ane3ka1 06.03.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Po krótkiej nieobecności związanej z odwykiem forumowym, bardzo zatęskniłam i postanowiłam wrócić z "nowym" wątkiem. Domu co prawda nowego nie ma, ale do starego narzekania wracać nie chcę! Odwyk w dużej mierze pomógł i pomimo wielu wad w domu czuję się bardzo dobrze. Dla nowych gości...Budowę domu wg projektu Paprotka (lustrzane odbicie) z Domu na Horyzoncie z niewielkimi zmianami rozpoczęliśmy w czerwcu 2009 roku. W październiku 2010 zamieszkaliśmy. Do tej pory zmagamy się z wykończeniami. A jak już skończymy, to znowu coś wymyślę i będziemy przerabiać. Projekt domuhttp://www.horyzont.com/files/baza_plikow/paprotka/wersja_a/pliki/wizu00_t_L.jpg http://www.horyzont.com/files/baza_plikow/paprotka/wersja_a/pliki/rzut00_t_L.jpg http://www.horyzont.com/files/baza_plikow/paprotka/wersja_a/pliki/rzut01_t_L.jpg Zmiany:- dom poszerzony o 1m w przekroju przez wiatrołap i kotłownię- kuchnia otwarta na salon- zlikwidowane okno balkonowe od frontu- w dolnej łazience wbudowany prysznic kosztem kuchni- wejście do kotłowni poprzez garaż i tym samym zlikwidowane drzwi na ścianie wiatrołapu na wprost wejścia Wady (wyszły podczas użytkowania):- kotłownia węglowa bez bezpośredniego wyjścia na zewnątrz domu- brak: PRALNIO-SUSZARNI, SPIŻARNI, GARDEROBY. Są to znaczące mankamenty tegoż projektu dla osób, które cenią w miarę uporządkowane życie- brak ścianki kolankowej w pokoju nad garażem, przez co pokój jest ZUPEŁNIE nieustawny Wykańczanie domu, a przy okazji i siebie trwa do chwili obecnej. Małymi kroczkami do przodu. Niestety i tu nie uniknęło się błędów, które ciągną się za mną cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Wróciłam, bo obiecałam, że wrócę. Wróciłam, ponieważ coś mogę pokazać. A mianowicie naszą klatkę schodową, która, po blisko 1,5 roku mieszkania doczekała się całkowitego wykończenia. O planach na klatkę schodową pisałam na blogu. W planach była płytka ręcznie formowana - cegła. Jest i jestem w niej bezgranicznie zakochana. W miejsce pętelek z kabli są światełka oświetlające schody. Pojawiły się kryształowe kinkiety oraz galeryjka obrazów. Tak prezentuje się całość... - w kwestii tych lampek byłam bardzo sceptyczna. Dawno temu byłam nimi zachwycona, potem przestały mi się podobać. Po montażu jestem z nich bardzo zadowolona. Wieczorem ładnie oświetlają schody, a kształtem i materiałem pasują do włączników - zamierzony efekt osiągnięty. Surowość cegły i elegancja kryształowego kinkietu - nasza minigaleria - w całości przy oświetleniu i w świetle dziennym W najbliższej przyszłości pokażę jeszcze górny przedpokój, bo póki co, podczas fotografowania schodów, to co było za moimi plecami, wołało o pomstę do nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 06.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 cieszę się Aniu że wróciłas a możesz pokazać dla upamiętnienia kuchnię i salon? będę wdzięczna Pozdrawiam p.s ściana ceglana jest pięęęękna zazdraszczam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Aniu - yokasto, WITAJ! Wywęszyłaś mnie szybciutko Dziękujęęę stukrotnie! Przyznam, że uwielbiam tą klatkę schodową. Zrobiło się tam bardzo domowo i przytulnie. Stasia nie pokazuję, bo Staś chory Joasięh też witam w ogóle chyba po raz pierwszy. Zdjęcia w miarę możliwości będę zamieszczać. Kuchnię pewnie też, bo tam zmiany, o których było na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 06.03.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 O matko, Anka! Zatkało mnie:o Ściana jest przepiękna! No i fajnie, że ju ar bak;) :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 No i fajnie, że ju ar bak;) :hug: Fenkju wery macz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Heloł Ania:bye: Mam Cię! No teraz to ja już dopilnuję, żeby być u Ciebie na bieżąco:wiggle: Ceglana ściana wyszła obłędnie:o Uwielbiam cegłę w każdej postaci:rolleyes: I ten kryształowy kinkiecik super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 06.03.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Aniu, fajnie, że postanowiłaś powrócić ze swoim wątkiem. I to z jaką pompą. Piękne schody i piękna cegła Czekam na resztę zdjęć, tak dla przypomnienia, a może i z jakimiś nowościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Jestem! Melduję się aneczko - jak dobrze, że jesteś Zabieram się za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 06.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Jestem w szoku! Ściana ceglana z obrazami :jawdrop: rewelacja! super ta Twoja klatka schodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Agawi, Rere, Pysiaczku - witajcie znów! Ruby - witaj po raz pierwszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 06.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Po wpisie Yokasty dopiero doczytałam, że Stasiu chory. Wyściskaj Stasieńka, żeby szybciutko wracał do zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Dzięki dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 06.03.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 zajrzałam do Ciebie na bloga widze że masz takie uchwyty w kuchni jakie ja bym chciała zamieścić jestem ciekawa jak to u mnie by wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 06.03.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Oj, a co ze Stasiulkiem? Duuużo zdrowia dla Was:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Oj, a co ze Stasiulkiem? Duuużo zdrowia dla Was:hug: A coś przeziębiony. Męczy go katar, ale gdzieś głęboko w nosku i okropnie kaszle. Gorączki nie ma. Ale się męczy. I zęby górne żyć nie dają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.03.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 No aneczko jest cudnie Jest przepięknie, jest przytulnie Cegła to jednak ma w sobie to coś I nawet już nie sama ta cegła () jest tu taka wspaniała. Wspaniałe jest po prostu to połączenie cegły i dodatków, tzn.ramek, lampek i tych pięknych schodów Twoich Zdrówka dla Stasia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.03.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam się Mam chyba w przedpokoju identyczną cegłę, normalnie jestem w niej zakochana na zabój Patrzyłabym na nią non stop. Ta przy Twoich schodach wygląda rewelacyjnie, aż się nie chce wzroku odrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.03.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Aniu, jak miło Cię znów widzieć Klatka schodowa Pięknie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.03.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Melduję się i ja. Aneczko, superowo, że wróciłaś (chociaż to mnie nie dziwi za bardzo - FM to tak "sekta", z której ciężko się wyrwać). No i ściana :jawdrop: R E W E L A C J A!!! Pysiaczkowa cegła robi zawrotną karierę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts