Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewający elektrycznością - wątek towarzyski na odpowiedzialność uczestników

Gość Gosc***

Recommended Posts

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
serio?

to nie loguje się

Warto,jest to kolejne forum,gdzie można się dowiedzieć i nauczyć,że ekogroszek nie jest najlepszym i najtańszym rozwiązaniem w nowym domu.

Wiedza przyda się do drugiego domu...

Ja zacząłem przyswajać tą wiedzę,na dwa lata przed budową ;)

Gość Arturo72

Ja zacząłem przyswajać tą wiedzę,na dwa lata przed budową ;)

Chociaż nie do wiary,sam byłem lemingiem ;)

z innego forum (2009r):

Witam,czy ktoś posiada,któryś z w/w pieców(Eco-Komfort a Eco-Komfort Economic) ? Prosiłbym o ocenę oraz czym ewentualnie różnią się te piece.

Może małe porównanie do Ling-a Duo 15kW czy EKO-TECH 18 kW ? Wszystkie wymienione piece palą w podstawie ekogroszek a dodatkowo pelety i o to mi chodzi .Lazar jest najładniejszy,Eko-Tech najtańszy a Ling jest najdroższy i najsłabszy(15kW) Jak tak to po co przepłacać

Który z n/w piecyków wg.was jest najlepszym rozwiązaniem ??

Jakie sterowniki mają Lazary,czy dobre ? Czy mają pogodówkę,czy jest możliwość podpięcia pokojówki i jak się to sprawdza ?

hkslazar.pl/oferta/kotly-eko-komfort-economic/

hkslazar.pl/oferta/kotly-eko-komfort/

termoeko.com/Kociol_EKO_TECH_18_kW-17.html

klimosz.pl/lingduo.htm

Zamierzam podpiąć go (wg.mnie Lazara) do samej podłogówki+cwu w parterówce o pow.110m.kw.,jako zastępcze źródło to będzie kominek z DGP.

Pozdrawiam

http://www.forumbudowlane.pl/vt/9110/270/piec-na-ekogroszek-ranking?postdays=0&postorder=asc

Edytowane przez Arturo72

Pozadek, konsekwencja i hipokryzja musi byc. ;)

A jak! No i "fachofcy", ktorzy uczyli się podstaw na moich odpowiedziach, a teraz juz wiedzą lepiej, bo moderują.

Jakby kto nie wiedział, to w poprzednim wcieleniu miałem 15 000 postów, ale tytuł mi zabrali, więc musiałem zmienić tożsamość.

To jakas wersja klubu AA dla majacych kable?

"Tak, tak. Kable nie sa takie zle. Cala rodzina myslala, ze jestem nawiedzony, a to tak samo drogo, jak czym innym."

Cool. ;)

A gdzie te "konkrety" o ktore Brzytewka "walczyl"?

PS.

Admin przeniosl to tutaj z mdlego watku "Ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP!!!" :)

Edytowane przez Pyxis

Nie bylo mnie na forum wtedy jeszcze pewnie, bo nie kojarze sytuacji.

Ze watek sie ma tak sobie, to widac po nudzie tam ziejacej i tym, ze na porowananie zuzycia miedzy sezonami ja - zabijajacy i robiacy "rozpierduche" - musze gostkowi pisac posta, bo nikt z "konkretnych" piszacych sie nie pofatyguje. Przeciez to nie post w stylu "Tez bede mial kable i mam nadzieje, ze bedzie tanio. Prawda?... no koowa.... czy to prawda!?", zeby na niego odpowiadac.