Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena za dachówkę podstawową braas bałtycka cisar

alek_w

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Dostałem ofertę na ww dachówkę podstawową w cenie 1,92 zł netto. Czy ta cena powinna mnie cieszyć czy raczej niepokoić?

Cena rewelacyjna, jak na ten czas :yes: W tym momencie nie ma żadnej promocji na Bałtycką więc jest to cena wręcz nie możliwa... jakieś stare zapasy musi mieć firma, bo na dziś ja nawet nie kupie w tej cenie.

No i dobrze, ważne żeby firma była pewna.

Znam przypadek gdzie firma oferowała dachówkę w cenie zakupu...klient wpłacał zaliczkę załóżmy 5kpln i dochodziło do tego, że po tych 2/3tyg oczekiwania na towar chciał dachówkę na budowę jednak okazywało się, że nie można jej ściągnąć bo coś tam... w tych 5kpln wydawali akcesoria typu folia, taśmy itp. na mega dużej marży i klient zostawał z ręką w nocniku i folią 2x droższą niż normalnie ;)

• 9 months później...
  • 2 weeks później...

Bałtycka jest ładniejsza, gładsza od celtyckiej. Celtycka wygląda jak materiał na polbruk a nie na dach. Od razu widać różnicę.

Techni dlaczego piszesz że bałtycka jest mniej wytrzymała i same z nią kłopoty? Wygląda na solidniejszą. Obie są z cementu a Bałtycka ma lepszą warstwę ochronnej powłoki.

• 2 weeks później...
Celtycka na środku gdzie nie jest podparta jest grubsza w przekroju,bałtycka jest bardziej podatna na pęknięcia w miejscach gdzie przekrój jest cieńszy.A ta warstwa ochronna co piszesz to ładnie wygląda, ale po kilku latach widoczne są na niej rysy,pęknięcia ,odpryski i białe plamki.Oczywiście podczas składania reklamcji firma bardzo sie broni ,ale trzeba walczyć o swoje .A tak nawiasem mówiąc to braas też idzie na oszczędność ,dodają pył /odpad z elektrowni który nie wiadomo czy jest rakotwórczy/,który zastępuje w części cement.,dotyczy to wszystkich rodzajów dachówek braas.

Jak mi pokażesz jakieś zdjęcie z popękanym dachem, z przebarwieniami czy tam plamami na Bałtyckiej, to uwierzę w Twoje słowa. Na razie tylko uskuteczniasz gawędziarstwo.

I skąd informacja o pyle, który być może jest rakotwórczy ? Proszę również o źródło. Bo to, że Heniek pod sklepem tak mówi, jest mało wiarygodnym argumentem.

Edytowane przez pawko_

• 1 year później...
Jak mi pokażesz jakieś zdjęcie z popękanym dachem, z przebarwieniami czy tam plamami na Bałtyckiej, to uwierzę w Twoje słowa. Na razie tylko uskuteczniasz gawędziarstwo.

I skąd informacja o pyle, który być może jest rakotwórczy ? Proszę również o źródło. Bo to, że Heniek pod sklepem tak mówi, jest mało wiarygodnym argumentem.

Nie pisze ze dach peka ale na dachowkach pojawiaja sie mikro ryski,a jak napisalem ze tak jest to znaczy ze mam wiadomosci na ten temat i nie bede tlumaczyl z jakiego zrodla.Zobaczysz po paru latach.Wtedy moze przypomnisz sobie to co napisalem.

• 10 months później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Witam

Ja mam wycenę 2,41 za bras cisar bałtycka grafitowa cena brutto. Do dachu wyceniono mi rynny Galeco i membranę Corotop Strong 295zł/75m2. Łącznie około 184m2 dachu za 12.000zł brutto z rynnami i akcesoriami. Czy to dobra cena? czy w/w membrana nadaje się na pełne deskowanie czy może szukać lepszej?

• 2 months później...