Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stan surowy za 17000

Recommended Posts

Szkoda, że mam tak daleko do Krakowa :( bo pewnie zamówiłbym tam jakąś ekipę. Z tego co czytam to macie tam ekipy za uczciwe pieniądze. W moich okolicach chyba troszeczkę przesadzają, za 150m-ławy, fundamenty.... wraz z więźbą chcą od 21k do 27k :evil: . A może poszukam kogoś pod Wawą? W końcu nie jest tak daleko, a pewnie zaoszczędiłbym nieco grosza

Witam wszystkich :wink: dom parterowy bez poddasza, pow.użytkowa 117m.+ garaż 26m dach 280m. czterospadowy pustak max+12 styropian,dach cementowy euronit. fudamenty,ściany,kominy i dach za to 17tyś buduje koło krakowa, ekipa sprawdzona czy to dobra cena czy tak się płaci :o

Jeśli z Niepołomic, to prosze o namiary. Buduję się po sasiedzku (koło Wieliczki).

Z góry dzięki.

Karotka

Witam wszystkich.Zaczynam budowę pod Wrocławiem -dom parterowy z poddaszem użytkowym pow.200 m(w tym dwustanowiskowy garaż),niepodpiwniczony,dach kopertowy (270 m),ściany poromur 25 cm +wełna mineralna.U mnie ceny za postawienie stanu surowego otwartego zaczynają się od 38.000 PLN netto i w górę.Gdzie wy znajdujecie takie tanie ekipy?Bo ja chyba nie mam szczęścia :(

• 3 weeks później...

Joanna33, ponieważ jestem z okolic i również właśnie poszukuję ekipy... a dokładniej prawie już znalazłem... mam radę: pojedź samochodem po okolicach i pooglądaj budowy w Twojej technologii. Ja jestem po 2 tygodniach takiego jeżdżenia i parkowania przy porothermach. Po rozmiwach z 6 ekipami wnioski są takie: ceny od 14000 do 33000 za stan surowy domku podobnego do Twojego przy czym WYKONANIE, JAKOŚĆ też różne: widać ładne mury, porządek ale i czasem nieudolne, krzywe spoiny, popękane pustaki, bałagan na budowie. To też trzeba wziąć pod uwagę. Ja znalazłem ekipę za 16000, budzą zaufanie, byli w stanie dać mi namiary na wcześniejszych inwestorów (nie zawsze ekipy CHCĄ, co w moich oczach dyskwalifikuje) i referencje są ok.

Powodzenia 8)