Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aneczko - mój Starszak walczył ze skazą białkową - wyrósł chyba - ostatnio mu przeciwciała alergiczne robiłam nic nie wyszło :rolleyes: a Zu jajko baaardzo wysypywało ale poza jajkiem nic - ja jestem mega alergiczna a Starszak też jako dziecko podejrzenia miał, bo zapalenia oskrzeli z dusznościami miewał ale ostatnio wszystko się uspokoiło

Stasiek zupełnie mojego Starszaka przypomina (posturą i opisem zachowań) - szprync bez dwóch zdań:D

aaaa no i fajne te inspekta:)

Aniu, szalejesz z ogródkiem :jawdrop:

Co do Stasia i jego diety. Wiesz, my po prostu przestaliśmy jeść wiele rzeczy. Właśnie po to, żeby nie musieć mu odmawiać z własnego talerza. Z domu zniknęły czekolady, jogurty. Smak białka w jajecznicy? Rety, kiedy to było...

Mężowi przyszło to w miarę łatwo, ale ja często pożywiałam się ukradkiem. Jestem wegetarianką, a Jakub uczulony na wszystko co krowie. Ser i ryby ukradkiem jadłam.

A biszkopt można bez białek upiec. Wiedziałaś o tym? Bo ja nie :lol2:

A próbowaliście jajek przepiórki? Nie uczulają tak bardzo.

Aniu-yokasto - o ogórkach do góry pierwszy raz słyszę. Może skuszę się na ziemniaka, bo te do jedzenia mam ze wsi. A z tą "rajką" to mnie zaskoczyłaś. Skąd u Ciebie takie ślonskie naleciałości?

Aniu-narendil - jajek przepiórczych nie próbowałam. Sama bym ich nie jadła, więc dziecku też nie daję. Do tej pory dawałam pół żółtka - jajka mamy nasze, wiejskie od kur z podwórka. Akurat bez białka można się obejść. Ze wszystkim innym (poza białkiem mleka krowiego)nie było problemu.

Mam koleżankę co piecze albo z samych białek albo żółtek, nie pamiętam. Ale po biszkoptach nic Stasiowi nie było.

Musze dołożyć swoje achy i ochy dla Twojej łazienki (oglądałam na blogu). Łazienka fantastyczna, uwielbiam ten rodzaj zieleni we wnętrzach, wszystko w niej świetnie współgra.

Ps. Ogródek i cały warzywniak też fantastyczny, no i synek słodziak :)

A ja od rana zachodzę w głowę skąd znam Twój nick. I nie mogę sobie skojarzyć...

I dziękuję i witam :)