martaibartek 11.08.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 patysiaSasasa mi nie zgrzyta biel na ścianach i ala drewno na podłodze (sama mam woodentic) co do pomysłów to i: 1. podloga w kafelkach a 'la drewniana (np. woodentic) (wtedy pasuja biale mebelki?) 2.podloga w jasnych plytkach nawiazujacych do plytek na scianach i wtedy meble w brazie, a 'la drewniane( nawiazujace do drewnianych belek). moim zdaniem będą fajnie wyglądały ale ja nie jestem guru od urządzania na tym forum więc... ty tu urządzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 11.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 u mnie wyjscie - ta kratka jest na cegle ręcznie formowanej, mieszkamy niewiele ponad rok i niczego niepokojącego nie zauważyłam na elewacji ale miałam sygnały od wykonawców , że może się brudzić...według mnie cały ten "brudek" z gotowania zostaje na filtrach, które często wkładam do zmywarki, na zewnątrz wychodzą zapachy i para itd... do mnie też nie przemawiają materiały, które "coś " udają...dałabym drewno albo jeśli Obawiasz się, że żle zniesie wilgoć to może coś innego... no ale to Wam ma się podobać... ''ta kratka jest na cegle recznie formowanej'' - to znaczy? bo nie potrafie skumac, można przyblizyc temat:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.08.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 elewację mam z cegły ręcznie formowanej i dziura na wylot z kuchni wychodzi właśnie na tej cegle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 11.08.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Nasza elewacja będzie kremowa, ale myslałam własnie żeby ten cos pokombinować ze zmiana elewacji, w miejscu na ktore wychodzi własnie t5a kratka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 18.08.2012 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Witam Panie:)jako że , macie ciekawe pomysły, chciałabym sie poradzić, w kwestii dotyczacej łazienki(a noż zobaczycie COS, czego moje oko -jeszcze niewprawione wnętrzarsko;), -nie zobaczyło;).proszę, zerknijcie.Pozdrawiam ciepło:)http://forum.muratordom.pl/entry.php?121585-Jak-to-Baba-pr%C3%B3buje-zbudowa%C4%87-dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Patysiu, byłam zobaczyć tą łazienkę. Jest ładna, choć jak na moje oko i jak na łazienkę, to troszkę zbyt przeładowana. Moim zdaniem umywalka na szafeczce + lustro i toaletka z lustrem to troszkę za dużo. Mam również mieszane uczucia co do eksponowania ręczników w gablotkach. Nie wiem czemu moje pierwsze skojarzenie to była gablotka z pierwszą pomocą u pielęgniarki. Choć i taka w odpowiedniej stylizacji wyglądałaby fajnie. Ja bym ręczniki wolała jednak zamknąć za drzwiami - pełnymi. Ale... tak jak pisały dziewczyny, to Tobie ma się podobać, a nie nam. Widzisz, niektórym nie podoba się zmiana ramy w obrazie nad kominkiem, czy np. klatka schodowa, bo tralki nie pasują do nowoczesnego podświetlenia schodów a wiszące tam obrazy są zgoła do d*** niepodobne, bo mają dwie różne ramy i są za małe. To jest zdanie innych. A ja jestem z efektu zadowolona i podoba mi się i się w tym dobrze czuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 19.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Patysiu, byłam zobaczyć tą łazienkę. Jest ładna, choć jak na moje oko i jak na łazienkę, to troszkę zbyt przeładowana. Moim zdaniem umywalka na szafeczce + lustro i toaletka z lustrem to troszkę za dużo. Mam również mieszane uczucia co do eksponowania ręczników w gablotkach. Nie wiem czemu moje pierwsze skojarzenie to była gablotka z pierwszą pomocą u pielęgniarki. Choć i taka w odpowiedniej stylizacji wyglądałaby fajnie. Ja bym ręczniki wolała jednak zamknąć za drzwiami - pełnymi. Ale... tak jak pisały dziewczyny, to Tobie ma się podobać, a nie nam. Widzisz, niektórym nie podoba się zmiana ramy w obrazie nad kominkiem, czy np. klatka schodowa, bo tralki nie pasują do nowoczesnego podświetlenia schodów a wiszące tam obrazy są zgoła do d*** niepodobne, bo mają dwie różne ramy i są za małe. To jest zdanie innych. A ja jestem z efektu zadowolona i podoba mi się i się w tym dobrze czuję! Dzieki ane3ka1 za opinię, rozważam, biore pod uwagę. Nastapi bankowo zmiana koloru na bardziej delikatny- prawdopodobnie ''oliwkowy gaj''. Co do eksponowania reczników- to nie bede ich wszystkich przeciez pokazywała- gablotka ma byc tylko na kilka +kosmetyki w ładnych flakonach. To zdecydowanie moj klimat:) Tak myslę, i może faktycznie za dużo tego tam -ale jakie tu zmiany wprowadzic...zrezygnowac z toaletki z lustrem- tylko meble na tej scianie? Macie jakies pomysly co do oswietlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 27.08.