ane3ka1 18.07.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Martuś, siedzimy w domu. Na wakacje jedziemy dopiero jak się wakacje skończą. Błe! I tu znowu myślę o Tobie. Nihiru, dziękuję. Absolutnie nie mam umiejętności komponowania roślin tylko uczę się cudzych ogrodów na pamięć i potem przenoszę fragmenty do siebie A w ogóle to witaj z zaświatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.07.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 [ uczę się cudzych ogrodów na pamięć i potem przenoszę fragmenty do siebie Każdy sposób dobry, jeśli prowadzi do TAKICH efektów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1770 22.07.2014 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam. Piękny,zadbany ogród. Fajny pomysł na warzywnik,też o czymś takim myślałam,ale jak na razie zostałam przy babcinym;) sposobie uprawy warzyw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej Twoja lawenda mnie oczarowała. Czy to jakaś specjalna odmiana? Jakbym chciała u siebie mieć taka na co powinnam zwrócić uwagę. U mnie jeszcze chaszcze ale lawenda sprawiła, że pomyślałam, iż powinnam coś z tym polem po budowie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 22.07.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Aniu chciałam Tobie podziękowac za namiary na matę ochronną - juz ją mam . Teraz nie martwię sie o stół Pozdrawiam mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Zatęskniłam nieco za Matczynym forum. Kiepsko u mnie z powiadomieniami, więc też rzadko zaglądam. A tu niespodzianka, ktoś mnie odwiedza, ktoś zagląda Hej Twoja lawenda mnie oczarowała. Czy to jakaś specjalna odmiana? Jakbym chciała u siebie mieć taka na co powinnam zwrócić uwagę. U mnie jeszcze chaszcze ale lawenda sprawiła, że pomyślałam, iż powinnam coś z tym polem po budowie zrobić Andariel. Dziękuję. Ja kiedyś odwiedziłam Cię wirtualnie, ale nie zostawiłam śladu po sobie. Trafiłam od Nelci. Kurcze, tyle nowych osób jest na forum, nowe domy, aż chciałoby się coś nowego wybudować. Moja lawenda to 6-pak kupiony na wiosnę w jednym z hipermarketów. Nic specjalnego. Jest posadzona na istnej patelni. Słońce od południa aż do zachodu. Pod lawendą ziemia wymieszana z piaskiem i żwirem. I to tyle. Zeszła zima była łagodna. Zobaczymy,, czy tę przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Aniu chciałam Tobie podziękowac za namiary na matę ochronną - juz ją mam . Teraz nie martwię sie o stół Pozdrawiam mariola Nie ma za co Przepraszam tylko, że tak długo trzeba czekać na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Jako, że dom mamy ukończony i teraz co najwyżej czekają nas jakieś remonty bądź przeróbki (bo ja nigdy nie potrafię usiedzieć spokojnie w miejscu) to nie ma co pokazywać. Ostatnio ukończyliśmy jedno pomieszczenie w "domku ogrodnika". Narzędzia wiszą, ziarenka posortowane, cebulki w woreczkach - czyli tak jak lubię W kuchni na zielonej ścianie przybyły ryciny botaniczne. Zdjęć brak! Muszę nadrobić. Na zimę planuję remont pokoju Stasia. No a, że w domu już mało do pokazywania, tylko w ogrodzie cały czas coś robię, to przeniosłam się na inne forum, żeby coś podpytać, szukać fachowej informacji i inspiracji. Nie powiem, jest sporo życzliwych ludzi, którzy pomogą, doradzą, podpowiedzą, ale to nie TO! To nie jest moje miejsce. Cały czas czuję się tam zwyczajnie źle. Jakbym komuś na siłę wpraszała się do domu. Jakbym na przyjęciu stała obok grupki osób i próbowała rzucić jakimś wyszukanym żarcikiem, żeby mnie zauważono. Zapuściłam tutaj korzenie i nie potrafię się wyrwać! I choć jest mnóstwo nowych osób, ja nie bardzo mam czas na zaglądanie, choć mało kto już do mnie zagląda a stare znajomości poodchodziły, ja nie potrafię się stąd wynieść. Nie wiem co to jest? Atmosfera? A może to inne fora próbują dorównać temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi jeśli zatem zamieszczę w miarę aktualne zdjęcia ogrodu... Cały czas prace trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 W deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.08.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Ane3ko ale ja ci zazdroszczę tego ogrodu, jest przepiękny i te ujęcia, super Tu na FM tez jest kilka wątków ogrodowych a nawet więcej niż kilka. Dział ogrodniczy FM Chyba coś jest w tym forum, na żadnym innym forum nie zagościłam na tak długo jak tu, zazwyczaj kilka postów i tyle. Od FM jestem uzależniona i spędzam tu zdecydowanie za dużo czasu ale co ja na to poradzę że tu tylu fajnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 O dziale ogrodowym wiem. Wiem, że Elfir również pomaga w aranżacjach ogrodów. A mam jeszcze co robić, bo ogród jest młody, ma wiele "dziur" i brakuje mi kwiecia. Tak mi się tęskni, że chyba wrócę Doriko, nie zazdrość Podglądaj i działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.08.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Coś tam działam ale pomalutku i z marnymi efektami. Ogródek warzywny mam marniutki ale jest. Trawnik właśnie zakładamy i nam wiatr dużą część nasion zwiał i ulewami też spłynęło co nie miara. Dziś zaglądam do warzywniaka a tam cała masa kiełkującej trawy załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 18.08.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Dasz rade z warzywnikiem, skoro dalas i z reszta. Oczarowuje mnie Twoj ogrod. Masz wszystko co bym chciala a nawet wiecej. Bede sie starala przeniesc troche tego do siebie w przyszlym roku. Bardzo bym chciala aby mi sie tam jeszcze gdzies w cieniu hortensje pomiescily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 18.08.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Aniu, gdybym na własne oczy nie widziała ogrodu anno domini 2013 ( wiosna) nie uwierzyłabym że obecny ma 2 lata. Obecny wygląd rozpatruję w kategoriach cudu ). Twój ogród ciągnie zdrowo na jakiś dopalaczach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Aniu, gdybym na własne oczy nie widziała ogrodu anno domini 2013 ( wiosna) nie uwierzyłabym że obecny ma 2 lata. Obecny wygląd rozpatruję w kategoriach cudu ). Twój ogród ciągnie zdrowo na jakiś dopalaczach! Izo, jest mi aż wstyd, ale poza trawnikiem, nawozu nie dostało nic! Mimo, że nawozy mam na półeczce. Ale tyle czasu zajmuje mi dumanie nad nasadzeniami, że o nawożeniu zapominam P.S. Pojawiły się u mnie róże!!! Dzisiejsze zakupy uważam za udane. Za 50 zł 200 cebul szafirków oraz róża angielska Mary Rose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.08.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 No i takie małe sprostowanie.Ogród ma w zasadzie rok. Z nielicznymi wyjątkami, większość nasadzeń pojawiła się w zeszłym roku. A jeśli jesteśmy przy tematach ogrodowo-wystrojowych to mam takie marzenie:http://s.plurielles.fr/mmdia/i/84/5/salon-praslin-castorama-10902845bpbvo_2041.jpg http://media.static.castorama.pl/media/wysiwyg/wiosna-2014/rwo_dobre/0022_zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.08.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 No a, że w domu już mało do pokazywania, tylko w ogrodzie cały czas coś robię, to przeniosłam się na inne forum, żeby coś podpytać, szukać fachowej informacji i inspiracji. Nie powiem, jest sporo życzliwych ludzi, którzy pomogą, doradzą, podpowiedzą, ale to nie TO! To nie jest moje miejsce. Cały czas czuję się tam zwyczajnie źle. Jakbym komuś na siłę wpraszała się do domu. Jakbym na przyjęciu stała obok grupki osób i próbowała rzucić jakimś wyszukanym żarcikiem, żeby mnie zauważono. Zapuściłam tutaj korzenie i nie potrafię się wyrwać! I choć jest mnóstwo nowych osób, ja nie bardzo mam czas na zaglądanie, choć mało kto już do mnie zagląda a stare znajomości poodchodziły, ja nie potrafię się stąd wynieść. Nie wiem co to jest? Atmosfera? A może to inne fora próbują dorównać temu? jakie to prawdziwe co napisałaś ... czuję bardzo podobnie tylko nie potrafię tak ładnie przelać myśli ... ogród pięknieje z każdym miesiącem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 19.08.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Mugatko, bo ja taka baba, że mówi co myśli. Nie lubię owijać w bawełnę i takie tam bułkę przez bibułkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 26.08.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Dziś pogoda nie dopisuje... Tradycyjna deszczowa polska jesień! Wczoraj cyknięte. Rozkwitły różyczki na zakręcie podkładowej drogi do studni. Nie znam gatunku. Kupiłam je za 4,8zł. Są niewielkie, ale jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy. Miały być białe. Wyszły bladoróżowe. A tu po żniwach. Niestety nie skończyłam wszystkiego. I dopiero teraz, bo zawsze jest mi żal. Mam pokaźny snopek lawendy. Na tej rabacie zrobiło się bardzo pusto po wycięciu lawendy i wymyśliłam, żeby posadzić tam chryzantemy. Po urlopie wybiorę się pod cmentarz ;P i kupię takie w donicach fiolet lub róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts