pysiaczek 13.05.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 No trawka naprawdę piękna - i mi to wpadło w oko Ta pompa świetna Bardzo mi się podoba taki pomysł. Ogródek warzywny cudny ale to już pisałam kiedyś. Ale nie zaszkodzi pochwalić pomysłu ponownie No i w ogóle ładnie u Ciebie aneczko i tak miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 13.05.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Aniu pięknie!!!!! I rabatki kwiatowo- krzewowe i pompa i warzywniak i podkłady i trawka!!!! Aniu widać ile w to wszystko serca wkładacie i bardzo dobrze, że sadzisz to co ci się podoba, bo nie urażając nikogo to widziałam jak wielki spec zagospodarował teren przed domem u anety.... szkoda słów... a u ciebie domowo po twojemu :) o tak się właśnie uśmiecham do twoich zdjęć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 13.05.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 piękny ogródecek:))))))))) bardzo:)))))) u nas na działce też wsio sie wala pod nogami. Malujemy pergole, a chłopaki rozwalają zabawki gdzie popadnie. Maciek znalazł sobie nowe zajęcie-zbiera kamienie i rzuca gdzie popadnie. ścieżka z podkładów kolejowych bomba, już widzę ją zarośniętą A pompa i granicik wkoło nosz miód totalny:) zbieram szczękę z podłogi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 15.05.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Będziemy robić drewniany taras! http://i.pinger.pl/pgr88/b0aa845a000f7acb4ca72c27/ http://emoty.blox.pl/resource/icon_tancze.gif http://www.humor.sadurski.com/p1_materialy/ZmYzNzMzZTMzOGNk/org_1.gif http://www.cavia.vel.pl/forum/images/smiles/tanczy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.05.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Będziemy robić drewniany taras! http://emoty.blox.pl/resource/icon_tancze.gif http://www.cavia.vel.pl/forum/images/smiles/tanczy.gif http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOII1DJf6DEVQ_rmK5aQ_kH5RMWeUM-vKDPyOYKX5VpJepRFyjm1f6cYS8http://isanam.com/scraps/smiley-face-gif/smiley-2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.05.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.05.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aniu super!!!!!! cieszę się razem z tobą!!!!! i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aniu super ogródek! Gdybym ja sama zakładała swój to byłby biało - fioletowy :lol2:abisynkę faktycznie mamy taką samą - czy Wasza w tym miejscu gdzie wypływa woda ma żabcię?moja ma.... No to Mężuś się spisał bo i ścieżka z podkładów i pompa wyglądają rewelacyjnie! :cool:A z drewnianego tarasu będziesz zadowolona, Stas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.05.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aniu rewelacja A emotki powaliły mnie pod biurko dosłownie i to nie wiem czy bardziej ta babcia czy jednak ta krowa przepasana bananami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.05.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Normalnie nie wiedziałam, że taki odzew w sprawie tarasu będzie Anetko, mamy żabkę Pysiaczku, krowa w bananowej spódniczce faktycznie jest dobra A ja się z tarasu bardzo cieszę, bo zależało mi, żeby móc wyjść po bosoku na taras. Ten jest nie do przyjęcia. Za to dobrą podbudowę mamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.05.2012 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Aniu-yokasto, sami będziemy robić. Myślę, że to żaden problem, tym bardziej, że mamy taras z kostki betonowej, który posłuży nam jako podbudowa i fundament. Położymy parę legarów - co 50cm i do tego przytwierdzimy deski. Drewno modrzewiowe (tania wersja) będziemy bielić Sadolinem - tym którym mamy pomalowaną podbitkę w domu. Nie jest to może najbardziej funkcjonalne rozwiązanie, ale nic innego nie będzie nam pasować (nic innego=typowe "pomarańczowe", drewniane tarasy, które nota bene bardzo mi się podobają).Meble tarasowe mamy szarzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.05.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Anula, u nas taras jest. W sensie takim, że mamy pod wyjściem balkonowym ułożoną kostkę betonową. Tę samą co na podjeździe. Mąż się uparł, a że i tak kostki zostało, no to nam zrobili. Ale dla mnie to jest nie do przyjęcia, bo nie można wyjść w papciach albo boso. A taras ma być dla mnie jak pokój, tylko zewnętrzny. Mąż stwierdził, że faktycznie jest to niefunkcjonalne i że zrobi jednak deski. Modrzew kupujemy II gatunku. Cena jest zbliżona do deski sosnowej. Taras ma być otwarty, bez żadnych balustrad itp. Słupy podpierające dach też mamy białe.Taras podobnej wielkości jak napisałaś - dokładnie 8,6x3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 18.05.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 18.05.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ja juz widzę, ze tarasik będzie piękny!!! i dechy....ciepłe, naturalne, piękne po prostu miłego weekendowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.05.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Asiu, dziękuję! Na pewno będzie pracowity - przynajmniej w sobotę. Z pamiętnika pokładowego Paprotki... mamy zrobioną całą konstrukcję nośną tarasu. Teraz "tylko" malowanie "bejzem" i przykręcanie desek. Potem malowanie lakierobejcą. Próbowałam znaleźć szarą, ale Nima! Ponieważ deski są drugiego gatunku, będzie z nimi troszkę pracy. Samo zrobienie konstrukcji wydawało się w miarę proste, ale kosztowało wiele pracy. Kostka betonowa firmy BRUK jest bardzo dobrej jakości. 4 wiertła zniszczone! Ze spraw ogrodowych... podlewając dziś kwiatki odkryłam, że są pomrożone! Niepostrzeżenie przyszedł w nocy mróz Nawet nie zauważyłam, bo wstajemy na tyle późno, że po mrozie nie było już śladu. Niestety trochę podmarzły begonie, winobluszcze i hortensja. Ale powinny odbić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.05.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No, nie dopatrzyłam. Ale by trza mieć w d... oczy. Za dużo mam naraz! Pogody to już absolutnie nie mam kiedy oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.05.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 u mnie też kilka "kwiotków" zmarzło, wsadziłam kilka jednorocznych do rabatki noooo i mam, znaczy już nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 22.05.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Aniu Kochana, ja po prośbie:) Czy zupełnie przypadkiem nie została Wam jedna sztuka płytki Werbena grafit Inserto? Niestety firma zmieniła rozmiary a nam potrzeba jednej 30x50 cm (prysznic do wymiany:bash: ) Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 22.05.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Duluni. My są chomiki i wszystko trzymamy na strychu (kiedyś nam to na łeb zleci). Pewnie mamy. A o gładkie chodzi? Nie te z wzorem? Ślubny z delegacji w sobotę wieczór wraca, to mu głowę potruję... A co to się dzieje z prysznicem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 22.05.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 O te wzorzyste - dwie mamy zachomikowane, ale jeszcze jedna nam będzie potrzebna. A prysznic, ot za głupotę się płaci, kupiliśmy tańszą deszczownicę, która niestety okazała się wadliwa, a do tego zamiast od razu schować wszystko pod tynkiem to sobie zafundowaliśmy rury na wierzchu i chyba trzeba będzie to zmienić, a płytki zmieniły rozmiar i sprawa się komplikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts