sznury 06.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam serdecznie, na mojej budowie (remont domu) zakonczyly sie prace hydraulika. Pierwsze palenia w nowym piecu nie wroza dobrze.Sytuacja wyglada tak:Piec EKO–KWR 30, sertownik REG-06. Dom wciaz w remoncie, temperatura w pomieszczeniach ok 12-15 C. Powierznicha uzytkowa ok 270m2, powierzchnia ogrzewania podlogowego ok 50m2. W piecu pale weglem i drzewem.Uzyskanie temperatury 38C to kwestia nawet 1,5 godziny. Palac na maxa (dobrze rozpalony i caly zasypan) dostaje mac 45-48C. Haydrauli bedzie u mnie niebawem. Chcialem poprosic was o porade. Moze ktos z was mial cos podobnego. Pierwsze wyjasnienia jakie uslyszalem to to, ze dome jeszcze nie dogrzany jest bo wciaz remont, ze jak sie juz wprowadzimy i nie bedze takiego wietrzenia to sie spokojnie nagrzeje. Ja sam nie wiem. Wydawalo mi sie, ze jak dam piecowi "zrec" to on mi bedzie grzal i do 60 jak zechce. Jak na razie jest jednak inaczej. Czekam na podpowiedzi co robic. Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts