diabeelek 05.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam, zaczynam remontować jeden pokój. Blok z roku 70. Kąty między ścianą a sufitem są robione na butelkę. Zaczynam skuwać to aby zrobić kąt prosty. Ale co dalej mam zrobić aby to jakoś wyrównać. Chciałbym aby sufit był gładki bo teraz jest chropowaty i ma pęknięcia. Ścian nie będę prostował bo będą tapety. Robię to pierwszy raz - jak nie spróbuje to się nie nauczę. Jakie materiały muszę zakupić po skuciu kątów na butelkę. Co i jak w jakiej kolejności nakładać? Bardzo bym prosił o łopatologiczną instrukcje jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 05.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 bedzie ci potrzebny knauf MP75 , potem jakis gips , cekol , acryl putz , kmk300 , lub inny , ale ze skuciem tych zaokragleń to nie jest najlepszy pomysł , robiono je po to aby zamaskować krzywizny tynków , przyłóż 2m łatę do ściany i do sufitu , zrobienie ostrego kantu nie jest niemożliwe ale strasznie pracochłonne , jeżeli masz zacięcie to se poradzisz , ale na moje oko to wyjdzie tak że będziesz praktycznie cały pokój tynkował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 06.03.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 nida na sufit i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babciaaniela 14.03.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Litości !! Brak kątów skutkuje wrażeniem że pomieszczenie jest wyższe, sama teraz kupuję ,,nowe'' mieszkanie i właśnie zależy mi na takim traconym horyzoncie.Za 10 lat będzie żal. Dawniej budowano wykorzystując bezwiednie różne sztuczki, dzięki którym jakość była o wiele lepsza. Jak już skujesz te wykończenia, zapewne pomalujeszc ściany na jakieś mocne kolory. Polecam ciekawy artykuł na tematy roli kolorów (fajne zdjęcia z realizacji)na http://kuchnie-warszawa-2012.pl/?article_id=61 > W jednym z mieszkań moich, kiedyś miałam pomalowaną jedną ze ścian na mocno niebiesko-granatowy kolor i po 3 latach zaczęło mnie to jednak męczyć. Jestem przekonana że pozbywanie się wykończeń ,,butelkowych'' jest błędem , stracisz tak na oko z 10 cm wysokości optycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.03.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Jeżeli moja porada ma być SZCZERA to...Znajdź jaki gumowy młot i palnij się nim w łeb!MOŻE WTEDY zaskoczysz CZEMU te elementy "są na butelkę"PSUJESZ TO, CO JEST DOBRE!!!Dobre Ci się nie podoba?Chcesz mieć "śliczne"?TWOJA WOLA! Ktoś kiedyś (tak kilka wieków temu) opracował TEN sposób, aby przeciwdziałać problemom z grzybkiem, wilgocią i "syndromem chorego domu".Teraz , kompletnie bez żadnej wiedzy o zagadnieniu, zaczynasz "poprawiać" wielowiekowe doświadczenia...Ja - nie polecam!Sugeruję użycie rozumu, i może Google... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babciaaniela 19.03.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 :yes:No może już tak nie krytykujmy, zaczynam mieć wyrzuty sumienia. Dla okrasy możecie zobaczyć zagubione kąty na zewnątrz budynku, trzecie zdjęcie od góry http://unikalne-meble.pl/?article_id=91. Może taka inspiracja będzie skuteczna. Co do nowoczesnych technologii to ciągły szum wentylatorów jest szkodliwy dla zdrowia. Jednak wolę stare niezdrowe sposoby, są mniej niezdrowe od nowych. Jakoś tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts