mmajeczkaa 25.05.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dodatkowo to co zauważyłam, nawet jeśli roślinki są malutkie a zrobimy im odpowiednie podłoże to wyglądają tysiąc razy lepiej niż w gołej ziemi Prawda ... prawda ... i jeszcze raz prawda :yes: Wysypanie rabaty korą, kamykiem czy czym tam chcemy zmienia jej wygląd o 100% Ane3ko później coś pomyślę ... bo na razie udaje,że pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Pysiaczku, dziękuję za taką wiarę we mnie Yokasiu, ja z wykształcenia jestem inżynierem, więc kartka i ołówek to dla mnie niezbędne narzędzia. Zawsze się śmieję, jakiekolwiek tłumaczenie czegokolwiek, czy to w pracy, czy mężowi, czy tacie, zaczyna się od: "narysuję Ci to". Ja w ogrodzie pracuję głównie sama. Mąż jest od skręcania skrzynek na warzywka, robienia tarasu (tu też dużo pomagam) i przesadzania drzew - czyli od grubszych rzeczy. Chciałabym mieć 11 osób do pomocy i to jeszcze prawdziwych ogrodników. A te ogrody co pokazałam to w większości ogrody angielskie mające raczej dziesiąc albo i nawet set lat Ale są piękne! Korę mam popakowaną w 120-litrowe worki i schowaną, bo jak się zabrałam za przesadzanie roślinek, to żeby jej nie zmarnować, wszystko ściągałam. Wróci na swoje miejsce, ale dopiero jak rośliny znajdą się na właściwym miejscu. I oczywiście tam, gdzie krzewy, będziemy kłaść agrowłókninę. Ale nie wszystko na raz. Na razie musimy skończyć taras, który jest zaczęty, skręcony w 1/3 a małżonek pojechał na delegację. Skądinąd do pięknej Irlandii, gdzie w Tesco kupił mi trzeci pojemniczek do kompletu do kuchni A czemu nie wkleiłaś mojego zdjęcia z dorysowanym trawnikiem? Maju, jak napisałam Ani, kora będzie, ale w swoim czasie. Kamyki bo to zbyt nowocześnie dla mnie. Kamyki mamy jedynie na "ścieżkach" pomiędzy skrzynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 25.05.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziewczyny jakie boskie ogrody na fotkach. Jak mi się marzy chociaż w połowe tak piekny ogród. Na raziem mieszkam na piachu i myje okna co weekend. Ale fotki sobie wklejam ku pamięci .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Witaj Edyto - piękne, bo nie moje Jeszcze się zastanawiam, czy tam gdzie coś wysiewam, czy tam też można wyłożyć korę? Najfajniej byłoby se w Gardenpuzzlach porysować kwiatki na własnych zdjęciach, ale oczywiście nic nie ma za darmo :/ ! Jeszcze taka refleksja: nie byłaby tak źle, gdyby po prostu niezrobiona część ogródka pozostawała łysa, goła, sama ziemia. Natomiast zanim człowiek zdąży cokolwiek zrobić chwasty zagłuszają wszystko. I robotę zaczyna się od walki z nimi :/ Edytowane 25 Maja 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.05.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu chyba ja wkleję zdjęcie mych gruzowisk od strony tarasu żebyś zobaczyła, że inni to dopiero mają "rabaty" Yokasta wkleisz zdjęcie z bliska? co masz tam posadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Hehehe, możemy się licytować... Musiałabym wkleić zdjęcie naszego blaszaka pobudowlanego wraz z drewnianym kiblem i całego otoczenia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 25.05.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 nooooooooooo Yokasia, pełen szacun, ładny mi tylko rysunek... to zrobiłaś właśnie w garden puzle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jestem, jestem! Dopero teraz mam czas, bo leżę w łóżku i wszystko ogarnięte. Nie miałam wcześniej czasu, bo sprzątałam (wreszcie) w domu, przyszli teściowie, teść skosił mi chwastnik (kochany człowiek!), potem kąpanie Staśka,jedzenie, lulu, potem ja kąpanie i teraz WOLNE! :] I zbieram szczenę z klawiatury. Ładny ten mój ogród Cenna to informacja, że po ściągnięciu gardenpuzli na kompa można jako tło ustawić swoje zdjęcie. Ja się bawiłam przez stronę, a tam ta opcja jest bloknięta. Anka, jesteś złota kobieta! A tak na marginesie to brakuje mi Twoich zdjęć. Choć kota mi tu wklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zawsze jesteś u mnie mile widzianym gościem - i wirtualnie i na żywo. Tak naprawdę to daleko nie masz Też się troszkę pobawię puzzlami A teściu dobry człowiek. Od razu chwastnik bardziej przypomina trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 25.