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam Panie:) jako że , macie ciekawe pomysły, chciałabym sie poradzić, w kwestii dotyczacej łazienki(a noż zobaczycie COS, czego moje oko -jeszcze niewprawione wnętrzarsko;), -nie zobaczyło;). proszę, zerknijcie. Pozdrawiam ciepło:)http://forum.muratordom.pl/entry.php?121585-Jak-to-Baba-pr%C3%B3buje-zbudowa%C4%87-dom Bardzo dużo rzeczy mi się w tej łazience podoba, np. super toaletka, komody, umywalka, ale zgadzam się z ane3ka, że jest tego wszystkiego za dużo; drzwi pasowałyby mi białe, ale to moje osobiste zboczenie, a lustro jakieś bardziej stylowe, albo takie jak to ale bez tej ramy i tylko jedno; ale to Tobie ma się podobać, a nie nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 06.09.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam się po raz pierwszy Wydaje mi się, że na początku roku widziałam gdzieś w konkursie świątecznym zdjęcia Twojej bożonarodzeniowej choinki (skojarzyłam po avatarze) pomyślałam wtedy "ktoś ma niezły gust" Teraz całkiem przypadkiem trafiłam na Twój wątek i zdanie nadal podtrzymuję Ślicznie u Ciebie Jeżeli pozwolisz to zostanę i będę podglądać postępy w pracach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu, puk - puk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 09.09.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jestem, jestem Wróciliśmy wczoraj nad ranem, ale jeszcze się nie ogarnęliśmy... Chwilkę to potrwa. Zaglądam tak na szybko a odezwę się później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 11.09.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Goshiu7, przede wszystkim witam Cię, z małym opóźnieniem. Dziękuję za miłe słowa! Przyjemnie takie rzeczy słyszeć Oczywiście zapraszam, jak tylko często chcesz to wpadaj do mnie Wszyscy są mile widziani. A ja przychodzę do Was z moim odkryciem. Może ktoś już podobne zrobił, ale ostatnio nie nadążam z czytaniem wątków... Wczoraj zupełnie przypadkowo, idąc po płaszczyk, kupiłam w Lidlu, coś, co już dawno chciałam mieć. Tak zwany door stop (nie wiem jak to się może po polsku nazywać). Są 3 wzory i są śliczne! Zupełnie angielskie, takie jak chciałam już dawno kupić sobie na ebay-u. I kosztują zaledwie niecałe 25zł. Ja wybrałam sobie dwa takie http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJww-RzB_F8Z_QxIhuBrBB1KnOb_VZFDRRs2qbe4iAN-NoJJm7sAk10-AU http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPK4Z-vd-2HApsLZT6A0SF3hxu4m_Mrt6QSAL2cygVTrlDrlul6P1awjTI Jest jeszcze taki http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSltqhCL5a473kmz8zIt77SfOBsa5_SHeg4S89wT_WWXcdarX7IRRt5FA1ifg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 11.09.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Też je widziałam w Lidlu. Są ładnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.09.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Aniu ale śliczne te stopery do drzwi!!!! Ciekawe czy nas w lidlu jeszcze są, bo ten domek jest cudny A jak było w Ustce? wkleisz jakieś wakacyjne zdjęcia Stasia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 11.09.2012 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Martuś, wrzucę zdjęcia, ale od ślubnego muszę je wydębić. Na wakacjach, zupełnie przeciwnie do moich oczekiwań, było bardzo fajnie. I Staś był grzeczny i pogoda dość znośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.09.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Aniu to świetnie, że wakacje się udały. Bardzo się cieszę Czekam zatem na wakacyjną sesję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.09.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Martuś, wrzucam obiecanego Stasia... Pogoda była różna... czasem było zimniej Jak było ciepło piłem wodę z Bałtyku i zżerałem piasek... Skakałem też przez fale... I chwaliłem się zdobyczami... A jak padało, to też znalazłem zajęcie i zapewniłem zajęcie mamie (pranie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.09.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.09.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Pięknie. Anula, ja się odezwę prywatnie niebawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.09.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Czekam z niecierpliwością i ściskam mocno wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts