aneta s 25.10.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Aniu Nie miej wyrzutów Kochana bo to jest oczywiste, że człowiek II ciążę jak i każdą kolejną przechodzi inaczej. U nas było podobnie jak u Was - Łukaszek miał wszystko przygotowane na tip top, wszystko nowiusienkie, ja miałam mnóstwo czasu najpierw dla brzusia a potem dla niego kiedy był już z nami. Marysia też była oczekiwana ale już nie było takiej oprawy bo poprostu czasu było mniej bo Łukaszek był absorbujący, wszystko w biegu, wiele rzeczy z przypadku, przewijak po Łukaszku, wózek, fotelik i długo by wymieniać...tak poprostu jest- nie jesteśmy w stanie skoncentrować się tak silnie na kolejnej ciąży jak na tej pierwszej;) Więc ciesz się tym cudnym stanem i nie zaprzątaj sobie głowy niepotrzebnie, wiele rzeczy się poukłada "siłą rozpędu";)A tak wogóle Anie na kiedy macie terminy? Ania Yokasia chyba na marzec a Ty Aniu z Paprotki? no i pogłaskajcie brzusie od forumowej cioci:hug:ewidentnie na forum epidemia panuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 26.10.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Aniu , to i ja swoje "trzy grosze" wtrace: miedzy moimi Maloletnimi roznica jest spora, bo 7 lat Maja , jako pierworodna, miala prawie wszystko nowe, Michas, jako nastepca, odziedziczyl wiekszosc rzeczy po siostrze lub starszych kuzynach... i tak naprawde wiekszosc jego wyprawki byla uzywana. Ale nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze to moze mniej sprawiedliwe... cos Ty! Nowe nie znaczy bynajmniej lepsze i z wieksza doza milosci, nieeeee! podobno nawet ubranka , ktore byly juz uzywane i wielokrotnie prane sa "przyjazniejsze" dla dzieci (ja tam tego sie trzymalam:)) A ze przygotowujesz sie z mniejszym pietyzmem, no coz... to chyba nazywa sie doswiadczenie? ...sie trzymaj(cie) cieplutko! Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.10.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Wiecie co? U nas większość wyprawki będzie przechodnia po dzieciach rodzeństwa. Ja się z tego cieszę. Tylko wózek kupimy ale z myślą, żeby został dla kolejnych pociech. Chyba nie ma się co tak tym przejmować . Tak, tak, my w marcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 26.10.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Aniu wracam po tygodniowej nieobecności a tu takie wieści??!! GRATULACJE ogromne!! Ależ się cieszę Od tygodnia (wczoraj minęło) jest z nami już Karolek Szkoda że nie będą z tego samego roku, bo by może do jednej klasy chodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.10.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 O Idunia, a dopiero co powodzenia życzyłam to teraz gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 26.10.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 No to od początku... Julianno, nie wiem, czy już Cie u siebie witałam, więc na wszelki wypadek WITAJ i dziękuję ogromnie.To łóżeczko o którym piszesz widziałam. Obawiam się, że z przemalowaniem z czarnego na białe wcale tak łatwo może nie być. Malowanie tych wszystkich zakamarków, szczebelków... nie widzę tego. Pędzlem maluje się fatalnie, bo zostają ślady z włosia, gąbką nie wszędzie się dojedzie a w spray to raczej w moim stanie nie powinnam się bawić. No i myślę, że jednokrotne malowanie nie wystarczy. Anetko, Marzenko, mnie raczej chodzi o to, o czym pisała Martuś. O ten czas. Ale pewnie odbiję to sobie po narodzinach. Byłabym głupia i pusta gdybym martwiła się tym, że drugie dziecko nie ma wszystkiego nowego. Chyba, że zachodzi potrzeba kupna, wtedy chciałabym dzielić dzieciom po równo. Wiadomo, że nie będziemy kupować nowego wózka. Cieszę się nawet, że pomyślałam naprzód i wózek kupiłam w neutralnym beżowym kolorze, który pasuje zarówno chłopcu, jak i dziewczynce. Wózek się wyczyści i jeszcze posłuży. W ogóle nic z rzeczy Stasiowych nie zostało wyrzucone. Chyba, że zużyło się na tyle, że trzeba było wyrzucić. Gdyby następny urwis był chłopcem, odziedziczyłby wszystko. Czasem tylko ciężko wstrzelić się z porą roku do wymiaru dziecka. Jeśli będzie dziewczynka, to wybiorę w miarę "bezpłciowe" rzeczy i też już trochę będzie. Resztę śliczności się dokupi. Ja to w ogóle chciałabym dostać rzeczy dla dziecka po kimś, bo kupno nowych ciuszków, to ogromny wydatek. Frajda dla mamy owszem, ale dużo kosztująca. Niestety ja nie mam po kim dostać. Mamy malucha w rodzinie - bratanka męża, ale jego mama tak bardzo mnie kocha, że tymi ciuszkami to by mnie prędzej udusiła Anetko (po raz drugi) Termin mam wyznaczony na początek kwietnia. Bardzo chciałabym przetrwać Wielkanoc w domu, ale nie wiem czy się uda. Ida, wielkie GRATULACJE! A ja dziękuję! Czy rodziłaś w Twoim mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 26.10.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 yokasta, Ania DZIĘKI Aniu TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.10.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Aniu, Dziękuję za ponowne miłe powitanie . Niedawno komplementowałam Twoją pomysłową skrzyneczkę na listy, więc nie jestem tu rzadkim gościem, choć nie zawsze się odzywam . Sądząc po linku (głosowanie na kościół) mieszkamy całkiem blisko siebie . Ja rodziłam 2,5 roku temu w G-ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.10.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Julianno, przepraszam, że nie pamiętałam. Taka rozkojarzona jestem. Chociaż lepiej kogoś przywitać 2 razy, niż wcale. Nad porodem muszę się zastanowić, gdzie. A czy możesz mi napisać na prv gdzie mieszkasz. Fajnie mieć blisko siebie zaprzyjaźnionych forumowiczów. Niektórych chciałabym mieć bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 27.10.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Aniu ja bym chciała mieć ciebie przy sobie mogłybyśmy sobie wtedy razem narzekać A zastanawiacie się już nad imieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.10.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Martuś, no byłoby fajnie. A tu taki szmat drogi!!! Ale narzekanie nie! Wiesz, że Ty zawsze mnie ustawiasz do pionu Zeszłym razem miał być albo Staś, albo Magda, więc chyba przy Magdzie zostanie, jeśli będzie dziewczynka. Gdyby był chłopczyk, to udało mi się namówić męża na Franka. Mnie się jeszcze bardzo podoba imię Kalina, ale kompletnie nie pasuje do nazwiska i nie leży mi jeszcze to, że ma pochodzenie rosyjskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.10.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.10.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Wiem, wiem, odpiszę później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 29.10.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Czy wszystkie Anki z forum są ciężarne? Gratulacje Ane3ko! Chciałam dodać, że rozwiązujemy się wszystkie trzy w bardzo podobnych terminach Ja mam termin na początek kwietnia, ale cesarka wyznaczona będzie 2 tyg, wcześniej więc przełom marca i kwietnia zapewne. Będzie huczny powód do świętowania Odnośnie Twoich wątpliwości: dla drugiej podobno córy nie kupuję nic nowego poza tym, co będzie niezbędne. Mam zdecydowanie ZA dużo rzeczy po pierwszej córci, bo miałam obsesję odnośnie kupowania tych wszystkich ślicznych ubranek i... bucików. Wszystko mam w stanie idealnym, Nawet welurowe pajace wyczesywałam po każdym praniu, żeby nie było śladów używania. Rajstopki.. golę, a butów moje dziecko nie niszczy, nie ma ani jednej obdartej pary Jest nas więcej tych, które nie kupują nowej wyprawki dla drugiego dziecka. Myślę, że to zupełnie normalne. Trzymaj się ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 29.10.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Czyli się ujawniłas.. to jeszcze raz oficjalnie GRATULUJE!!!!!! No i yoksiu Tobie równiez.. od jakis 2 mies podejrzewalam cie hihi o zaciazenie. Trzymam kciuki, zeby wszystko szło pieknie i gładko. Ignac mial sie urodzic 9 kw a wylazł 4 kw:) W Wielki Piatek wrócilismy do domciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.10.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Anagat, tak sobie myślę że lepiej kilka dni przed terminem niż po. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz i dziękuję . Aniu, chyba prawie wszystkie Anie i dodam, że nie tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 29.10.2012 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ań na forum trochę jest, więc chyba nie wszystkie Aniu (79), dziękuję! Ja dokładny termin mam na 6 kwietnia, ale tego to ju newer noł. Staś urodził się na 4 dni przed wyznaczonym terminem. Całe szczęście, bo jak pisze Ania (yokasta) lepiej wcześniej niż potem siedzieć jak na szpilkach. Tak jak pisałam, pewnie gdyby był drugi chłopak, odziedziczyłby wszystkie ciuszki po Stasiu. Problem jest tylko z tymi sezonowymi, zimowymi, bo np. Staś zimą miał pół roku, druga dzidzia będzie już większa i może nie wejść w kombinezony po Stasiu. Ani-yokasty nie będę ciągnąć za ozor w sprawie ciężarnych. A co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 29.10.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Ań na forum trochę jest, więc chyba nie wszystkie Nie wszystkie Oby tak zostało AniaS79 yokasta Gratulacje!!! Edytowane 29 Października 2012 przez Daila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 29.10.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Anagat, tak sobie myślę że lepiej kilka dni przed terminem niż po. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz i dziękuję . Aniu, chyba prawie wszystkie Anie i dodam, że nie tylko . Aniu ja się z Tobą zgadzam, mój potomek zwlekał do ostatniej chwili i niewiele brakowało, żeby mnie wypatroszyli, a bardzo nie chciałam cesarki, ale niestety sposoby na przyspieszenie porodu nie działają wcale przepraszam Ane3ko za offtopic, nie zaśmiecam już wątku budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 29.10.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Pendraczku, to jest wątek OGÓLNOŻYCIOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts