Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
pięknie i cudnie :)

domek i ogród są piękne. widać, że dużo pracy włożyłaś, ale efekt jest zachwycający.

i ta spójność we wszystkim. tylko pozazdrościć i pomarzyć.

zostawiam pozdrowienia :)

Dziękuję za pozdrowienia!

Cały czas rumienię się słysząc pochwały odnośnie ogrodu. Fakt, włożyłam w niego bardzo dużo pracy i cały czas nad nim i w nim pracuję, ale jest niedoskonały. To tylko nieudolne marzenie o pięknym ogrodzie. Podpatrzone kompozycje. Wiele mu brakuje. Czasem nie mam siły na zmiany, czasem ręce mi opadają. Czasem, w chwilach słabości, chciałabym cały załatwić roundapem :) Marzy mi się taki fachowy projekt od A do Z i jeszcze z wykonaniem a ja na tarasie z kawą a nie ziemią pod tipsami ;)

W tym roku posadziłam blisko 400 cebul tulipanowych, ok 250 cebulek szafirków i 120 krokusów. Na wdechu czekam na wiosnę. Marzę o tych kwitnących tulipanach. Marzę o jeszcze wielu innych roślinkach, ale nie mam na nie pieniędzy :/ Bycie na urlopie wychowawczym ma swoje zalety, ale wady też.

Takim miodem na moje serce była ostatnia niespodzianka która mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. We wrześniu wysłałam zdjęcia ogrodu na konkurs do Działkowca. Nie zdobyłam żadnej nagrody. Drugie miejsce zdobył ogród Anyart z Ogrodowiska, który przemierzyłam wzdłuż i wszerz. To ogród projektu Gardenarium. Mówi samo za siebie.

Wiedziałam, że uczestnicy dostaną dyplomy. W przesyłce dostałam nagrodę książkową w postaci albumu o trawach. Się popłakałam! Biorąc pod uwagę moje perypetie ogrodowe ze stosem całopalnym włącznie, to dla mnie bardzo duże wyróżnienie :) Cieszę się, że ktoś chociaż oglądnął te zdjęcia.

Ach, mogłabym bez końca patrzeć na Twój ogród.

Piękna robota. Marzenie! :)

PS Mega klimatyczny ten kącik dywanowy.

Ja też nie za bardzo lubię szagusy (raz się skusiłam na łazienkowy, bo miał obłędny miętowy kolor), ale ogólnie dywany bardzo bardzo :yes:

Dropku u mnie w górnej łazience jest dywanik włosisty. Na okrągło go piorę bo... http://www.emoty-gg.eu/mini/474.gif

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen ciepła, radości i przyjaciół,

a w waszych domach niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.

Wszelkiej pomyślności oraz spełnienia najskrytszych marzeń w nadchodzącym Nowym Roku życzy Beata z rodzinką :D

http://images68.fotosik.pl/483/9c633705ab9bbe62med.jpg

• 2 months później...
  • 1 month później...

Jakoś nie umiem się rozstać z forum... Usunęłam bloga, bo bez sensu. Chyba tu wrócę z moimi często męczącymi myślami.

Może więcej będzie o ogrodzie, choć i w domu jakieś zmiany będą. Mamy w planach 2 garderoby. Takie trochę hamerykańskie. Sprzedałam okap kuchenny, będzie powrót do długich lamp i duża szafka. Kafle ala drewniane deski leżą odłogiem i czekają na lepsze czasy by zadomowić się w łazience.

A tak dla wspomnienia kilka zdjęć zrobionych na potrzeby IKEA.

28.JPG

30.JPG

4.JPG

10.JPG

13.JPG

11.JPG

Aniu, nacieszyć oczy Waszymi wnętrzami to cudowny początek dnia! Piękne ujęcia, piękne przedmioty i naprawdę piękny, urokliwy, pełen ciepła dom :) Dobrze, że piszesz! Kiedy zobaczyłam podświetlony wątek Paprotkowych..... w swoich subskrybcjach, lecialam do Ciebie na łeb, na szyję :) Naprawdę, to jest taka radość! W środę jechałam z P i Zojcią na szkolenie do Karpacza. Machaliśmy Ci z drogi :)

Aniu, chciałabym uczyć się od Ciebie tej niesamowitości w urządzaniu wnętrz, ale boję się, że to jest we krwi :) I jeden to ma, a drugi nie. Ja niby coś tam próbuję, ale efekt prawie nigdy nie jest taki, jak byłoby dobrze, żeby był :p Nie umiem sobie pewnych rzeczy zwizualizować :)

Kończę już to pisanie, żeby jeszcze raz i jeszcze, jeszcze, jeszcze zobaczyć Twoje zdjęcia! :wiggle:

Pozdrawiam serdecznie i proszę się do nas wybrać najpóźniej w końcówce września ;)

:bye:

Olcia Nelcia, LOVE JU!!! Mnie to aż wstyd, bo wiem, że mamy przyjechać, ale ludzie... ten czas pędzi jak szalony. No nie wiem kiedy!!! Chciałabym, ale zawsze jest coś. Więc już nic nawet nie obiecuję.

Aleś mi tak posłodziła, że się czerwienię. Ale muszę Ci powiedzieć, że to ja się od Ciebie uczyłam i uczę. Kiedy zaczynaliśmy urządzać dom, zaglądałam do Twojego Leśnego Domku, jako tego, który był dal mnie wzorem. Pamiętam, że pierwsza rzecz o jaką się Ciebie zapytałam to był szary kolor ścian :)

Mugatko, dziękuję. Słoiczki wiadomo z IKEA a naklejki zamawiałam u kogoś przez Allegro. Ale naklejki z własnymi nazwami, bo są tacy co sprzedają gotowe komplety.

Basiu, dziękuję, dziękuję i dziękuję!!!

Domek jest taki sobie, ale cały czas coś się zmienia żeby było wygodniej, żeby się bardziej podobało. Jest wiele pięknych wnętrz teraz na FM. Pewnie gdybym teraz się budowała, dom byłby inny, ale ten jest mój, ciepły, przytulny, to mój Dom!

A na ogródku wiosennieje :) Jutro Zielone Grabki mają wkroczyć z wertykulacją trawnika.

Wieczorkiem wrzucę kilka zdjęć z ogrodu :)