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) No Yokasta spisałaś się kobieto Ja oczywiście nie miałam czasu pomyśleć nad tym Twoim ogrodem Ale jak tak wstępnie spojrzałam na kwiaty z listy to niestety faktycznie masz ich dużo, ale wszystko to niziutkie kwiaty, zadarniające więc nie chcę Cię straszyć ale chyba będziesz musiała dokupić to i owo Mam pytanko ... ile metrów ma dróżka od furtki do wejścia ... pomyślałam,że fajnie by tam wyglądały dwie brzozy youngi, a przed nimi jako niższe piętro można by zrobić zestawienie z kwiatów wieloletnich, coś w stylu jak tam gdzieś na jednym ze zdjęć z Twoich inspiracji i np. mogły toby być ... funkie, liliowce, a ciut z tyłu między nimi dać dla koloru np. te astry ... http://i3.fmix.pl/fmi114/09eef5ae002bad864b274438 To taki pomysł na szybko Ale nie wiem czy Ty tam w ogóle bierzesz drzewa pod uwagę ??? Można naprawdę zrobić rabatki bardzo podobne jak te co pokazałaś ale tak jak pisałam potrzeba by dokupić trochę roślinek ... już nawet wstępnie pomyślałam jakie Edytowane 25 Maja 2012 przez mmajeczkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.05.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 O kurde, yokasiu...ty to potrafisz!!!!:) Aniu cudny ten twój ogród się zrobił:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jeśli dobrze pamiętam w jakim mieście mieszka Kasia, to chyba daleko nie będzie... A wiesz jak mnie ludzi brakuje? 2 tygodnie temu po raz pierwszy od urodzenia Stasia wyszłam z domu. Bez Stasia i męża. Tak w celach rozrywkowych... P.S. A jakie masz ulubione wino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.05.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziewczyny...a ja właśnie dzisiaj byłam na imprezce z pracy....tak raz na jakiś czas robimy babskie wyjścia...jest świetnie. Człowiek odreaguje wszystkie stresy!!! Czasami są to krótkie spotkania a czasami długie z potańcówką Czasami trzeba się odstresować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Rozerwałam się I nie zadzwoniłam pytać się jak chłopaki sobie radzą Ja to lubię półsłodkie hiszpańskie lub portugalskie. Mam jedno ulubione. No i Prosek chorwacki, ale ten trzymam na wyjątkowe okazje. Tylko po ciąży mi zgaga została i po winie się ujawnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.05.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu, jest coraz ładniej. Widać, że odwaliliście już kawał roboty! Widać! Ogromnie Cię podziwiam yokasta, jak już będziesz u Kasi, to pamiętaj i o mnie, bo dzieli nas 30km...zaledwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.05.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziewczyny, jak wiecie ( a może jeszcze nie) jestem ogrodowym "debilem" jak mawia pewna forumowiczka. Totalnie nie wiem NIC!!! I zanim zacznę pytać, błagam nie śmiejcie się ze mnie, a jak już będzie tak daleko to tylko z życzliwości, dobrze? No to tak, piszecie np. o astrach czy żurawkach... Jak i kiedy się toto sieje/wysiewa... i gdzie najlepiej/ w sensie stron świata i czy toto jest na rok czy na dłużej.... ratunku Bo marzy mi się jakiś jeden chociażby kwiatuszek na mini, ale jednak ogródeczku Na razie mam trawę, brzozę, magnolię i bez i jest super Ale nie wiem, co z tymi kfiotkami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Nelcia, a Ty już zapomniałaś le nas dzieli??? Hmmm??? Żurawki to bylinki wieloletnie. Kaj toto się sadzi to jo nie wiem, sadzam jak leci. Do rade, abo nie Astry to chyba różnie. Jo to znom ino te co sie sieje. No i Marcinki. Te som na dużyj. Edytowane 25 Maja 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dzięki A powiedzcie mi jeszcze jakie kwiatki urosną mi tak na minimum 50cm w górę oczywiście, bo ja lubie takie właśnie. Takie plączące się po ziemi to tak średnio, choć jak widzę u innych to mi dech zapiera Mama dała mi jakieś nasiona i w tamtym roku wyrosły mi takie dosyć ładne badyle, ale nie wiem, jak się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.05.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Prosek Dioklecjana Ja bardzo lubię. A ze wspomnień z nim związanych to tylko takie, że jak się pije Prosek i zajada 2kg arbuza na raz to się siedzi na kiblu i sika... i sika... i sika :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.05.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ps. Anula wiem, że mam zaległe odwiedziny No ostatnio nie wyszło, ale postaram się! A jeśli chodzi o kilometry to troszkę ich do Ciebie mam, chyba dwa razy tyle, co do Kasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts