Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu prezenciki cudne sobie sprawiłaś:yes::D

A pokażesz nam Kochana Stasia? :)

Bardzo jestem ciekawe Twoich ogrodniczych szaleństw...na pocieszenie u mnie perz też ma się dobrze a kamienie , których wciąż więcej i więcej wyłażą nieustannie.:yes::jawdrop:

Dziewczynki nie żebym Was zniechęcała ale czy wiecie , że podkłady kolejowe to odpad toksyczny? są tak nasączone świństwem,że aż cuś...i podobno to świnstwo przenika do gleby...my mielismy ich masę ale w zeszłym roku zutylizowaliśmy...wizualnie są jak dla mnie rewelacyjne ale przestraszyłam się tej eko kwestii:(:rolleyes:

Anetko, nie wiem czy Stasia pokazywać... My nadal chorzy. Dziś idziemy do lekarza i nie wiem czy antybiotykiem się nie skończy. Ja (ze sobą) na lekarza nie mam czasu...

Co więcej, wczoraj Stasiek dostał pierwsze całe jajo i dziś już jest wysypany na czole :( Więc? Skaza białkowana całej linii? :( A Okruszkowi przeszła ta alergia na mleko?

O podkładach wiem. Ochrona środowiska to mój zawód (niestety). Ale chyba nie zrezygnuję... Jak pomyślę czym oddychamy zimą, to taki podkład to jest pikuś!

A tak w ogóle to myślę o Twojej wyspie. Jest tyle fajnych roślinek - bylinek, okrywowych, jednorocznych, że coś na pewno się wymyśli.

Aniu dużo zdrówka życzę ! Łukaszek wyrósł ze skazy . Miał ok 1,5 roku jak zaczęłam mu jogurty podawać a potem całą resztę, tyle że on mega niejadek i nie wiele jadł generalnie. U nas niestety podejrzenie astmy, właściwie leczenie astmatyczne już ma zastosowane, duży % dzieciaków ze skazą ma potem problemy oddechowe... Obyscie byli w mniejszości i na skazie się skończyło!

Mnie strasznie irutuja te sapiące kominy wszędzie...odzwyczaiłam się , w No ogrzewaja elektrycznie albo olejem, sporadycznie w zimie mozna zobaczyć dymek z kominka, głównie kozy mają...

Anetko, u mnie będą takie :rolleyes: podrobione podkłady - z betonu, kupione w sklepie, nie kolejowe :no: ale wyglądające jakby były.

Ale u Ani zdaje się normalne.

Edit:

Ania już się wypowiedziała :lol2:. Aneczko, ostatnio coś trąbili o dużym stężeniu zanieczyszczeń w Waszym rejonie, przekroczonych normach i przypomniało mi się jak pisałaś o myciu okien. Mam nadzieję, że się szybko ten stan polepszy :hug:.

Aniu a Mozesz zalinkować te podkłady? bardzo ich jestem ciekawa, nie wiedziałam , że takowe wogóle są...

O Stasia się martwię. On jest bardzo aktywnym dzieckiem. Wszystko go interesuje, dużo już rozumie. I apetyt ma. A najbardziej go interesuje i chce to co my mamy na talerzach. Ale ja mu nie mogę dać. Czasem dostanie rosół, krupnik. Ale zupy ze śmietaną... masakra jakaś. Teraz doszło to białko z jajka. Na biszkopty nie reagował aż tak gwałtownie, ale to mała dawka białka. Mam nadzieję, że to wszystko z czasem minie.

A ciotkom forumowym na trochę się pokażę coby oko nacieszyły :)

Tu walę swoje pierwsze kroki

A tu raczej na chorego nie wyglądam... Za to mam guza po odkryciu szafki na buty!

Edytowane przez ane3ka1

Jak dobrze, że się załapałam na zdjęcia :)

Ze Stasia to już prawdziwy chłop :)

Jaki duży :)

Ja już dawałam chyba po pół roku starszakowi wszystkie zupy, bo za nic nie chciał jeść tych dziecięcych przecieranych, jak to mu teściowa dała spróbować pomidorowej i zalewajki.. było już po karmieniu dziecięcymi zupkami... Nie soliłam bardzo i zrezygnowałam z pieprzu... były takie bardzo łagodne...

Aniu no cudnyyyyy Jest. A apetytem to tylko cieszyć się trzeba - to pisze ja mama niejadka. Marysia też co zobaczy u nas na talerzu to musi mieć i w swoich ustach...w przeciwnym razie byłby lament....kiszonego ogórka całego zje choć ma tylko dolne jedynki a za oliwki i paprykę to chyba wszystko by oddała...

Fajne te podkłady!

Aniu Stasiu jest boski!!!!! przystojniaczek :)

a powiedz mi Staś raczkuje? i moja Tośka to ta z apetytem nie raz nam z talerza wyjada :)

Martuś, Staś ma swój sposób na raczkowanie :) Jedna noga na kolanku a druga jest do odpychania stopą, tak jakby chciał wstać na nogi. Wygląda to śmiesznie, ale inaczej nie chce. Woli urzędować na nogach.