Doriko 01.05.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Piękny ogród no i kuchnia oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.05.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ivy, Doriko, podziękowania zostawiam. W domu na razie garderoby w planach :/ Kupiłam jedynie w ramach prezentu sztućce z drewnianą rączką. Marzyły mi się i są jakby nieco bardziej RUSTIKalne http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rustik-komplet-sztuccow-szt-brazowy__0133027_PE288091_S4.JPG Za to na ogródku się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.05.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaDominik 04.05.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 O matko z córką,jakie piękne tulipany!:jawdrop: i te kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.05.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Cudne widoki nie żałuj nam tych zdjęć ogrodowych widzę jednak że kluczem do sukcesu jest nasadzenie dużej ilości jednej odmiany... wtedy jest ten efekt WOW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.05.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Aniu .. cudny domek.. ale Ty to wiesz... cudny ogród.. a pamiętam rozterki i przebudowy... Dziś szczęka opada... naprawdę cudny Nie znikaj.. Pokazuj mnóstwo zdjęć... Półtorej tyg temu pomachałam Wam z drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.05.2015 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 No kurczaki, tylko machacie i machacie a nikt nie zajrzy!!! Dziękuję Arniczko. No ja się dziwię, że na te moje rozterki ogrodowe i stosy całopalne to jest całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 05.05.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 No kurczaki, tylko machacie i machacie a nikt nie zajrzy!!! Dziękuję Arniczko. No ja się dziwię, że na te moje rozterki ogrodowe i stosy całopalne to jest całkiem nieźle Przepiękny ogród:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 06.05.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ania to u Ciebie???? :jawdrop: O, żesz Ty!!! Ale CUDNIE!!! Muszę przyjechać i na żywo zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.05.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ania to u Ciebie???? :jawdrop: O, żesz Ty!!! Ale CUDNIE!!! Muszę przyjechać i na żywo zobaczyć! Jolu, niestety już jest za późno na pełnię. Dziś w deszczu opadły pierwsze tulipany. Będę zmuszona je wyciąć. Tyle się czeka na to widowisko, a to jest takie krótkotrwałe... Pozostaje się cieszyć, że ogródek jest dobrze nawodniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ania.. a jak tu do Ciebie zajechać, jak prawo skrętu to tam nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.05.2015 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Ania.. a jak tu do Ciebie zajechać, jak prawo skrętu to tam nie ma ... Jest, jest, tylko kawałek dalej Trzeba troszkę się pokręcić w kółko, ale się dojedzie. Generalnie w prawo, potem w prawo, potem w prawo, znów w prawo, dla odmiany w lewo, potem żeby nie było w prawo i juszzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 07.05.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 genialnie!! Czy moglabys pokazacw calosci domek dla dzieci? Sami robiliscie ? Piekny!! Musze dla swojego synusia cos takiego zrobic i szukam inspiuracji Pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.05.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Mariolu, jakiś zastój w powiadomieniach z FM mam. Jak tylko cyknę zdjęcia to pokażę. Domek, a raczej plac zabaw jest robiony na zamówienie u naszego rodzimego stolarza. Nie do końca miał byc taki, ale generalnie jestem zadowolona. Dałam mu rysunki i robił. A ja czeka mi czekam na taką szafeczkę do kuchni. http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/73/23/90/5273239005 Czekam i doczekać się nie mogę. Okapu już nie ma, stare lampy wrócą i jakieś tam zmiany może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.05.2015 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Doczekałam się szafki!!! Przyjechała wczoraj. Mąż został natychmiast zmolestowany do jej powieszenia. Zaraz zaczęła życie. Zdjęcia są robocze. Szafka wymaga wymiany uchwytów. Uchwyty pójdą te: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hishult-ga-ka-bia-y__0286090_PE423006_S4.JPG To gałki z siostrzanej serii moich szafkowych uchwytów. Wprawne oko (albo i mniej wprawne) zauważy stan ściany przy kuchence. Szukam na to rozwiązania. Kafelki nie wchodzą w grę z uwagi na to, że część półwyspu znajduje się w salonie. Nie chcę aby płytki wchodziły do salonu. Czy dobra "zmywalna" farba lateksowa wystarczy? Malowanie to będzie wyzwanie Trzeba rozebrać kuchnię :/ Wymiany wymagają teraz lampy. I tu też nie bez problemów. Powracamy do długich zwisów, ale w innym układzie. I trzeba zrobić tak, żeby działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.05.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wprawne oko (albo i mniej wprawne) zauważy stan ściany przy kuchence. Szukam na to rozwiązania. Kafelki nie wchodzą w grę z uwagi na to, że część półwyspu znajduje się w salonie. Nie chcę aby płytki wchodziły do salonu. Czy dobra "zmywalna" farba lateksowa wystarczy? Malowanie to będzie wyzwanie Trzeba rozebrać kuchnię :/ Wymiany wymagają teraz lampy. I tu też nie bez problemów. Powracamy do długich zwisów, ale w innym układzie. I trzeba zrobić tak, żeby działało... u mnie jak na razie sprawdza sie tikkurila optiva mat - zmywalna, matowa Wiem ze cześć osob chwali sobie parę ceramiczną u mnie z farby udało sie zmyć - barszcz czerwony, tłuszcz, czekoladę rosół i inne takie Na ta chwilę używana kuchania jakies 6-7 miesięcy dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.05.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Ania ja rok temu pomalowałam kuchnię farbą Magnat ceramic i uważam że to najlepsze co mogłam zrobić Co prawda nad płytą mam płytki ale moja zmywarka przylega do ściany i tam zawsze się nachlapało z naczyń które wkładam do zmywarki. Myje się to doskonale... a nawet szoruje ... Szafeczka super ! cudna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 20.05.2015 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ivy, Mugatko, dzięki za info odnośnie farb. Ja przy zmywarce mam Beckersa. Sprawuje się dość dobrze, ale nie wiem na ile by się sprawdził przy tłuszczu. Cały czas u nas na tapecie garderoby... Za mało kasy, żeby wziąć kogoś do roboty, za mało czasu, żeby robić samemu. I temat leży. Zależało mi, żeby Staś miał wyremontowany pokoik na urodziny. Ale czas pędzi tak nieubłaganie, że nie ma na to szans. Plus jest taki, że marzenia i plany a potem ich realizacja są bardzo miłą częścią remontów. Garderoby mają być odcinane od pokoi. W sypialni w zasadzie powinno wyglądać to mniej więcej tak Odciąć chcemy skos z oknem. Plusem będzie wentylacja i naturalne oświetlenie w ciągu dnia. U Stanisława to nieco grubsza robota. Wydzielić chcemy kąt pokoju. Jako, że Staś się starzeje, od września zostanie pełnoprawnym przedszkolakiem i ma już swoje "lubię - nie lubię", pokój musi być dla niego i z myślą o nim. Mama myśli i kombinuje i różne inspiracje chodzą po głowie. Staś lubi zielony, ale ścian zielonych nie chcę mu robić, bo przy jakichkolwiek zmianach robi się problem. Jak dla mnie najlepszą bazą jest szarość. Niezmiennie. A dodatki w zieleni. Kolor chciałabym uzyskać dzięki naklejkom różnego typu pojazdów. Podobnie jak w tej realizacji. Również podoba mi się pomysł domostrady... Staś ma już dywanik z IKEA z drogami, drewniany parking i byłaby to fajna kontynuacja. Zależałoby mi również, żeby pod łóżeczkiem znalazła się wykładzina, żeby pokój nieco ocieplić. Zamiast nocnego stolika taboret BEKVAM pomalowany na zielono. Jestem wielką fanką ścian malowanych farbą tablicową. Nie mam pojęcia jak połączyć to z zamiłowaniem do porządku, bo wiem, że malowanie po takiej ścianie kredą wiąże się z pyłem na podłodze Ale chciałabym taką ścianę. Dodatkowo pomalowaną farbą magnetyczną. A pod tą ścianą stolik z krzesełkami. Żeby Staś mógł eksponować swoje dzieła http://img.zszywka.pl/1/0307/w_3574/wystroj-wnetrz/farba-tablicowa-w-pokoju-dzieciecym.jpg http://asoftplace.net/wp-content/uploads/2011/04/kids-art-gallery-wall3-300x400.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Tulipany na ogródku są już wspomnieniem. A tymczasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.05.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 O kurcze!!!! Aniu twój ogród to bajka!!!! A te tulipany-rewelacja !!! cudnie!!!! Eeeeee tam...ide przeorać swój ogród..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts