkiem fajne te mebelki ale u mnie chyba nie będzie gdzie ich ustawić Walczyłam dziś z łazienką i wywalczyłam tyle: http://img859.imageshack.us/img859/4067/lazienka2.jpg To jest druga koncepcja, w razie gdyby nie dało się przestawić WC. Płytek jeszcze nie umiem nakładać w tym programie, ani też nie znalazłam grzejnika, który będzie na ścianie nad pralką. Półki mają być po to, aby cała łazienka była "lekka", na nich będą stać wiklinowe kosze. Pod umywalką jeszcze nie wiem co, ale będzie ona na jakimś blacie, szuflady będą raczej wisieć. Uf ciężko było a czuję, że to dopiero zarys całego bałaganu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 03.05.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja bym zamiast półek nad pralką dała szafeczkę a grzejnik powiesiła koło lustra z lewej strony.Pytanie tylko ile tam jest miejsca.Lustro powiększ maxymalnie,niech daje wrażenie wiekszej przestrzeni.Jakie sa wymiary wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 W jakim programie robiłaś wizualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 03.05.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja bym zamiast półek nad pralką dała szafeczkę a grzejnik powiesiła koło lustra z lewej strony.Pytanie tylko ile tam jest miejsca.Lustro powiększ maxymalnie,niech daje wrażenie wiekszej przestrzeni.Jakie sa wymiary wanny? Właśnie nie wiem czy szafka nie będzie ciężko wyglądać...manewry z grzejnikiem będą raczej niemożliwe, bo jest już wyprowadzona rura do CO i obawiam się, że zostanie on tam gdzie jest. Wanna ma być 160x70 cm. Myślałam o tym, aby dać lustro na całą ścianę, ale to chyba za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 03.05.2012 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 W jakim programie robiłaś wizualizację? PRO100 - który jest dość denerwujący, ale lepszego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Pro100 to fajny program A możesz zapisac swoją wersje czy jest to wersja testowa programu bez mozliwości zapisu? Jesli mozesz zapisac to mi wyslij to co zrobiłaś, a ja ci to opłytkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 03.05.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Pro100 to fajny program A możesz zapisac swoją wersje czy jest to wersja testowa programu bez mozliwości zapisu? Jesli mozesz zapisac to mi wyslij to co zrobiłaś, a ja ci to opłytkuję PM poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Doszło. Pisz teraz jak to układamy - tak jak w poczatkowym poście czy cos uległo zmianie? Potrzebowałabym też jakiegos lepszego zdjęcia tej mozaiki gdyby to ona miała zostac. Czy te sprzety, które wrzucałas to jakieś przypadkowe czy znalazłaś w programie te co chcesz faktycznie wstawić? Jak szeroka ma byc pralka? 60-ka czy wystarczy wąska? W wersji "lazienka2" wc jest baaaaardzo wciśnięte w kąt - bedzie tam ciasno i niezbyt wygodnie Edytowane 3 Maja 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 No to zrobiłam nam jakąs bazę, bo ta Twoja była ciężka do obróbki Mow co poprawiac - gdzie dawac półeczki (Ja strasznie nie lubie półeczek, więc specjalnie nie zaproponowałam zadnej) http://images40.fotosik.pl/1536/ddc85f1bf9b4d783.jpg Tej drugiej wersji na razie nie robię - ta jest lepsza, może uda sie przesunąć rury i tamtą nie bedzie trzeba się zajmowac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Cat 03.05.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Doszło. Pisz teraz jak to układamy - tak jak w poczatkowym poście czy cos uległo zmianie? Potrzebowałabym też jakiegos lepszego zdjęcia tej mozaiki gdyby to ona miała zostac. Czy te sprzety, które wrzucałas to jakieś przypadkowe czy znalazłaś w programie te co chcesz faktycznie wstawić? Jak szeroka ma byc pralka? 60-ka czy wystarczy wąska? W wersji "lazienka2" wc jest baaaaardzo wciśnięte w kąt - bedzie tam ciasno i niezbyt wygodnie Sprzęty są przypadkowe, bo nie było w bibliotekach tych co wybrałam. Pralka ma być 60cm. WC faktycznie jest wciśnięte, chciałam coś obok tej pralki wcisnąć czyli cargo na chemię i kosz na bieliznę na klik-klaka - widać, że to rąk i nóg nie ma w tym układzie. No to zrobiłam nam jakąs bazę, bo ta Twoja była ciężka do obróbki Mow co poprawiac - gdzie dawac półeczki (Ja strasznie nie lubie półeczek, więc specjalnie nie zaproponowałam zadnej) http://images40.fotosik.pl/1536/ddc85f1bf9b4d783.jpg Tej drugiej wersji na razie nie robię - ta jest lepsza, może uda sie przesunąć rury i tamtą nie bedzie trzeba się zajmowac, Uśmiech z twarzy mi nie schodzi jak patrzę na to co narysowałaś, bo wreszcie widzę moją przyszłą łazienkę! Mozaika jest właśnie taka, i jest tam gdzie trzeba. Na podłogę upatrzyłam sobie to: http://www.domzbajki.pl/vives-monocolor-azul-noche-20x20-p-8136.html - nawet nie wiesz jakie miny robili w sklepach z glazurą jak pytałam o niebieskie podłogowe..ale w jednym mają Vives i sprowadzą ten kolor żebym widziała na żywo. Co do kolorów mam jeszcze jedną wizję - by ściany wraz z sufitem miały kolor coś jak Tikkurila H357 - nie wiem jak to się wtedy zgra z paskiem-dekorem z mozaiki i obramówką lustra, a może ten błękit na ścianie i suficie to przesada? Moja wersja projektu była, no cóż, jak z epoki kamienia łupanego Twoja jest świetna Mam WIELKĄ nadzieję, że te rury da się przesunąć, naprawdę. Jeszcze nie wiem czy i jak to się da zrobić, wykończeniowiec mówił, że czasem się daje to zrobić. Ale z grzejnikiem nie powalczę raczej, bo to jest kucie podłogi i dwóch ścian co najmniej i nie wiem jaki jest poziom wykonalności. Chyba dlatego grzejnik pozostanie na ścianie po lewej od drzwi. Jeśli chodzi o półeczki, to jakąś w okolicy wanny chyba bym chciała, choć przyznam, że wolałabym nie mieć żadnych (mimo, że wetknęłam 5 w moim "projekcie"). Ale jeśli nie na półkach to gdzie ja te ręczniki itp pochowam...Może zrobić tak jak tutaj http://img51.imageshack.us/img51/1862/126731lazienkafelina01.jpg wtedy byłoby przedłużenie geberitu, a na ścianie po prawo od niego już tylko płytki z paskiem mozaiki? I w tych wnękach jakieś kosze wiklinowe/białe? To wielkie lustro mnie urzekło...tylko czy aż tak wielkie lustra się robi? Niby w obecnym mieszkaniu wynajmowanym mam takowe, ale nie sięga ono sufitu jednak, jest o 1/4 niższe. Chciałam jeszcze zainstalować parawan nawannowy - ale też nie znalazłam w PRO100 samodzielnego. Wstępnie chciałam zrobić go przy drzwiach ale odpływ i wyprowadzone baterie są po przeciwnej stronie niestety, a nie wiem czy to przyzwoicie wygląda zrobić parawan przy umywalce - no i jakże go z tym lustrem wtedy zgrać... Narazie tyle moich sugestii, muszę przemyśleć jakieś szafki, ale bardzo bym chciała nic nie wieszać na ścianach. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts