Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

patysiaSasasa mi nie zgrzyta biel na ścianach i ala drewno na podłodze (sama mam woodentic) ;)

co do pomysłów to i:

1. podloga w kafelkach a 'la drewniana (np. woodentic) (wtedy pasuja biale mebelki?)

2.podloga w jasnych plytkach nawiazujacych do plytek na scianach i wtedy meble w brazie, a 'la drewniane( nawiazujace do drewnianych belek).

moim zdaniem będą fajnie wyglądały

ale ja nie jestem guru od urządzania na tym forum więc... ty tu urządzisz ;)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie wyjscie - ta kratka jest na cegle ręcznie formowanej, mieszkamy niewiele ponad rok i niczego niepokojącego nie zauważyłam na elewacji ale miałam sygnały od wykonawców , że może się brudzić...według mnie cały ten "brudek" z gotowania zostaje na filtrach, które często wkładam do zmywarki, na zewnątrz wychodzą zapachy i para itd...

do mnie też nie przemawiają materiały, które "coś " udają...dałabym drewno albo jeśli Obawiasz się, że żle zniesie wilgoć to może coś innego...

no ale to Wam ma się podobać...

''ta kratka jest na cegle recznie formowanej'' - to znaczy? bo nie potrafie skumac, można przyblizyc temat:jawdrop::)

Witam Panie:)

jako że , macie ciekawe pomysły, chciałabym sie poradzić, w kwestii dotyczacej łazienki(a noż zobaczycie COS, czego moje oko -jeszcze niewprawione wnętrzarsko;), -nie zobaczyło;).

proszę, zerknijcie.

Pozdrawiam ciepło:)http://forum.muratordom.pl/entry.php?121585-Jak-to-Baba-pr%C3%B3buje-zbudowa%C4%87-dom

Patysiu, byłam zobaczyć tą łazienkę. Jest ładna, choć jak na moje oko i jak na łazienkę, to troszkę zbyt przeładowana. Moim zdaniem umywalka na szafeczce + lustro i toaletka z lustrem to troszkę za dużo. Mam również mieszane uczucia co do eksponowania ręczników w gablotkach. Nie wiem czemu moje pierwsze skojarzenie to była gablotka z pierwszą pomocą u pielęgniarki. Choć i taka w odpowiedniej stylizacji wyglądałaby fajnie. Ja bym ręczniki wolała jednak zamknąć za drzwiami - pełnymi.

Ale... tak jak pisały dziewczyny, to Tobie ma się podobać, a nie nam.

Widzisz, niektórym nie podoba się zmiana ramy w obrazie nad kominkiem, czy np. klatka schodowa, bo tralki nie pasują do nowoczesnego podświetlenia schodów a wiszące tam obrazy są zgoła do d*** niepodobne, bo mają dwie różne ramy i są za małe. To jest zdanie innych. A ja jestem z efektu zadowolona i podoba mi się i się w tym dobrze czuję!

Patysiu, byłam zobaczyć tą łazienkę. Jest ładna, choć jak na moje oko i jak na łazienkę, to troszkę zbyt przeładowana. Moim zdaniem umywalka na szafeczce + lustro i toaletka z lustrem to troszkę za dużo. Mam również mieszane uczucia co do eksponowania ręczników w gablotkach. Nie wiem czemu moje pierwsze skojarzenie to była gablotka z pierwszą pomocą u pielęgniarki. Choć i taka w odpowiedniej stylizacji wyglądałaby fajnie. Ja bym ręczniki wolała jednak zamknąć za drzwiami - pełnymi.

Ale... tak jak pisały dziewczyny, to Tobie ma się podobać, a nie nam.

Widzisz, niektórym nie podoba się zmiana ramy w obrazie nad kominkiem, czy np. klatka schodowa, bo tralki nie pasują do nowoczesnego podświetlenia schodów a wiszące tam obrazy są zgoła do d*** niepodobne, bo mają dwie różne ramy i są za małe. To jest zdanie innych. A ja jestem z efektu zadowolona i podoba mi się i się w tym dobrze czuję!

Dzieki ane3ka1 za opinię, rozważam, biore pod uwagę:).

Nastapi bankowo zmiana koloru na bardziej delikatny- prawdopodobnie ''oliwkowy gaj''.

Co do eksponowania reczników- to nie bede ich wszystkich przeciez pokazywała- gablotka ma byc tylko na kilka +kosmetyki w ładnych flakonach. To zdecydowanie moj klimat:)

Tak myslę, i może faktycznie za dużo tego tam -ale jakie tu zmiany wprowadzic...zrezygnowac z toaletki z lustrem- tylko meble na tej scianie?

Macie jakies pomysly co do oswietlenia?

Witam Panie:)

jako że , macie ciekawe pomysły, chciałabym sie poradzić, w kwestii dotyczacej łazienki(a noż zobaczycie COS, czego moje oko -jeszcze niewprawione wnętrzarsko;), -nie zobaczyło;).

proszę, zerknijcie.

Pozdrawiam ciepło:)http://forum.muratordom.pl/entry.php?121585-Jak-to-Baba-pr%C3%B3buje-zbudowa%C4%87-dom

Bardzo dużo rzeczy mi się w tej łazience podoba, np. super toaletka, komody, umywalka, ale zgadzam się z ane3ka, że jest tego wszystkiego za dużo; drzwi pasowałyby mi białe, ale to moje osobiste zboczenie, a lustro jakieś bardziej stylowe, albo takie jak to ale bez tej ramy i tylko jedno; ale to Tobie ma się podobać, a nie nam. ;)

• 2 weeks później...

Witam się po raz pierwszy :welcome:

Wydaje mi się, że na początku roku widziałam gdzieś w konkursie świątecznym zdjęcia Twojej bożonarodzeniowej choinki (skojarzyłam po avatarze) pomyślałam wtedy "ktoś ma niezły gust"

Teraz całkiem przypadkiem trafiłam na Twój wątek i zdanie nadal podtrzymuję :)

Ślicznie u Ciebie :yes::rolleyes:

Jeżeli pozwolisz to zostanę i będę podglądać postępy w pracach :)

Pozdrawiam

Goshiu7, przede wszystkim witam Cię, z małym opóźnieniem. Dziękuję za miłe słowa! Przyjemnie takie rzeczy słyszeć :) Oczywiście zapraszam, jak tylko często chcesz to wpadaj do mnie :) Wszyscy są mile widziani.

A ja przychodzę do Was z moim odkryciem. Może ktoś już podobne zrobił, ale ostatnio nie nadążam z czytaniem wątków... Wczoraj zupełnie przypadkowo, idąc po płaszczyk, kupiłam w Lidlu, coś, co już dawno chciałam mieć. Tak zwany door stop (nie wiem jak to się może po polsku nazywać). Są 3 wzory i są śliczne! Zupełnie angielskie, takie jak chciałam już dawno kupić sobie na ebay-u. I kosztują zaledwie niecałe 25zł. Ja wybrałam sobie dwa takie

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJww-RzB_F8Z_QxIhuBrBB1KnOb_VZFDRRs2qbe4iAN-NoJJm7sAk10-AU

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPK4Z-vd-2HApsLZT6A0SF3hxu4m_Mrt6QSAL2cygVTrlDrlul6P1awjTI

Jest jeszcze taki

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSltqhCL5a473kmz8zIt77SfOBsa5_SHeg4S89wT_WWXcdarX7IRRt5FA1ifg

Martuś, wrzucam obiecanego Stasia...

Pogoda była różna... czasem było zimniej

ustka%20%2814%29.JPG

Jak było ciepło piłem wodę z Bałtyku i zżerałem piasek...

ustka%20%2861%29.JPG

ustka%20%28114%29.JPG

Skakałem też przez fale...

ustka%20%28203%29.JPG

I chwaliłem się zdobyczami...

ustka%20%28209%29.JPG

A jak padało, to też znalazłem zajęcie i zapewniłem zajęcie mamie (pranie)

ustka%20%28240%29.jpg