Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za wykonanie stropu

Gola86

Recommended Posts

Witam.

Wczoraj dostaliśmy szczegółową wycenę kosztów robocizny na cały dom.

Największą cenę zaśpiewali nam za strop (powierzchnia 129 m) : 12 291 zł, to daje około 95 zł za metr. :sick: Strop będzie z Terrivy.

Kompletnie nie mam pojęcia jakie są ceny za taką robotę. To dużo czy mało ? Cena jest za samą robociznę, bez materiałów.

Wygląda na to, że strop to najbardziej kosztowny element w całym domu. Nie wiem jeszcze ile kosztują same bloczki ale już mnie ciarki przechodzą.

Pozdrawiam,

Gosia

• 2 weeks później...
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Jutro mamy spotkanie z budowlańcami. Próbowaliśmy negocjować przez telefon ale facet powiedział że może nam spuścić najwyżej 1000 zł :mad: - śmiechu warte. Zastanawiam się czy nie zablefować że do stropu mamy inną ekipę np za 50 zł za metr, a nie za 95 zł jak to oni wycenili. Abo czy na serio nie poszukać innej ekipy od stropu. Można to tak połączyć, że buduje inna ekipa a do stropu przychodzi kto inny ? Przejrzałam tak na szybko stawki za robociznę i jest rozpiętość 35 - 50 zł za metr. Nasza cena jest prawie o 100% wyższa od górnej granicy :/

Gość elka51
Zapytaj panów ile im zajmie robota takiego stropu :)

A co go to obchodzi ile ktoś coś wykonuje? Płaci za wykonanie stropu a nie za "godzinki pracy". Równie dobrze może zapytać w fabryce BMW ile czasu robią jedną sztukę najnowszej 760tki (zapewne zajmuje mniej czasu niż wykonanie stropu)

• 1 year później...
Nam za wykonanie stropu z belek stalowych firma zaśpiewała 10000zł (powierzchnia 50 mkw), ale w tym ciężki sprzęt jaki będzie potrzebny do wciągnięcie i ułożenia tych belek. Czas schnięcie 4-6 tygodni, przy czym po 3 tygodniach mają zacząć podciągać mury. niestety taki strop mamy w projekcie, pewnie przez to że wymieniamy strop w starym domu.

• 6 months później...
Cena zawsze ma jakieś podłoże nie chodzi o kosmiczne naciąganie . Stropy mamy różne nawet z pozoru teriva w domu A może mieć inne Zbrojenia w domu B i dla tego różni się ceną . Taka sama przyczyna cen jest w stropie Monolitycznym gęsto żebrowym . Święty spokój bez cenny za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card :) Jeśli drogo zawsze można spróbować zrobić samemu ciekawe czy wyjdzie taniej jak się do końca nie wie co i jak :) Mądry Polak po szkodzie .

• 2 weeks później...