ane3ka1 27.07.2013 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Anetko - sprzedawca lamp TUTAJ. Ja myślę, że szybkie odpieluchowanie dzieciaków ma związek z pieluchami tetrowymi. Mój tata cały czas dopytuje się Stasia czy już chodzi na nocnik, a ja widzę jak bardzo Staś tego się wstydzi. Efekt jest odwrotny. Zamiast wołać, on chowa się w kąt i mówi "papa". Oczywiście Staś, nie tata Trochę mnie to irytuje. No ale kiedy moi rodzice mnie wychowywali, dobrze że chociaż kawałek tetry na pieluchy udało się zdobyć. Więc w okolicach roku korzystałam już z nocnika. Druga sprawa jest taka, że pampersy, jak na nasze polskie warunki są bardzo drogie. My mamy to szczęście, że dziadkowie co tydzień prezentują nam paczuszkę. A w przedszkolu to cóż... najfajniej jest się w ogóle nie zajmować dziećmi, więc dobrze jak wszystko robią same. Z drugiej strony grupy dzieci moim zdaniem są za duże i gdyby jedna pani miała ogarnąć 40 dzieci sikających po nogach, to ja sobie tego nie wyobrażam! Dziękuję zażyczenia dla Stasia. Aniu-yokasto. Znalazłam "swój" ogród. Taki z którym będę czuła się dobrze. Typowe rustykalne angielskie ogrody nadal mnie zachwycają, ale wymagają ogromnych nakładów pracy. Nie jestem w stanie siać kwiatów, sadzić bulw i cebul w dużych ilościach czy pielić co trochę, żeby utrzymać zadbany ogród. Ponadto bardzo podoba mi się, gdy jest COŚ w ogrodzie zimą. Nie lubię też gdy trzeba czekać wiosną na budzące się rośliny a na rabatach są pustki dopiero co wschodzących bylin. Dlatego ma być więcej zimozielono. Kwitnące byliny również się pojawią, ale zaczynam od tych większych roślin, potem będę obsadzać. Założenie jest takie, że kolorystyka będzie tylko różowo-fioletowo-biała. Wszystko co żółte, pomarańczowe i czerwone wylatuje. Małymi krokami odzyskuję radość z ogrodu. Zosik - u nas upał też niemiłosierny. Nasz plac zabaw biały, no bo inny by w ogóle nie pasował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.07.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Aniu, u mnie te same kolory ale że ogród duży to jak dostaję coś żółtego albo pomarańczowego to daję w jedno miejsce . Też jestem za obecnością zimozielonych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 27.07.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Spóźnione życzenia również od Cioci Justyny Fajnie widziec i wiedzieć, jakie postępy u Was w ogrodzie i nie tylko. Aniu-yokasto, szkoda, że nie możemy podziwiać Twojego ogrodu (pamiętam szkice Twojej siostry). U mnie też ogród przede wszystkim kwiatowy (byliny + róże + hortensje, dużo hortensji), jest też coś zimozielonego, ale że metraż mały, to i iglaków mało Udzielam się rzadko, ale "poruszył" mnie temat nocnikowy. U nas Aniu też porażka. Sukces tylko taki, że mała umie już kontrolować swoje potrzeby (trzyma się za pieluszkę i pokazuje, że coś się wydarzy), ale sztywnieje i nie da się nigdzie posadzić (ani nocnik, ani sedes). Muszę, dosłownie muszę założyć jej wtedy pieluszkę, bo w innym przypadku nie zrobi siusiu ani kupki. Potrafi tak przez 3 godziny chodzić z rączką między nóżkami i buczeć. Jest po prostu przerażona jak widzi i czuje,że to "coś" cieknie jej po nóżkach. Poczekam więc do czasu, aż będzie już rozumieć, że nie dzieje jej się wtedy krzywda i że taka natura. A ludzie niech sobie gadają, wolę zdrowie psychiczne swojego dziecka (potrafiła nie robić kupki przez 3 dni ze strachu) niż zadowolenie otoczenia. Przecież to nie kwestia naszego lenistwa tylko inne "czynniki".... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.07.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dziewczyny kiedyś pisałam też , iż podobno korzystanie z toalety ma związek z poruszaniem się po schodach...kiedy dziecko stawia stopy naprzemiennie to oznaka, że zwieracze są gotowe...u nas się sprawdziło - Marysia zaczęła korzystać z toalety i równocześnie stawia na stopniach raz jedną raz druga nóżkę w naszym przedszkolu też mam warunek - Marysia może zacząć chodzić do niego pomimo nieskończonych 3 lat ale musi korzystać z toalety, miejsce ma od września a ja jestem przerażona faktem, że moja mała dziewczynka będzie znikać z domu:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.07.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 aneta s ciekawe to co piszesz Tośka około 2-3 tygodnie temu zaczęła tak chodzić po schodach... u nas przez weekend zero wpadek czyli jesteśmy na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Aniu, bardzo ładny, nieprzeładowany kolorystycznie plac zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olszynka 29.07.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Aniu, widzę że mamy te same przemyślenia w kwestii ogrodu. Nawet gama kolorystyczna się zgadza. Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Stasia. Mój "Mały" też obchodził kilka dni temu tyle że 18-te. Masz super ogród. Podziwiam. Przy dwójce dzieci i ciągłej samotności, to wyczyn nie lada. Czasem gdzieś tam z daleka zaglądam do Ciebie. Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Nie martw się. Ogród, to praca na lata. Jeszcze będziemy miały piękne ogrody. W kulach solarnych kocham się od dawna, ale cena mnie powala. Bardzo serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 29.07.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Na razie mam tylko takie... (udostępnione również na fb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.07.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Cudowne te foteczki Aniu. Obie jesteście śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Aniu, jaka Ty piękna jesteś piszę to bez przesady! Malutka śliczna. Włos filmowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 29.07.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Śliczne jesteście dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 30.07.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.07.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Aniu śliczne zdjęcia, bo wy jesteście piękne kobietki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 30.07.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Piękne zdjęcia i Modelki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.07.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ale piękna sesja! Wyglądacie wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 30.07.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 A tu moje chłopaki Jak dostanę zdjęcia w oryginale, to pokażę więcej, bo te ściągnęłam z FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 30.07.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 A tu same dzieciaki... Niektórzy twierdzą, że moje dzieci nie są do siebie podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 30.07.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 ŚLICZNE Zdjęcia!!! A najlepsze Twoje z Madzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 30.07.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 piękne zdjęcia ! Aniu ślicznie wyglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.07.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Aneczko są podobne i to bardzo! Oczy te same chyba co? Śliczne zdjęcia i super pamiątka. Piękne dzieciaczki i Ty też piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts