jarett 05.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Kto ma łóżko postawione pod ścianką kolankową, przy jakiej wysokości ścianki i nachyleniu dachu. Ja mam ściankę 1m i dach 38cm. I łóżko spokojnie wejdzie tylko nie wiem czy dam radę z niego swobodnie wstać - wzrost 1,90. Mogę spokojnie odstawić łóżko od ścianki bo w sypialni jest i tak sporo miejsca ale... łóżko będzie takie jak na fotce na dole. Cała ścianka kolankowa obita panelem drewnianym. Odsunięcie zepsuje efekt. Mogę oczywiście odsunąć i panel (na jego górze zrobić półeczkę), wtedy zamieni się on w rodzaj... skrzyni Tylko nie wiem jak to będzie wyglądać. Jakieś pomysły? http://czasnawnetrze.pl/i/dz02NjYmaD05MDA=/f16f3d73/7554-_bialy_zestaw_beconcept.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Przy Twoim wzroście może to być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Kto ma łóżko postawione pod ścianką kolankową, przy jakiej wysokości ścianki i nachyleniu dachu. Ja mam ściankę 1m i dach 38cm. I łóżko spokojnie wejdzie tylko nie wiem czy dam radę z niego swobodnie wstać - wzrost 1,90. I tak i nie. Położyć to się położysz, usiądziesz i wstaniesz, ale nie przy samej ścianie , bo przy tym skosie i ściance musisz się trochę od niej odsunąć. Kłopoty mieć będziesz przy poprawianiu poduszki, zmianie pościeli itp. Swobodnie staniesz, ze swoim wzrostem, gdzieś około 130-135cm od ściny a więc w ponad połowie długości łóżka. Można odsunąć łóżko i zbudować tył jak piszesz na rzecz skrzyni. Wątpliwości jednak budzi samo łóżko i jego wygląd przy takim rozwiązaniu.Skoro jest sporo miejsca, to może, chociaż na szerokość łóżka, lepiej postawić wyższą ściankę za nim i nie obudowywać jej już drewnem. Wszystkie łóżka typu "flat bed" z drewnianym zagłówkiem lepiej wyglądają jednak na tle ściany, kiedy materiał zagłówka nie musi konkurować z materiałem na ścianie. To minimalistyczny projekt wzorowany na serii Lago, wymagający jednak pewnej przestrzeni.Taka ich uroda. Bez "powietrza", to naprawdę ładne łóżko, się "udusi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 06.03.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 "Przedścianki" raczej już tam nie postawię bo w połaci jest okno dachowe i śmiesznie to może wyglądać. Zresztą ze "skrzynią" za łóżkiem też będzie wyglądać tak sobie... co więc począć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.03.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 nie da rady w innym miejscu łóżka postawić? np: nogami do sciany kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 06.03.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nie za bardzo, jak się postawi na przeciwległej ścianie to będzie się włazić prosto na to łóżko. Załączam projekt. Sypialnia to pokój 3. Na czerwono jest garderoba wydzielona z fragmentu sypialni i pokoju 2. Drzwi do garderoby będą przesuwne. Nie widzę innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 10.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 A tę "czerwoną" garderobę masz już gotową? Czy na razie tylko w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 10.03.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Mam gotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts