ane3ka1 23.10.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Olszynko, niestety są Jeśli dam radę, to odwiedzę Cię 19.11. Agawi, jak zwykle niezastąpiona w emotkach Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 23.10.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Łomatko, łomatko, co ja tu czytam:jawdrop: Aniu, gratuluję z całego serca:) Uważajcie na siebie. A nie mówiłam Yokasiu, że będą nas milJony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.10.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Aniu ja jestem za 2 różnymi łóżeczkami. Pokusiłabym się o to najprostsze z Ikea (w kolorze drewna ) i pomalowałabym go w zależności od płci w jakims pastelowym kolorku... Nie martw się na zapas:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 23.10.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Poczytałam o łóżeczkach i podzielam zdanie Anetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 24.10.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ane3kaaa gratulujęęęęę trzymaj się ciepło i uważajcie na siebie. A nie chcesz zmienić Stasiowi niedługo na dorosłe łóżeczko i wtedy to jego byłoby dla nowego lokatora, ja zmieniam przy 2-gich urodzinach, np. ikeowskie łóżeczka dla dzieci są niskie i można im założyć barierkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.10.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Mada, bo ja się zaraziłam od Yokasty Dzięki! Anetko, pewne jest, że stare łóżeczko Stasia zostanie. To dziękuję Wam za sugestie. A z drugim łóżeczkiem, to albo po troszku będziemy zbierać na to samo, albo kupimy z Ikea, ale białe, bo malowanie to kolejna robota dla nas, a jest dużo pracy w domu, a nie ma kto robić Cały czas jednak czuję się winna, ponieważ odnoszę wrażenie, że to drugie dziecko jest traktowane jak gorsze. Staś był bardzo wyczekany, wszystko było tak dopieszczone, szyte na miarę. A z tym drugim - nie mam czasu nawet o nim pomyśleć W każdym razie chociaż poszewki na pościel i ochraniacz znów będą szyte (taką mam nadzieję). Pendraczku, no ja też zrobiłam A co do łóżka, to jak wyżej. Myślę, że Staś jest jeszcze za mały na zmianę łóżka na dorosłe. On w nocy potrafi wywijać tak, że obraca się w kółko kilkakrotnie. Przy tym odkopuje się i stęka i trzeba wstawać go "ratować" Co więcej myślę, że dla takiego małego dziecka zmiana pokoju i nowy lokator to już bardzo dużo i chociaż swoje łóżeczko powinien mieć. To łóżko jest naprawdę duże i założenie było takie, że na długo ma starczyć. Czeka nas też kupno łóżka bądź rozkładanej sofy "gościnnej", żeby w razie czego ktoś (na ogół moja mama) mógł przenocować, ale już nie w Stasia pokoju. Jeden dodatkowy pokój, który był moim pokojem (kompletnie nieużywanym) musi zostać zamieniony na pokój gościnny z możliwością przeniesienia tam za dobrych kilka lat małej dziewczynki. Chyba, że będzie chłopak, to problem się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Aniu, moim zdaniem słuszna decyzja. I żadne tam gorsze, co Ty mówisz po prostu masz teraz więcej zajęć niż miałaś przed Stasiem. Z resztą, dbaj o siebie a dzieciątko będzie najszczęśliwsze na świecie. Ja też donosiłam po starszym rodzeństwie, doużywałam to co było, ale nie czułam się ani nie czuję gorzej przez to . Buziaki dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.10.2012 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Inspiracyjnie - pokój dla niemowlaka wg Sarahy Richardson (którą uwielbiam) http://www.sarahrichardsondesign.com/sites/default/files/imagecache/room_1_portrait_large/sarahs-house2-nursery-image1.jpg http://www.sarahrichardsondesign.com/sites/default/files/imagecache/room_1_portrait_medium/sarahs-house2-nursery-image3.jpg http://www.sarahrichardsondesign.com/sites/default/files/imagecache/room_1_portrait_small/sarahs-house2-nursery-image2.jpg Ja nadal cierpię na chroniczny brak ładnych tkanin... Pewnie zaś coś będę sprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.10.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Fajny pokoik, pastelowy (chociaż niemowlaki ponoć nie odróżniają pastelowych kolorów ale co tam ). My mamy beżowe ściany w dziecięcym i nie wiem czy przemalowywać czy nie . A ten Stasiowy jaki ma kolor, Aniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.10.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Aniu, pokoik jest również w pastelowym kolorze - coś niby miętowy, ale to samoróbka. Nie wiem czy na tym zdjęciu to widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 25.10.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ane3ka, to normalne, że do drugiego się inaczej podchodzi, bo to już pewna rutyna, a z pierwszym wszystko jest nowe i wszystko się bardziej przeżywa, a jak już się pojawi, to będzie tak samo kochane, jak Staś; i śliczna tapeta w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.10.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Noo ładnie wygląda z białymi mebelkami cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.10.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Stasiowy pokoik jest śliczny (pamiętam z poprzedniego wątku) bo nie przerysowany tylko taki w sam raz Ta propozycją którą podałaś teraz też mi się bardzo podoba - szczególnie ten fotel do karmienia obok łóżeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.10.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Pysiaczku, tylko u nas niestety tak ładnych materiałów nie ma. A z tego co pamiętam to Sarah Richardson tapiceruje fotele. Z resztą widać, że te materiały wszystkie są idealnie skomponowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.10.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 No tak wiadomo, że w tej gamie to wszystko wygląda pięknie, ale jestem pewna, że i u nas kupisz jakieś ciekawe materiały i z nich coś super da się wymyślić Przecież nie musi być idealnie jak na inspiracji, tylko żeby sie jakoś wzorować na tym. Jestem pewna, że Kasia_sw poleci Ci jakieś fajne sklepy z materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.10.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Aniu, da się u nas znaleźć bardzo ładne tkaniny tylko trzeba poszperać. Nawet na tkaniny.net jest masa bardzo ładnych bawełnianych tkanin, które można do siebie dopasować a oprócz tego dopasować to zieleni ścian. Możesz tam tez zamówić darmowe próbki tkanin . Moim zdaniem te pufy tam są niepotrzebne. Ogólnie w pokoiku są raptem 3 kolory i ich odcienie dlatego połączenie bardzo ładnie wygląda. To samo da się zrobić z innymi barwami. Oczywiście wzoru dokładnie nie powielisz ale zainspirować się? Czemu nie . 3 przykładowe http://media.fabfab.net/images/products/medium/72_0080805.jpg http://media.fabfab.net/images/products/medium/12_2493_604.jpg http://media.fabfab.net/images/products/medium/72_0480014.jpg Przepraszam, że takie duże. Daj znać jakby co to je usunę . Edytowane 25 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 25.10.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Anuś, nic mi tu nie usuwać!Ładne, całkiem ładne to zestawienie tkanin. Pooglądałam trochę tych tkanin ze stronki, którą podesłałaś. Trochę jest, ale jakby nie do końca. Trudno jest mi określić dokładnie o co to chodzi. Nasze tkaniny są albo żałobne, albo tandetne. A mięliśmy tyle wspaniałych fabryk włókienniczych, które poszłyyyyy :/ Ja swoje ostatnie tkaniny dla Staśka kupowałam na Etsy. Dokładnie TU. Ceny jak na takie tkaniny nie uważam, żeby były porażające. A jakość bawełny jest bardzo wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.10.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Ta strona to trochę jak second hand - trzeba sporo pogrzebać żeby coś znaleźć . A na stronie którą podałaś już znalazłam kilka super wzorów. I ceny faktycznie aż się zdziwiłam - niższe niż u nas . Aniu, dzięki za ten link . Jaka ja nieuświadomiona jestem! Edytowane 25 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.10.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Aniu przy drugiej ciąży przeważnie tak jest, że nie ma się już czasu na głaskanie, odpoczywanie i myślenie jak to będzie... pamiętasz jak ja narzekałam i czułam się winna? ale kocham Tośkę tak samo mocno jak Jania i u ciebie też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.10.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 I ja przybywam z pięknymi gratulacjami http://www.medicus-zywiec.pl/images/bocian.jpg Łóżeczko Stasia jest przepiękne. Dobrze, że zdecydowaliście je zostawić Jeśli mocno zależy Wam na identycznym, to niedawno na All. było takie w ciemnym kolorze za 300 zł. Tylko oczywiście używane i wymagałoby pomalowania na biały kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts