ane3ka1 05.12.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Wczoraj utykając w śnieżnych korkach, mężowi udało się zdobyć boazerię. Co więcej na jakiejś przecenie. W LM były jakieś ostatnie opakowania w cenie chyba niecałych 20zł za m2. http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/199/1260199/product/boazeria-sosna-pro-drewex,main.jpgBoazeria nadal kojarzy mi się jakoś tak staromodnie - prl-owsko, ale będzie przecież biała. Teraz czeka nas malowanie... Zakupiłam też lampkę wyszukaną przez Agawi. Dziękuję!!! I chyba jednak skuszę się na wiklinową szafeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.12.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Aniu, pokażesz czego dokonaliście w pokoiku ? Jestem bardzo ciekawa co tam poczyniliście . Uściski od naszej 4 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No właśnie Aniu pokaż co tam modzicie U nas podobna boazeria będzie w wc - kładzie się, ale to jeszcze potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 10.12.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Zakupiłam też lampkę wyszukaną przez Agawi. Dziękuję!!! Aneczko, nie ma za co- cieszę się, ze się na coś przydałam:wiggle: Wiklinowe szafeczki, to bardzo dobry pomysł. Boazeria- tak, ale tylko biała. Czekam na całość, bo zapowiada się pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.12.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 U mnie też będzie biała i też tak do połowy ściany mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.12.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ojej, nie zauważyłam nowych wpisów. W pokoiku dzieje się niewiele. Jest pomalowany i jest tapeta. Boazeria SIĘ maluje. Bardzo wolno, bo męża bywa mało, a prac różnorakich starczy dla kilku osób. Przed samymi świętami mamy jeszcze bardzo dużo załatwiania. A w pracy u męża chcą za przeproszeniem dostać sraczki, gdzie by go tu jeszcze wysłać przed świętami, a najlepiej na święta. Temat rzeka...Ja radzę sobie w domu średnio, bo czuję się zwyczajnie źle. Powinnam odpoczywać, najlepiej leżeć, a nie mogę. U niektórych już święta w pełni, choinki błyszczą w oknach a ja liczę aż się los zlituje i ktoś (mąż) pomoże choćby okna umyć. Zaraz pójdę po kabel i pokażę tylko 2 zdjęcia z pokoju, bo nie ma co pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 12.12.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ja radzę sobie w domu średnio, bo czuję się zwyczajnie źle. Powinnam odpoczywać, najlepiej leżeć, a nie mogę. U niektórych już święta w pełni, choinki błyszczą w oknach Gdzie?! Ja tylko centrach handlowych widzę A poza tym choinkę ubiera się w Wigilię. Howgh. ...(mąż) pomoże choćby okna umyć.. Eeee tam. Bo kto to widział okna myć przy takich temperaturach?! Ja myję tylko drzwi balkonowe, bo Igor mi łapkami zaciapał. Reszta czeka na wiosnę. Ciemno teraz to i tak nie widać Tym sposobem dostałaś ode mnie rozgrzeszenie na leżenie z kakałkiem na kanapie:lol2: Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.12.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nihiru Leżeć i tak się nie da przy Stasiu, który usiedzi na krześle góra 5 sekund Na naszej śląsko-niemieckiej wsi już od 2 tygodnia adwentu w niektórych oknach świecą się choinki i liczne dekoracje świąteczne. Ale patrzę na to z przymrużeniem oka. Ja choinkę zawsze ubieram na jakieś 2 dni przed Wigilią, bo w Wigilię mam wystarczająco dużo zajęć. A choinkę zawsze ubieram ja. W tym roku jednak choinki nie będziemy ubierać, ze względu na Stasia, bo on trochę się zachowuje jak szczeniak. Czasem mu się zdarza kable obgryzać Planuję wieniec nad stół i coś na kominek... Z oknami tak mam, że muszę, tym bardziej, że ostatnio były myte w sierpniu i są zwyczajnie po lecie zasrane przez muchy. A łapki Stasia to druga sprawa W sprawie pokoju... tak wygląda połączenie tapety i zasłon Pstryczek Odnośnie zasłon, zwykle na święta odnawiają mi się nerwy na Dekorię. Po wypraniu zasłon w salonie skróciły się o kolejne 10cm. W tej chwili nie przysłaniają już okna balkonowego. Jeszcze kilka parń a będą zazdrostki! A w ramach odpoczynku (czyt. siedzenia na krześle, nie biegania) popełniłam taki oto wieniec adwentowy. Co prawda w połowie adwentu, ale lepiej tak, niż wcale. Tym bardziej, że od lat sobie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Aniu, połączenie tapety z zasłoną zaskakująco ładne! Zaskakująco dlatego, że sama pewnie bym wężyków z kratką nie wymieszała . Kolorystycznie też fajnie . U nas też choinka będzie ciut wcześniej ale zawsze zgodnie z tradycją ubieraliśmy w Wilię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.12.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Lepsza kratka z wężykiem niż z kwiatkami. Wydaje mi się, że nie wygląda najgorzej, bo kolorystycznie podobnie i struktura rysunku podobna. Na nowe zasłony szkoda kasy, bo pewnie kiedyś w salon trzeba będzie zainwestować, bo to co wisi to na szmaty się nadaje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.12.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 To tak jak u mnie zasłony się zbiegły i nie dość, że nie dotykają ziemi to jeszcze się pofalowały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.12.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Aneczko mi też bardzo podoba się to połączenie tapety i zasłony! Super to wyszło serio U mnie będą niemyte okna w tym roku. Za zimno na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.12.2012 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) U nas jest o tyle dobrze, że do mycia okien zaciąga się rolety zewnętrzne i myje się w cieple W ogóle to strasznie spodobał mi się taki oto wieszak http://www.laskowscydesign.pl/files/330/wieszak%20piccolo.jpg Oczywiście chciałabym w kolorze czerwonym. Kombinuję tylko jak taki wieszak wykonać (np. wyciąć z drewna/sklejki), bo oryginalny metalowy kosztuje 170zł :/ I zakochałam się w okrągłych lustrach słońcach. Tylko cena takich luster jest nie do przyjęcia... Edytowane 12 Grudnia 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 U nas jest o tyle dobrze, że do mycia okien zaciąga się rolety zewnętrzne i myje się w cieple Świetny sposób Nie pomyślałam, ale teraz na pewno wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.12.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Fajny ten wieniec popełniłaś a połączenie zasłon i kratki odważne ale bardzo fajne - nigdy bym nie pomyślała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 13.12.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Fajnie, że się wianek komuś poza mną podoba O zasłonach jakoś tak intensywnie nie myślałam. Po prostu bardziej mi się podobało połączenie z prostą kratką niż z tapetami w róże, które również rozważałam do dziewczęcego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.12.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 W ogóle to strasznie spodobał mi się taki oto wieszak http://www.laskowscydesign.pl/files/330/wieszak%20piccolo.jpg Oczywiście chciałabym w kolorze czerwonym. Kombinuję tylko jak taki wieszak wykonać (np. wyciąć z drewna/sklejki), bo oryginalny metalowy kosztuje 170zł :/ Aneczko a może Juszczakówka mogłaby pomóc w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.12.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Hmmm, a to Ona coś wycina w drewnie/metalu, bo ja to się jakoś nie orientuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 14.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aniu połączenie wyszło bardzo ładnie! a i wieniec śliczny my choinkę ubierzemy najprawdopodobniej już we wtorek, bo potem pracujemy ostro aż do samej wigilii więc czasu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.12.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Aneczko Andżelika wycina w drewnie różne rzeczy bo widziałam kiedyś u niej na wątku i nawet sama zamawiałam szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts