Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

obudowany kominek paj^a

Recommended Posts

dzieki Ivonesca za mile slowa :)

kamien u nas w gorach nazywa sie "siwy" pozyskiwany noca :)

pierwotnie kamien mial siegac sufitu, ale bylby troche za "ciezki" w 26 metrowym salonie

kuchnia debowa robiona na zamowienie u stolarza, ktory robil mi podlogi, schody itp....

mieszkamy od grudnia i co jakis czas cos tam przybywa a to bardzo cieszy :)

Super!!! Mebelki w kuchni- chyba dąb? Będę miała podobne-też od stolarza. Wyglądają b.ładnie. Mój stolarz zaproponawał mi takie same drzwi- identyko. Ależ wam fajnie, że już sobie mieszkacie. Tylko pozazdrościć. Aha- oczywiście kominek bajera. :D

dzieki Ivonesca za mile slowa :)

kamien u nas w gorach nazywa sie "siwy" pozyskiwany noca :)

pierwotnie kamien mial siegac sufitu, ale bylby troche za "ciezki" w 26 metrowym salonie

kuchnia debowa robiona na zamowienie u stolarza, ktory robil mi podlogi, schody itp....

mieszkamy od grudnia i co jakis czas cos tam przybywa a to bardzo cieszy :)

hmmmm ciekawa nazwa tego kamienia ;-) w jakich to górach tak na niego mowią ?? .....masz rację - teraz tego kamienia jest chyba tak w sam raz :wink:

dzięki za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie :-)

Jedrek

drzwi przesuwane firmy Oknoplast, obustronny kolor "zloty dab" dzialaja super, polecam firme a serwis zwlaszcza

Ivinesca

to nasz kamien z Tatr :D

Barbasia

deski modrzewiowe, na legarach, lakierowane Horztlackiem, czy cos w tym stylu, matowy, lakierowane 3 razy i majac psa widac na podlodze juz "ząb" czasu :) , ale tak wlasnie mialo byc w zalozeniu :wink:

Paj^ !

Masz kapitalne pomysły. Ujęła mnie zarówno prostota obudowy kominkowej, jak i oświetlenie schodów. Kurczę, chyba nie zdzierżę i sobie coś podobnego zafunduję !

To, co dotąd pokazałeś, może być kapitalną inspiracją do urządzenia własnych czterech ścian. Pytanie za 100 punktów: czy w pozostałej części swego domostwa też masz jakieś podobne, oryginalne pomysły i "patenty" ?

Paj, dzięki, wpisalam sobie stronke w ulubione. :p Pytanie, gdzie masz naczynie wzbiorcze i dlaczego na górze obudowy nie widac kratki, ktorą uciekaloby nagrzane powietrze. Plaszcz całego ciepla nie odbierze, będzie sie ono gromadzic pod obudową. Jak będziesz rozbierał obudowę do przeglądu itp. Pozdrawiam

Majka, to ja Tobie dziekuje za odpowiedzi na moje pytania kilkanascie miesiecy temu :)

naczynie wzbiorcze mam za scianka nad kominkiem, dostep do srub mam, kamienie kladzione sa jeden na drugim na niewidocznej zaprawie, tam gdzie sa srubunki nie ma zaprawy, mozna wyciagnac kamienie, scianka nad kamieniem konczy sie 10cm nad sufitem, tam ucieka cieplo, tworzy sie jakas cyrkulacja po pod kominkiem ulozone sa kamienie bez zaprawy a wiec sa przeswity, wszystko jednak jest stabilne i nie ma mowy o wypadnieciu kamieni, jezeli zajdzie potrzeba to plyte po prostu odkrece, mam wymierzone, gdzie sie one znajduja i jeszcze zdjecia zrobilem :) kamien nie byl ciety tylko łupany a wiec ma naturalne pekniecia to jest tez odp. dla Ivonescki

Tomek_J

raczej moj domek jest prosty jak stodoła, takie mielismy zalozenie od poczatku budowy, ma byc funkcjonalny i prosty, zaczelo sie od zadaszonego tarasu zebym mial, gdzie piwo pic:)

na polpietrze sa sypialnie, skosy i sufity sa z drewna swierkowego a w 1 sypilani plazy modrzewiowe, wydlada wg mnie fajnie :), chyba w stopce sa jakies zdjecia wnetrz sypilani, na raziesa tam tylko materace

aga_krakow, przeciez jak kupilem ta dzialke to ten kamien juz tam lezal, nie mam pojecia skad sie tam wzial???????? :)