ane3ka1 25.05.2015 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Beatko, nie oraj. Szkoda by było. Jest tyle różnych pięknych ogrodów. Każdy na swój sposób... Bo jest tam serce właścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 25.05.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie mam jeszcze swojego ogrodu dlatego wpadam do Ciebie nacieszyc oczy Anetko jakiej wysokosci masz panele ogrodzeniowe? Jakiej wysokosci wyszlo cale ogrodzenie? Wydaje mi sie ze masz te 1,23 bo chyba sa tylko dwa przetloczenia (nie widze przetloczenia w srodku ) ale jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze ogrodzenie jest wyzsze niz 1,50 cm Masz kolor 7016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.05.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Aniu jaką średnice ma lawenda ?? Chciała bym ją posadzić wzdłuż domu i nie wiem ile od ściany to ewentualnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Nie mam jeszcze swojego ogrodu dlatego wpadam do Ciebie nacieszyc oczy Anetko jakiej wysokosci masz panele ogrodzeniowe? Jakiej wysokosci wyszlo cale ogrodzenie? Wydaje mi sie ze masz te 1,23 bo chyba sa tylko dwa przetloczenia (nie widze przetloczenia w srodku ) ale jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze ogrodzenie jest wyzsze niz 1,50 cm Masz kolor 7016? Kakusku, u nas ogrodzenie jest dość wysokie. Panel ma chyba ok. 162cm, całość może mieć 165cm, może więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2015 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Aniu jaką średnice ma lawenda ?? Chciała bym ją posadzić wzdłuż domu i nie wiem ile od ściany to ewentualnie zrobić Uśmiechnęłam się jak zobaczyłam to pytanie Kurcze, no jaka urośnie. Te większe krzaczki mogą mieć ze 30, 40cm średnicy. Południowa i południowo-zachodnia ściana dla lawendy powinna być ok. Podsyp ją czymś żwirkowatym, najlepiej jakimś wapieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.05.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Uśmiechnęłam się jak zobaczyłam to pytanie Kurcze, no jaka urośnie. Te większe krzaczki mogą mieć ze 30, 40cm średnicy. Południowa i południowo-zachodnia ściana dla lawendy powinna być ok. Podsyp ją czymś żwirkowatym, najlepiej jakimś wapieniem. Aniu jaki ogrodnik takie pytanie bede robiła 60 cm opaske ze żwirku wokół domu i chcialabym wlasnie tam ja posadzić, jest to akurat południowo-zachodnia sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ivy, polecam ZSZP. Ich katalogi są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 26.05.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Aniu co to za odmiana rododendrona ? ten fiolecik ? piękne zdjęcia .... pięknego zakątka na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 26.05.2015 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Mugatko, to chyba najbardziej popularny Rh katawbijski Grandiflorum. Wybrałam go z uwagi na to, że dość szybko rośnie jak na rododendrony.Dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 05.06.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Aniu pięknie! i w domu i w ogrodzie. Cieszę się razem z tobą z tego co stworzyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 12.06.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Aniu, tak miło patrzeć na Twój ogród, zwłaszcza, że pamiętam bolesny etap tworzenia. Tak mi się przypomniało odnośnie farby tablicowej, że widziałam w programie wnętrzarskim pomysł z torem samochodowym wzdłuż ściany pomalowanej farbą,który pełnił funkcje zbierania kredy. Nie mam niestety zdjęcia jak to dokładnie wyglądało, ale była to taka wąska listwa ze sklejki biegnąca zygzakami przez całą ścianę. Coś na ten wzór: http://www.imindesign.pl/wp-content/uploads/2013/08/Farba-tablicowa5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.06.2015 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zawsze coś kwitnie I ten obiecany plac zabaw... A na drzwi sobie naprodukowałam taaaakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.06.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Aniu, tak miło patrzeć na Twój ogród, zwłaszcza, że pamiętam bolesny etap tworzenia. Tak mi się przypomniało odnośnie farby tablicowej, że widziałam w programie wnętrzarskim pomysł z torem samochodowym wzdłuż ściany pomalowanej farbą,który pełnił funkcje zbierania kredy. Nie mam niestety zdjęcia jak to dokładnie wyglądało, ale była to taka wąska listwa ze sklejki biegnąca zygzakami przez całą ścianę. Coś na ten wzór: http://www.imindesign.pl/wp-content/uploads/2013/08/Farba-tablicowa5.jpg Madiu, dzięki! Ogród to niekończąca się radość!!! O tym rozwiązaniu wiem. Kojarzę program, odcinek, projektantów, wiem o czym mówisz Dziękuję za przypomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.06.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Aniu, ale u Ciebie pięknie. Z roku na rok! Ba! Z miesiąca na miesiąc <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.06.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Anka, a cóż Cię do mnie przywiało? Pada w Jukeju, blogi parentingowe się skończyły???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.06.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Yyyyy, pogoda ładna, blogów nie czytam tylko piszę a skoro już tu zaglądam raz na kilka miesięcy to tylko w ulubione i najładniejsze miejsce. Ale mogę się więcej nie odzywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 17.06.2015 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 No dzięki za komplementa, ale Twoją wizytę tu traktuję jako akt znudzenia i desperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 22.07.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 (edytowane) Aniu, mam pytanie o niebieską huśtawkę, którą dostrzegłam na zdjęciu ze zjeżdżalnią. Co to za model i czy jesteście zadowoleni? Szukam właśnie dla córeczki 1,5rocznej i zupełnie nie wiem która byłaby warta uwagi. Edytowane 22 Lipca 2015 przez Madia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 22.07.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Aniu, mam pytanie o niebieską huśtawkę, którą dostrzegłam na zdjęciu ze zjeżdżalnią. Co to za model i czy jesteście zadowoleni? Szukam właśnie dla córeczki 1,5rocznej i zupełnie nie wiem która byłaby warta uwagi. Hej. Nie jestem zadowolona. Plastik na słońcu blaknie, ale co gorsze kruszeje. Obie popękały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 28.07.2015 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Lipcowy ogród w przeciwieństwie do innych ogrodów, u mnie jest bardzo ubogi w kwiaty. Kwitnie jak szalona lawenda, rozpoczęły hortensje i róże okrywowe. Patrząc na zdjęcia widzę, że tonacja nadal dominuje fioletowa Zdecydowanie muszę się rozejrzeć za kwiatami kwitnącymi w tym okresie. Zakupiłam 2 sztuki liatry kłosowej. Bardzo mi się spodobały te kwiatuszki. Ściągają motyle pawie oczka... Chyba skuszę się na więcej, tym bardziej, że jest też w kolorze białym i różowym. Marzę o róży nazwanej imieniem mojego ukochanego ogrodnika Alana Titchmarsha. Niestety nie rozkwitły jeszcze białe i fioletowe mieczyki. Chyba za długo zwlekałam z ich wkopaniem. Podobnie dalie. Te, które uchowały się przed ślimakami jeszcze nawet nie mają pączków. Zeszłoroczne jeżówki zanikły. Szkoda, bo lubię. Wyposażyłabym się w nowe, ale te ciekawe gatunki mają też ciekawe ceny. Werbena patagońska przetrwała zimę i teraz ma ok. 1,5m kwiatostany. Lawenda to istne szaleństwo. W upalne dni rusza się i pachnie na cały ogród. Rusza się, bo tyle w niej owadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts