Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchenki


Recommended Posts

Jesli możesz (instalacja elektryczna) to tylko elektryczna. Z płytą ceramiczną. Jest super. O wszystkich zaletach takiej kuchni możesz poczytać w wątkach o kuchniach elektrycznych (znajdź w wyszukiwarce). miałam kiedyś gazową, potem gazow-elektryczną, teraz elektryczną z płytą i nigdy nie zamieniłabym ją na inna.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Makłakowicz twierdzi, że kuchnia elektryczna nie nadaje się do porządnego gotowania...

Nie przeszkodziło mi to kupić właśnie elektryczną, do zabudowy...

Pozdrawiam

 

Maklowicz. Tak. Ja tez uwazam, ze na elektrycznej to podgrzewanie, nie gotowanie. A z tym tluszczem to nieumiejetnosc uzywania kuchenki gazowej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Jeżeli często gotujecie to tylko kuchenka gazowa. Jeżeli jest dobrej jakości i nabierze się trochę wprawy to nawet w gazowym piekarniku wszystko się dobrze i równomiernie upiecze. Dobre restauracje gotują tylko na ogniu, bo potrawy lepiej smakują i w zależności od np. rodzaju drewna można uzyskać różny smak i konsystencję potraw. Poza tym chleb pieczony na elektryczności nigdy nie będzie miał chrupiącej skórki, co wie każdy doświadczony piekarz. Można kupić też kuchnie na drewno. Super sprawa. Taki kominek w kuchni. Pełna niezależność. Tylko ta cena :-(.

Niektórzy dietetycy twierdzą iż długotrwałe używanie prądu czy mikrofali do przygotowywania potraw może być przyczyną wielu chorób. Ale przecież nie wszyscy muszą żyć wiecznie :D

 

http://www.kominki-sauny.pl/g/kuchnia2.gif

http://www.phupartner.pl/img/Ambra200.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

prądu nie ma zazwyczaj przez pare godzin raz na kwartał, prawda? a poza tym elektryczne mają same zalety. Przede wszystkim brak szkodliwych spalin, brak spalonego tłyuszczu. Na kuchence elektr. można nawet w jakimś żarodpornym naczyniu grzać. Nastepna zaleta, to nie musisz mieć miejsca na piekarnik, tylko możesz mieć np. kuchnie nad szafką z garnkami.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przede wszystkim brak szkodliwych spalin, brak spalonego tłuszczu.

 

Spalony tluszcz swiadczy o nieumiejetnosci obchodzenia sie ze sprzetem. Rodzaj kuchenki nie ma tu zbyt duzo do rzeczy. No, chyba ze chodzi ci o to, ze na elektrycznej kuchni trudno porzadnie patelnie rozgrzac (a np steki smazy sie najlepiej (znowu: IMHO) na tluszczu, ktory zaraz zacznie dymic).

 

Na kuchence elektr. można nawet w jakimś żarodpornym naczyniu grzać.

 

A na gazowej nie? Qrcze, nie wiedzialem... :o

 

Nastepna zaleta, to nie musisz mieć miejsca na piekarnik, tylko możesz mieć np. kuchnie nad szafką z garnkami.

 

A gazowych plyt do zabudowy "nad szafka z garnkami" nie ma?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to doki to potrafisz tylko krytykować, a co ty makłowicz jesteś? przecież kucharzowi kropla tłuszczu też sie czasem za garnek wyleci :evil: także uspokuj sie. PANUJ, NIE SZPANUJ!!!!!!!!!!!!

 

I ta kropla tluszczu zasmrodzi cala kuchnie? Moment, to kto tu naciaga argumentacje, ja czy Ty? :o

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...