Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Anuś:) Stasiu.. jakie rzęsiska.. wow:)

Do kojca to ja nie wiem, ale chyba od samego początku trzeba dzieciora przyzwyczajać.. Bo Ignaca zamknąć w takowym to absolutnie by się nie dało. Łoo matko, w ogóle zostawić go samego w innym pomieszczeniu to tylko wrzask jeden.. No chyba , że idzie spać do siebie:)

Aneczko, szybkiego rozwiązania .. i nie polecam 4 kwietnia hihi, bo mi się prawdziwy czorcik urodził:D

ane3ko... trzymaj się , bedzie dobrze!!! Grunt to dobre nastawienie do porodu i wgl.... powiedz sama sobie że musisz , koniec i kropka!Ja przed porodem zalecam duzo sexu... bo podobno pro -coś tam ze spermy , powoduje że szyjka macicy szybko sie rozwiera... Ja przy pierwszym... no , sexu się nie chcialo.... i wgl nic się sie chciało.... poród trwał 32 h........ bo się szyjka macicy nie chciała rozwierać...Więc wziełam ją (przy 2 ciąży , na sposób, ) i tak... molestowałam męża sexualnie... bo sperma ma wpływać na szybkośc otwarcia szyjki macicy.... i piłam napar z liści malin... (ohyda) .Ale nie wiem co pomogło... czy psychiczne nastawienie, że będzie zajebiście bolało, czy ten sex , czy napar z malin... ale 2 syna , który ważył 4330 urodziłam w 2,5 h... tyle tylko powiem że jeszcze 14 h przed porodem , molestowałam tego mojego..... , Tak ze polecam sex 2 tyg przed porodem , polecam picie naparu z lisci malin, A przede wszystkim pozytywne nastawienie do porodu.... wiem że boli , musiboleć... poboli i urodzę... pozdrawiam!!!

yokasta, wiem że nie na każdą działają...ale zawsze warto próbować.... a może akurat??/ Może sie taka rada przyda W k.azdym razie , ja przy pierwszym porodzie byłam mega zestresowana... nikt mi nie podpowiedział , jak to ma być...???? No więc drugim razem sama wziełam się na sposób... poczytałam w gazecie; chyba Rodzice, albo jakiejś innej ,o tych sposobach... i podziałało.... Przy pierwszym porodzie miałam takiego stracha że sama sobie wmawiałam że nie chcę.. , że boli że mam dosc... przy drugim... tak , jak mówiłam.... molestowałam męża... piłam te maliny, i przede wszystkim psychicznie nastawiłam sie na to że musi boleć(te krzyżowe sa najgorsze...) ale mówiłam sobie tak... niech boli jak chce tylko żeby szybko było!! I w koncu sama nie wiem co pomogło.... ale myślę że wszystko po trochu... Bo tak.. przy 1 ... szyjka macicy nie chce się rozwierać..... to moim zdaniem (teraz, jak juz jestem troszku mądrzejsza....) po

pierwsze strach blokuje pełne rozluiznienie...... no juz sama nie wiem.... w kazdym razie do 2 porodu podchodziłam na luzie... wiedziałam jak to boli ... No i sama nie wiem jak to sie stało że synka urodziłam w 2,5 h... i nic mu nie jest.A pierworodny, po tych 32 h porodu......ma problemy z nauka , i ma strwerdzona dyslekcje rozwojowa, urodził sie niedotleniony.......

Ania.. jestem.. ale nie piszę.. za to czytam i kibicuję .

Uściski zostawiam. Stasio cudny..

I spójrz.. jeszcze ze 3-4 lata temu to zamartwiałaś się.. teraz tulisz Stasia i za chwilkę malutką zobaczysz...

Będzie dobrze.. ciąża to stan na szczęście przejściowy...

Yoka.. widzę, że do północy byłaś.. kliknij gdziekolwiek czy jesteś jeszcze.. kciuki trzymam i buziaki dla Obu zostawiam...

Czy Wy Anie się umówiłyście razem??????? :lol: ;)

Hej Anuś:) Stasiu.. jakie rzęsiska.. wow:)

Do kojca to ja nie wiem, ale chyba od samego początku trzeba dzieciora przyzwyczajać.. Bo Ignaca zamknąć w takowym to absolutnie by się nie dało. Łoo matko, w ogóle zostawić go samego w innym pomieszczeniu to tylko wrzask jeden.. No chyba , że idzie spać do siebie:)

Aneczko, szybkiego rozwiązania .. i nie polecam 4 kwietnia hihi, bo mi się prawdziwy czorcik urodził:D

Cześć Anagatku. Czasem sytuacja zmusza do takich a nie innych rozwiązań. Nie wiem jakbym rozwiązała sprawę porannej toalety gdyby Staś nie siedział w kojcu. Nie wyobrażam sobie zostawić go luzem i zamknąć się w łazience, bo źle by się to skończyło. I dla niego i dla domu. Zwykle szłam pod prysznic i ciągnęłam go ze sobą pod drzwi. Ja miałam na niego oko a on wiedział gdzie jestem. Tak było od początku, poza pierwszymi 2-3 miesiącami, gdzie nie dało go się ściągnąć z rąk. Z przeprowadzką Stasia do jego pokoju też nie było większych problemów, bo wiedział, że to jego pokój. Gorzej z moimi oporami psychicznymi.

Ja nie generalizuję dat urodzin. Staś też jest małym potworkiem :)

EVA, wstałam rano, włączyłam komputer i musiałam dojść do siebie po przeczytaniu tego wszystkiego. Najmłodsza nie jestem, ale też jakiejś starej daty nie, ale kurde flak, niektóre sprawy pozostawiam dla siebie i nie upubliczniam. Jakoś mam takie wrażenie, że trzeba zachować jakiś umiar i granice. Jesteśmy dorośli i wiemy skąd się biorą dzieci i jak wygląda poród. Nie mam satysfakcji w opowiadaniu o lewatywach, goleniu przed porodem czy przez siebie, czy przez męża czy przez panią Ewcię czy Zosię. Nie nastawiam się na skowronki. Wiem, że boli i że raczej nie będę pluć pestką ze śliwki.

Tak na marginesie, mojego męża nie ma.

eva33 przy 2gim zazwyczaj idzie szybciej ;)

A u Ani niewielka różnica wieku między dziećmi , także będzie dobrze :)

Dokładnie to powiedziała mi pani anestezjolog u której miałam konsultację. Nie nastawiam się na szybciej, bo wiem, że u mnie zawsze jest na odwrót, ale może się uda :)

Miałam coś napisać ale po co :).

Każda kobieta i każdy poród są inne. Nie ma co generalizować :).

AMEN! :hug: :)

Ania.. jestem.. ale nie piszę.. za to czytam i kibicuję .

Uściski zostawiam. Stasio cudny..

I spójrz.. jeszcze ze 3-4 lata temu to zamartwiałaś się.. teraz tulisz Stasia i za chwilkę malutką zobaczysz...

Będzie dobrze.. ciąża to stan na szczęście przejściowy...

Yoka.. widzę, że do północy byłaś.. kliknij gdziekolwiek czy jesteś jeszcze.. kciuki trzymam i buziaki dla Obu zostawiam...

Czy Wy Anie się umówiłyście razem??????? :lol: ;)

No, pamiętam jak wyłam na budowie, że taki duży dom, a nie będzie miał tam kto mieszkać. Teraz nam pokoi brakuje ;) O Stasia walczyłam, a on taki niedobry potworek wyrósł :(

Ostatnio się umówiłam z Martą (i Bartkiem) :p Tym razem z Yoką. Normalnie aż dziwnie to wygląda... :)