martaibartek 07.11.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Anka ty się nie wygłupiaj!!!!!!!! Pogłaskaj Magdalenkę od cioteczki i Stasia ucałuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dbaj kochana o siebie:)Wiadomo jak to jest,Stasiu jest jeszcze malutki.Ale odpoczywaj jak masz chwilkę,chyba ze mała juz daje kopniaki co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.11.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nadulko, przede wszystkim cierpię na brak czasu. Niestety nie wszystko daję radę zrobić jak nie ma pomocy. Chcę zrobić jak najwięcej i czasem się przepracowuję, co ostatnio niezbyt dobrze się skończyło. A tym czasem muszę jeszcze zwolnić dla własnego i dziecka dobra. Dzidzia na razie niezbyt daje o sobie znać. Prawdę powiedziawszy to nic nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Aniu na privka odpiszę póżniej a Ty dbaj o siebię , w przeciwnym razie przyjadę i zastosuję areszt - mam wolny pokój który na celę się nada:D:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.11.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Nadulko, przede wszystkim cierpię na brak czasu. Niestety nie wszystko daję radę zrobić jak nie ma pomocy. Chcę zrobić jak najwięcej i czasem się przepracowuję, co ostatnio niezbyt dobrze się skończyło. A tym czasem muszę jeszcze zwolnić dla własnego i dziecka dobra. Dzidzia na razie niezbyt daje o sobie znać. Prawdę powiedziawszy to nic nie czuję. Ale to jest narmalne,że nie masz już tyle czasu co przed Stasiem,mnóstwo rzeczy do zrobienia,dni teraz krótkie. Ale mnie jakoś druga ciąża właśnie z tych powodów bardzo szybko zleciała,ale mój synek miał 4 latka jak urodziłam,chodził już do przedszkola,był samodzielny,więc zdaje sobie sprawę,że u Ciebie jest i na początku jak pojawi się malutka będzie trudniej. Powiem ci,że mam koleżankę co ma trojaczki,jak przychodziłam do niej z moją córcią ( sa w tym samym wieku) to nie mogłam sie nadziwić jak ona daje sobie radę,ja przy dwójce czasem padałam ze zmęczenia. Ale dzieci to wielki skarb,więc jesteśmy w stanie dużo dla nich znieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 08.11.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ane3ka, ty nie szalej, dobrze, że przynajmniej sezon ogrodowy się skończył, bo pewnie szalałabyś do porodu z łopatą i kopaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.11.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ogrodu nie ma i nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.11.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Jak ja to lubię . Tylko następnym razem Aniu masz do mnie adres, wysyłaj roślinki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.11.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 I o mnie nie zapomnij!!!! pompę też z chęcią przygarnę Aniu i Yokasto a który to tydzień już u was leci (jak można zapytać) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.11.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja w sobotę rozpocznę dokładnie połówkę. Pompa zostaje. Roślinki trzeba umieć zapakować do wysyłki, więc lepiej Anula się pofatyguj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.11.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No czym, jak, gdzie? Żebyś się kiedyś nie zdziwiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 09.11.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No czym, jak, gdzie? Żebyś się kiedyś nie zdziwiła . Chyba mężem. Trochę w prawo, potem długo prosto, potem znów w prawo i jeszcze w prawo i długo prosto i uwaga na fotoradar, potem zaś w prawo i jeszcze raz w prawo i nareszcie w lewo, do końca aż asfalt się skończy. I już! A u mnie dom otwarty, więc się nie zdziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.11.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Tak mnie intrygowały te zasłony, które są w dziecięcym na zdjęciu jakie pokazywałaś i byłam pewna, że są u nas dostępne. No i proszę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103125/ to tak w razie jakbyś się decydowała na pokoik w ten deseń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.11.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Anulka, dzięki. Nawet zbytnio nie zwróciłam uwagi na te zasłony. W sumie to zasłony nie są mi zbytnio potrzebne. Póki co młodsze wyląduje u nas w sypialni, potem pewnie ze Stasiem w jego pokoju a dopiero za kilka lat, pewnie jak Staś pójdzie do zerówki, dopiero do swojego pokoju. U Stasia zasłony są i w docelowym pokoju, który obecnie zmieni się na gościnny też. Pokój gościnny musi mieć potem możliwość przerobienia na pokoik dziewczęcy niedużym kosztem. Żeby goście (głównie moja mama przyjeżdżająca do pomocy, gdy mąż jest na delegacjach) mięli gdzie spać, kupiliśmy sofę Hagalund białą. Na tapecie była leżanka Hemnes, ale niestety za droga dla nas. Zasłony w tym pokoiku mamy takie:http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/henny-rand-zasony-szt__0107076_PE247002_S4.JPG Sofa Hagalund ma się takhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hagalund-sofa-dwuosobowa-rozkadana__75624_PE194090_S4.jpgMam tam jeszcze komodę Hemnes, w której trzymam swoje ubrania, ale chcę ją zamienić na szafę, bo bardzo źle mi się korzysta z szuflad. Oglądałam witrynę Hemnes. Chciałam przerobić ją na szafę na ubrania, ale przeraziła mnie jakość. Nie wiem co się stało z tymi meblami. Chyba wszechobecny kryzys dopadł nawet Ikeę. Szafa wyglądała jak moje deski po budowie niedawno wywiezione na opał. Cała pokrzywiona, wypaczona i jeszcze byle jak omazana na biało. Stwierdziłam, że poskładam sobie PAX-a. I nawet to taniej wyjdzie.O, takiegohttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/pax-szafa--drzwi__50107_PE146070_S4.jpg Edytowane 12 Listopada 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.11.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Fajna ta sofa, w przyszłym roku będę się rozglądać żeby w pokoiku mieć duży wygodny fotel albo niewielką sofę do karmienia i czytania bajek . Na razie wzięłam się za szycie zabawek mam słonika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.11.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Fajnie, ja marzę o maszynie do szycia Z foteli polecam Ektorp Jennylund. Teściowie teraz kupili i mogłabym z niego nie wstawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.11.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Właśnie się obawiam, że będzie za mały żeby z dzieciaczkiem usiąść jak podrośnie. Jeśli już to jakaś sofka dwuosobowa. Może ektorp. Albo dwa razy tańsza SOLSTA którą można rozłożyć choć urodą nie grzeszy . Ale to nie teraz to co będę gdybać . Aniu, o maszynie to też marzę jakiejkolwiek nowej bo szyję na baaardzo starym łuczniku z jednym ściegiem tylko nitkę mogę sobie wybrać . Zapomniałam napisać, że PAX fajny. Mi się bardzo dobrze korzysta z tej szafy (jedno skrzydło) w łazience . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.11.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Anuś, moja mama ma na zbyciu starą Singerkę (kupiła nową). Co mówię, że chciałabym maszynę, to Ona na to: "tylko nie kupuj, bo ja mam, to Ci dam". Jak mówię: "no to przywieźcie mi tę maszynę", to znowu jest: "nie, bo to takie wielkie i ciężkie, będzie ci zawadzać". I tym sposobem nie mam ani nowej, ani starej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.11.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 może ciężko się rozstać z maszyną? Faktycznie z przewożeniem jest problem, zawsze "przy okazji" a że jedną maszynę mamy na 3 szyjące baby to w kółko trzeba zawozić do tej co teraz ma coś do przeszycia. I trzeba planować na zapas aż się więcej rzeczy uzbiera do których maszyna potrzebna . Ściskam i zmykam bo na zakupy jedziemy . Popukaj w brzuszek od cioci . Może odpuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 13.11.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 może ciężko się rozstać z maszyną? Chyba nie, bo szyje tylko na nowej Myślę cały czas nad kolorystyką ścian pokoju gościnnego/dziewczęcego. Wymyśliłam na razie tyle, żeby na jednej ścianie zrobić na wys. 1,50m białą boazerię, a powyżej tapetę. Resztę ścian pomalować na kolor współgrający z tapetą. Podobają mi się różnego rodzaju kobiece tapety w róże, ale te znowu nie będą absolutnie pasować do zasłon, które akurat są przy tej ścianie. Mam jeszcze pozostałość tapety z przedpokoju Grandeco Limani. Wygrzebałam stare zdjęcie przedpokoju, na którym kompletnie nie widać kolorystyki http://lh6.ggpht.com/_OPK8PoAILUE/S8xG2kJTkcI/AAAAAAAADEo/1tzaqALuc_M/IMAG0119.jpg Tapeta wygląda mniej więcej tak http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/2379/grandeco-limani-71110.jpg Tło o strukturze lnu w beżowo-szarym kolorze, oprócz tego biel, złoty i fiolet. Jaki wtedy kolor ścian? Pewnie i tak do czasu zanim do pokoju przeniesie się mała panienka, trzeba będzie malować. Może szarość, może jakiś delikatny fiolet??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts