mmajeczkaa 10.07.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Majeczko, zwróciłam na to uwagę bo u mnie begonie w słońcu w szybkim tempie zachorowały i podlewanie im nie pomagało . Przesadziłam do całkowitego cienia i od tego czasu trzykrotnie urosły i są od 1,5 miesiąca obsypane kwiatkami . A pelargonie mnie nie lubią i kwitną tylko kiedy ich nie dotykam i nie podlewam. Aniu jest wiele odmian begonii, może akurat te które Ty miałaś definitywnie nie znosiły słońca Nie wiem, nigdy nie trzymałam akurat begonii w słońcu, ale niektóre wieloletnie rośliny lubiące cień sadziłam w słońcu i przy dostarczeniu im dużej ilości wody bardzo ładnie dawały sobie radę Patrz a ja myślałam,że pelargonie to są zupełnie niewymagające kwiatki a Ty piszesz,że Ci nie chcą rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.07.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mam begonie drobnokwiatowe białe i czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.07.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Maju, wyślę zdjęcia na prv. Oczywiście jak wyczyścisz skrzynkę...! Aniu, wiem, że chcesz dobrze. Te begonie to wiecznie kwitnące, więc chyba nazwa mówi sama za siebie. Trzymają się dobrze. Mają dużo kwiatków. Z racji tego, że mieszkam w samym środku pola, bez jakichkolwiek drzew (moja działka też kiedyś była polem), nie mam cienie. Słońce jest u mnie od rana do wieczora. Jak rozrosną się moje drzewa, to może wtedy będę miała trochę cienia. Jasnota plamista nie chce u mnie rosnąć, a ogródek i zdjęcia o których piszesz są od Magdy (Magdalenii) z Zapachu Wspomnień. Jej ogród, pomysły i pracowitość nadal mnie zachwycają! Edytowane 10 Lipca 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.07.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Maju, wyślę zdjęcia na prv. Oczywiście jak wyczyścisz skrzynkę...! Aniu idę wyczyścić ... denerwuje mnie ta skrzynka :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 10.07.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Aniu a dlaczego ja ostatnich fotek nie widzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.07.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Aniu a dlaczego ja ostatnich fotek nie widzę?? Bo je usunęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.07.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Aniu muszę Ci napisać,że miałaś nosa bo akurat ta begonia,którą masz lubi miejsca słoneczne, ciche, osłonięte od wiatru, więc wspaniały kącik jej urządziłaś :yes: A zewnętrze domu jak zwykle mnie zachwyca :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.07.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Aniu muszę Ci napisać,że miałaś nosa bo akurat ta begonia,którą masz lubi miejsca słoneczne, ciche, osłonięte od wiatru, więc wspaniały kącik jej urządziłaś :yes: A zewnętrze domu jak zwykle mnie zachwyca :rolleyes: Dla mnie to już nie ma znaczenia jakie miejsce lubi. Może nawet rosnąć na księżycu. Sorki, ale mam dość! I dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.07.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Dla mnie to już nie ma znaczenia jakie miejsce lubi. Może nawet rosnąć na księżycu. Sorki, ale mam dość! I dziękuję za miłe słowa Absolutnie nie chciałam Cię urazić Napisałam po prostu,że wybrałaś dla niej miejsce najlepsze z najlepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.07.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Absolutnie nie chciałam Cię urazić Napisałam po prostu,że wybrałaś dla niej miejsce najlepsze z najlepszych Nie uraziłaś mnie przecież Maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 12.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ane3ka, jak mogłaś nie poinformować mnie o ponownym otwarciu Twojego wątku. słów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.07.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ane3ka, jak mogłaś nie poinformować mnie o ponownym otwarciu Twojego wątku. słów brak E no, proszę mi tu z taki nie wyskakiwać. W końcu to tylko wątek, nic takiego... Teraz już odnalazłaś, to mam nadzieję czasem będziesz zaglądać. Choć ja prawdę powiedziawszy wolałabym się zaszyć w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ania a Tobie co ja się pytam? Widzę, że nastrój nienajlepszy:hug:...pakuj Stasia i przyjeżdzajcie do mnie , to sobie o pieluchach i inych pierdołach pogadamy a przy okazji napijemy się czegoś dobrego:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.07.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Hehe Anetko. Zmęczenie. Zaś kopię i wyciągam perze, a kwiatuszkami na rabatce się chciałabym cieszyć. W domu trochę syfu Dziękuję! Chętnie byśmy przyjechali, ale to daleka droga. A teraz nie bardzo mamy kiedy. Za tydzień świętować będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.07.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 W ramach poprawy nastroju, pokazywałam już u Martusi, pokażę u siebie, kupiłam sobie poidełko dla ptaszynek do ogródka oraz na imieniny, serwetnik No i jeszcze powiem, że w moim małym ogródku, pod tarasem zamieszkała najprawdziwsza mała ropuszka. Bardzo mnie to jakoś cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.07.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ania proza dnia codziennego...ja normalnie mam dzien swistaka...ale te moje 2 rozesmiane Mordki rozpedzają wszystkie smuty:lol2:Co Będziecie świętować , o ile to nie sekret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ania no to się Obkupiłaś...A jak to jest z tymi poidełkami bo sama mnie kusi tylko sie zastanawiam czy ptaszki faktycznie z tego korzystaja czy to bardziej element dekoracyjny? A pewna Jesteś , że to ropuszka? może to książe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.07.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Anetka, za 9 dni nasz mały rozbójnik roczek kończy. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało, bo jeszcze niedawno borok leżał w kołysce. Z poidełkiem trudno rzec. Kiedyś przy wielkich upałach wystawiłam ptakom wodę w misce. I nie widziałam, żeby korzystały. Ale może jak odnajdą i przywykną, to zaczną korzystać. A książę... Hmmm, może, choć jednego mam Snuje się po domu w męskiej postaci. Na naszej wsi jest dużo stawów rybnych. Przy sprzyjającej pogodzie, jak otworzę okno, to wieczorem słyszę jeden rechot żab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.07.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 o matkoooo to już...no to Impreza się szykuje:DAniu to skoro Księcia Masz to nie musisz ryzykować z całowaniem żabci:hug: ja bardzo lubie żabie odgłosy...nasza dzielnica potocznie nazywana jest zabnik od rechotania właśnie ale odkąd mieszkamy ani razu nie słyszałam rechotania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 13.07.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Anetka, za 9 dni nasz mały rozbójnik roczek kończy. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało, bo jeszcze niedawno borok leżał w kołysce. Ależ to szybko zleciało:jawdrop: Wszystkiego NAJ dla Stasia:) Edytowane 13 Lipca 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts