mikeloso 06.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam.Pojawiła się na naszym rynku serbska dachówka Toza Marković...Czy ktoś z Państwa ma lub miał już z nią do czynienia?Na ich stronie internetowej( również w wersji po polsku) jest napisane że posiadają wymagane certifikaty jakosci ISO i przeznaczone na nasza strefe klimatyczną. Cena w Polsce jest dość atrakcyjna w porównaniu z innymi. Jestem zainteresowany kupnem tej dachówki i będę wdzięczny za wszelkie sugetsie i porady w sprawie tej dachówki.Pozdrawiam wszystkich.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Nie rozumiesz a to takie proste. W pierwszym poście reklamujesz produkt w tym wątku. To brak elementarnych zasad etyki. Możesz pisać co chcesz jak założysz sobie wątek w ogłoszeniach drobnych. Ma nadzieję, że dość jasno Ci wytłumaczyłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeloso 10.03.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Szanowny Panie Andrzeju Wilhelmi.W sposób jaki Pan odpowiedział w swoim poście to raczej świadczy o tym, że to Pan ma braki w zachowaniu etycznym jak również i kulturalnym. Szukam tutaj rzeczywistej porady, a nie tego żeby mnie ktoś poprostu obrażał...Jeśli jest Pan w stanie rzeczowo mi coś w tym temacie podpowiedzieć to będę naprawde wdzięczny, a jeśli nie to proszę takie uwagi zachować dla siebie. Ale do rzeczy...A gdybym zapytał o opinię dla dachówki np. Tondach ( podając właśnie jej nazwę) to też by mnie Pan skierował do ogłoszen drobnych?Gdybym chciał zareklamować tego producenta podałbym konkretne namiary itd...liczyłem tutaj na to że może ktoś odwiedzi ich stronę i choćby na tej podstawie coś mi doradzi.( wyszukanie w sieci ich strony nie jest trudne)...Jestem prywatnym inwestorem i zamierzam wymienić pokrycie dachowe na bydynkach które są objęte ewidencją konserwtaora zabytków...Prawie się zdecydowałem na dachówke Tondach Marsylka 12 w kolorze czerwonym naturalnym ze wzgledu na jej przydatny charakter, cenę do renowacji starych obiektów...i trafiłem przypadkowo w sieci ( już nie napiszę gdzie żeby nie być posądzonym o reklamę ) na dachówkę właśnie sprawadzaną z Serbii w porównywalnych parametrach jak wspomniana wcześniej przeze mnie Tondach ale w dosyć atrakcyjnej cenie. Przedstawiciel w Polsce ja zachwala i kilka dachów już sprowadził...Pomyślałem, że poprzez forum budowlane o takim dużym zasiegu uda mi sie jeszcz jakieś dodatkowe opinie uzyskać, chcby ze wzgledu na to że potrzebuję kupić znaczną ilość ( 500 m kw ) i będzie to dla mnie niemała inwestycja a nie jestem w tej dziedzinie fachowcem...Z wyrazami szacunku Panie Wilhelmi.Mikeloso .ps. Pozostałych forumowiczów odwiedzajacych ten wątek uprzejmie proszę jeśli macie Państwo jakieś informacje, uwagi i sugestie dot. tej dachówki to będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Nie masz się o co obrażać gdyż jakie pytanie taka odpowiedź. Piszę to co czuję i czytelnie się pod tym podpisuję. Jakiej opinii się spodziewałeś skoro przedstawiciel sprowadził zaledwie kilka dachów. Skoro ta dachówka ma stosowne certyfikaty to nad czym się zastanawiać? Spytaj dostawcy ile będziesz czekał jak Ci czegoś zabraknie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 14.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Twój pierwszy post został napisany jak książkowy spam także nie dziw się ludziom że tak go zinterpretowali , skoro miałeś dwie odpowiedzi i obie w podobnym charakterze to coś jest na rzeczy , a forum jest pełne od spamu i ludzie na to wyczuleni... Co do dachówki to polecam kupować sprawdzonych producentów , wtedy można liczyć na jakiś serwis itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.06.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 . Zobacz jaką wkleił „Roben” reklamę na górze. Czy od wklejenia tej reklamy poprawiła sie jakość Serbów czy pogorszyła Robena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 25.06.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Wypowiadam się gdyż mieszkałem jakiś czas na Węgrzech. Tam dachówki takie jak Tondach i Toza czy Nexe są obecne od zawsze i Toza jest uważana za najlepszą z nich. Pozdrawiam wszystkich i popieram wypowiedzi sherifa. Trzeba eliminować z forów takich „zawodowców” jak „Swar” czy „Dziobo”. Jak biorą pieniądze od Robena to nigdy prawdy nie powiedzą. Najlepsze jest to że ja nigdy nie polecałem Robena :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.06.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 A co można powiedzieć o dachówce, którą się sprzedaje od pół roku? A co się może stać z dachówką po pół roku? Cena dachówki nie ma żadnego znaczenia. Oczywiście bardzo niska cena tak jak wspomniał "coulignon" zawsze budzi obawy (za wyjątkiem cen dumpingowych). Ważne są warunki gwarancji i dostępność towaru. Dach pokryty dachówką ma służyć minimum 60. Oczywiście okresowe serwisowanie konieczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swar 03.07.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Wypowiadam się gdyż mieszkałem jakiś czas na Węgrzech. Tam dachówki takie jak Tondach i Toza czy Nexe są obecne od zawsze i Toza jest uważana za najlepszą z nich. Pozdrawiam wszystkich i popieram wypowiedzi sherifa. Trzeba eliminować z forów takich „zawodowców” jak „Swar” czy „Dziobo”. Jak biorą pieniądze od Robena to nigdy prawdy nie powiedzą. Wypowiedź tego pana wydaje się całkowicie pozbawiona logicznego rozumowania - jeżeli dachówka Toza jest tak dobra to dlaczego Tozawwarszawie ciagle ogłasza się na allegro czy naprawdę nie może sprzedać towaru który sciągnął na plac.A ty Attila811 chesz zamykać nam usta żebyśmy nie mówili prawdy na ten temat .Wiem z własnego doświadczenia że towar nie jest przedniej jakości i prawda w oczy kole.I jeszcze jedno ani ja czyli Swar i Dziobo nie reklamujemy żadnych innych firm to tak do twojej wiadomośći.Choć ja mógę spokojnie reklamować całą swoją ofertę ale po co chyba że w ten sposób dałbym ci satysfakcje a ty byś jeździł po nas ja po burej suce.Zyczę przyjemnej lektury i samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeloso 12.07.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam. Zacząłem ten wątek i wtrace cos jeszcze...w sumie nie zdecydowałem się na dachówkę Toza...Nie wypowiem sie w zakresie jakosci bo nie fachowiec ze mnie...Rozważałem zakup Toza lub Tondach Marsylka lub Hranice 11 w kolorze naturalnym...Wybrałem Tondach Hranice 11...Podyktowane było to tym, że w najbliższej mojej okolicy leżą już od kilku ładnych lat dachy Tondach i mają się chyba całkiem nieźle...powiem też, że zdecydowała także cena...w sumie po przeliczeniach i wycenach Toza wyszła by mnie coś troszkę drożej niż Tondach Hranice 11 która to w koncu kupiłem... przy zakupie ponad 500 m2 kazdy grosz się liczy...Czy dokonałem dobrego wyboru...? Myslę, że dowiem sie za jakis czas jak dach poleży kilka miesiecy, lat...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abrzoza1 20.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam,Choć ten post jest dość stary to jednak i ja postanowiłem dodać swoje trzy grosze o dachówkach Tonza. Jestem właśnie na etapie wyboru pokrycia dachowego i porównywałem tę dachówkę (Toza Portugalac M-977) do dachówek Creaton Premion oraz Rupp Amber 13V. Wszystkie te dachówki miałem w domu i mogłem je położyc obok siebie. Niestety serbska dachówka wypadła najgorzej. Jest nierówna, zamki są krzywe, krawędzie ostre. Co do trwałości to nie moge nic powiedzieć. Kolorystycznie (kolor ceglasty naturalny) nie odstaje od Creatona czy Rupp jednak widać znaczne różnice w jakości wykonania. Nie zmienia to faktu, iż serbska dachówka jest o 20% tańsza niż konkurencja a to przy dużych pokryciach robi różnicę. Z nabyciem jej też nie ma problemu. Można ją nabyć i w woj. mazowieckim i łódzkim bez problemu. Mam ją na garażu. Fachowcy nie narzekali jak ją kładli. I jeszcze jednak kwestia. Widac różnice kolorów między kolejnymi partiami materiału. Ja dokupowałem i przyjechały ciemniejsze. Na dom wybiorę ceramiczną polską. Jednak jak bym miał wybierać pomiędzy dachówką betonową a serbską ceramiczną wziąłbym bez wachania serbską. Pzdr wszystkich. Nie sprzedaje pokryć dachowych tylko buduje dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts