Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

Wczoraj utykając w śnieżnych korkach, mężowi udało się zdobyć boazerię. Co więcej na jakiejś przecenie. W LM były jakieś ostatnie opakowania w cenie chyba niecałych 20zł za m2.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/199/1260199/product/boazeria-sosna-pro-drewex,main.jpg

Boazeria nadal kojarzy mi się jakoś tak staromodnie - prl-owsko, ale będzie przecież biała. Teraz czeka nas malowanie...

Zakupiłam też lampkę wyszukaną przez Agawi. Dziękuję!!!

I chyba jednak skuszę się na wiklinową szafeczkę...

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ojej, nie zauważyłam nowych wpisów.

W pokoiku dzieje się niewiele. Jest pomalowany i jest tapeta. Boazeria SIĘ maluje. Bardzo wolno, bo męża bywa mało, a prac różnorakich starczy dla kilku osób. Przed samymi świętami mamy jeszcze bardzo dużo załatwiania. A w pracy u męża chcą za przeproszeniem dostać sraczki, gdzie by go tu jeszcze wysłać przed świętami, a najlepiej na święta. Temat rzeka...

Ja radzę sobie w domu średnio, bo czuję się zwyczajnie źle. Powinnam odpoczywać, najlepiej leżeć, a nie mogę. U niektórych już święta w pełni, choinki błyszczą w oknach a ja liczę aż się los zlituje i ktoś (mąż) pomoże choćby okna umyć.

Zaraz pójdę po kabel i pokażę tylko 2 zdjęcia z pokoju, bo nie ma co pokazywać.

Ja radzę sobie w domu średnio, bo czuję się zwyczajnie źle. Powinnam odpoczywać, najlepiej leżeć, a nie mogę. U niektórych już święta w pełni, choinki błyszczą w oknach

Gdzie?! Ja tylko centrach handlowych widzę:)

A poza tym choinkę ubiera się w Wigilię. Howgh.

...(mąż) pomoże choćby okna umyć..

Eeee tam. Bo kto to widział okna myć przy takich temperaturach?! Ja myję tylko drzwi balkonowe, bo Igor mi łapkami zaciapał. Reszta czeka na wiosnę.

Ciemno teraz to i tak nie widać:)

Tym sposobem dostałaś ode mnie rozgrzeszenie na leżenie z kakałkiem na kanapie:lol2:

Pozdrawiam:bye:

Nihiru :)

Leżeć i tak się nie da przy Stasiu, który usiedzi na krześle góra 5 sekund :)

Na naszej śląsko-niemieckiej wsi już od 2 tygodnia adwentu w niektórych oknach świecą się choinki i liczne dekoracje świąteczne. Ale patrzę na to z przymrużeniem oka. Ja choinkę zawsze ubieram na jakieś 2 dni przed Wigilią, bo w Wigilię mam wystarczająco dużo zajęć. A choinkę zawsze ubieram ja. W tym roku jednak choinki nie będziemy ubierać, ze względu na Stasia, bo on trochę się zachowuje jak szczeniak. Czasem mu się zdarza kable obgryzać :D Planuję wieniec nad stół i coś na kominek...

Z oknami tak mam, że muszę, tym bardziej, że ostatnio były myte w sierpniu i są zwyczajnie po lecie zasrane przez muchy. A łapki Stasia to druga sprawa :)

W sprawie pokoju... tak wygląda połączenie tapety i zasłon

100_6511.JPG

Pstryczek :)

100_6512.JPG

Odnośnie zasłon, zwykle na święta odnawiają mi się nerwy na Dekorię. Po wypraniu zasłon w salonie skróciły się o kolejne 10cm. W tej chwili nie przysłaniają już okna balkonowego. Jeszcze kilka parń a będą zazdrostki! :mad:

A w ramach odpoczynku (czyt. siedzenia na krześle, nie biegania) popełniłam taki oto wieniec adwentowy. Co prawda w połowie adwentu, ale lepiej tak, niż wcale. Tym bardziej, że od lat sobie obiecuję.

100_6515.JPG

Lepsza kratka z wężykiem niż z kwiatkami. Wydaje mi się, że nie wygląda najgorzej, bo kolorystycznie podobnie i struktura rysunku podobna. Na nowe zasłony szkoda kasy, bo pewnie kiedyś w salon trzeba będzie zainwestować, bo to co wisi to na szmaty się nadaje!

U nas jest o tyle dobrze, że do mycia okien zaciąga się rolety zewnętrzne i myje się w cieple :)

W ogóle to strasznie spodobał mi się taki oto wieszak

http://www.laskowscydesign.pl/files/330/wieszak%20piccolo.jpg

Oczywiście chciałabym w kolorze czerwonym. Kombinuję tylko jak taki wieszak wykonać (np. wyciąć z drewna/sklejki), bo oryginalny metalowy kosztuje 170zł :/

I zakochałam się w okrągłych lustrach słońcach. Tylko cena takich luster jest nie do przyjęcia...

Edytowane przez ane3ka1

W ogóle to strasznie spodobał mi się taki oto wieszak

http://www.laskowscydesign.pl/files/330/wieszak%20piccolo.jpg

Oczywiście chciałabym w kolorze czerwonym. Kombinuję tylko jak taki wieszak wykonać (np. wyciąć z drewna/sklejki), bo oryginalny metalowy kosztuje 170zł :/

Aneczko a może Juszczakówka mogłaby pomóc w tym temacie? :)