Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Paprotkowych zmagań ciąg dalszy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu, nie nadążam. Troszkę mnie nie było a tu seks i swaty. A wracając do zakupów miałam na myśli raczej spożywcze. Do Ikei pewnie się wybiorę, ale w bliżej nie określonym terminie. Już dwa miesiące się wybieram i wybrać nie mogę. Od dłuższego czasu męczy mnie ostry kaszel.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Aneczko, nie wiem czy mnie zrozumiałaś dobrze, ja absolutnie popieram kojec.. tylko u mnie już za późno z jego wprowadzeniem. Wrzasku mamy już zdecydowanie w nadmiarze..

Ignaca również , tak jak Stasiulka, nie można ABSOLUTNIE zostawić samego w pokoju.. odkąd zaczął łazić po meblach (filmik dziś u mnie, jutro wykasuję) nie zostawiamy go na dłużej niż 30 sekund samego.

Ja również nie genarilzuję dat. To taki żarcik miał być:)

Trzymaj się kochana.. poród to pestka w stosunku do tego, co jest później.. sama wiesz... Buziaki!

Tak sobie pomyślałam, że przed urodzeniem Magdy nic już się w jej pokoiku/pokoju gościnnym nie zmieni, więc pokażę jak jest.

Będzie to, co tygryski lubią najbardziej, czyli duuuużo zdjęć ;) (z komentarzem)

Łóżeczko Madzi - zastanawiałam się czy kupować takie samo jak dla Stasia, ale sytuacja finansowa nieco zweryfikowała zamiary. To mi się podoba, a potem Magda dostanie łóżko po Stasiu. Pościel jeszcze niekompletna, brakuje troczków do wiązania ochraniacza (w trakcie szycia). Lampa jest po mojej babci (lata 60/70, ale chyba sobie gdzieś pójdzie).

DSCN6222.JPG

Tak wygląda pościel uszyta przez Mamę z zamówionych materiałów. Miało być trochę różu, ale nie wyszło...

DSCN6224.JPG

Ostatnio panuje moda na tzw. kocyki MINKY. Cena takich kocyków jest nieco odstraszająca, więc sama postanowiłam taki uszyć. Sama to dużo powiedziane, bo kocyk uszyty jest wspólnymi siłami z mamą. Nie było to całkiem proste, ale udało się i efekt bardzo cieszy. Taki kocyk może być świetnym prezentem :)

100_6570.JPG

100_6571.JPG

Tak wygląda ściana z tapetą i boazerią.

DSCN6225.JPG

W miejscu, gdzie stoi łóżeczko (wyląduje zapewne w naszej sypialni) ma KIEDYŚ stanąć szafa PAX Birkeland.

DSCN6226.JPG

Wiklinowa szafeczka nad którą się intensywnie zastanawiałam...

DSCN6229.JPG

Widok na ścianę z wieszakiem. Zegara bardzo nie lubię, no ALE... Zdjęcia kiedyś myślę przybędą.

DSCN6227.JPG

DSCN6228.JPG

DSCN6222.JPG

DSCN6222.JPG

Aniu ja bralam lukaszka ze soba do lazienki - wsadzalam w bujaczek i gapil sie w kabine prysznicowa, nie bylo opcji zebym poszla do lazienki bez niego...

A jak już chodził?

Teraz będzie troszkę szyciowo. Moje pierwsze wypociny...

Koszyczek na pieluchy wg tutorialu Martusi, zaczerpniętego z blogu Alizee

DSCN6232.JPG

I wór na zabawki Stasia (drewnianą kolejkę). Powstał z kwadratów, które kiedyś kupiłam do szycia sówek, kawałka płótna i innych resztek. Pomysł mój.

DSCN6234.JPG

DSCN6235.JPG

Tak jak mi się podobało 2 tygodnie temu tak i dalej mi się podoba. Bardzo ładny i jasny pokój.

Trzymam kciuki za sprawne rozwiązanie bo z tego co czytam, to raczej nie są zdrowotnie radosne dni. Niestety znam dolegliwości związane z więzadłami i tak zwanym postrzałem więc wiem, że to potrafi unieruchomić a już przy małym dziecku i w wysoko zaawansowanej ciąży to już w ogóle kosmos.

Życzę porodu rach-ciach :-))