amaryll 07.03.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam serdecznie!Czy ktoś się orientuje, jakie są szanse otrzymania dofinansowania do poś w przypadku, gdy działka ma status zabudowy letniskowej sezonowej i całorocznej, tak więc domek, który budujemy będzie całoroczny, ale letniskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 08.03.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 A skąd miałoby być to dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amaryll 08.03.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dofinansowanie miałoby być z WFOŚiGW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.03.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tak jakoś mnie się kołacze, że mowa o budynku mieszkalnym, tak więc bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 I jeszcze jedna sprawa – sprawdź dokładnie, bo ta (centralna) dotacja nie jest dla indywidualnego inwestora – nie on jest jej beneficjentem. „Ustawową” dotację w tym zakresie może otrzymać gmina lub jej „zakład” za wybudowanie na Twojej działce PBOŚ – i uwaga nie wszystkie oczyszczalnie w to „podpadają” , musi być biologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 09.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 WFOŚ w Warszawie daje indywidualnym. Użytkowane sezonowo nie łapały się , ale najlepiej zasięgnąć opinii u źródła. Dofinansowywane były też oczyszczalnie z drenażem, nie tylko oparte na osadzie czynnym. Straszna papierologia... Wymagane procedury podniosłyby mi dwukrotnie koszt inwestycji (projekt, nadzór itp). Zrezgnowałam. Zgłoszenie do Starostwa - jest, atest na urządzenia - jest. Doświadczony wykonawca (choć bez certyfikatu) - jest. Jak tylko ziemia rozmarznie - jedziemy z tym koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts