Setnik 24.03.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Szukam rady jakie kuchenki najlepsze gazowa czy gazowo-elektryczna Proszę o odpowiedzi Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 24.03.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Jesli możesz (instalacja elektryczna) to tylko elektryczna. Z płytą ceramiczną. Jest super. O wszystkich zaletach takiej kuchni możesz poczytać w wątkach o kuchniach elektrycznych (znajdź w wyszukiwarce). miałam kiedyś gazową, potem gazow-elektryczną, teraz elektryczną z płytą i nigdy nie zamieniłabym ją na inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 24.03.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Ma jedną wadę: bez prądu nie działa. Poza tym same zalety. Na wypadek awarii warto mieć gazową kuchenkę turystyczną gdzieś w schowku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 24.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Gazowa -tansza w eksploatacji, ale piekarnik tylko elektryczny- równomierna temperatura,lepsza regulacja (niezaleznie od kaloryczności gazu )Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 24.03.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Makłakowicz twierdzi, że kuchnia elektryczna nie nadaje się do porządnego gotowania...Nie przeszkodziło mi to kupić właśnie elektryczną, do zabudowy...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 24.03.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 swoja droga ciekawe jaka jest roznica w kosztach pomiedzy tymi rozwiazaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 24.03.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Makłakowicz twierdzi, że kuchnia elektryczna nie nadaje się do porządnego gotowania... Nie przeszkodziło mi to kupić właśnie elektryczną, do zabudowy... Pozdrawiam Maklowicz. Tak. Ja tez uwazam, ze na elektrycznej to podgrzewanie, nie gotowanie. A z tym tluszczem to nieumiejetnosc uzywania kuchenki gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 24.03.2004 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Sorry Doki, na telewizornię i felietony często czasu nie starcza ). Ale widzę, że we Flandrii jesteście na bieżąco... Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 25.03.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 my przez cztery lata używaliśmy ceramicznej na 380V, ale teraz przy przeprowadzce dokupujemy dwupalnikowe 'domino' gazowe są potrawy (chińszczyzna, jajecznica itp.) które musi omiatać płomień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefan Sz. 25.03.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam Jeżeli często gotujecie to tylko kuchenka gazowa. Jeżeli jest dobrej jakości i nabierze się trochę wprawy to nawet w gazowym piekarniku wszystko się dobrze i równomiernie upiecze. Dobre restauracje gotują tylko na ogniu, bo potrawy lepiej smakują i w zależności od np. rodzaju drewna można uzyskać różny smak i konsystencję potraw. Poza tym chleb pieczony na elektryczności nigdy nie będzie miał chrupiącej skórki, co wie każdy doświadczony piekarz. Można kupić też kuchnie na drewno. Super sprawa. Taki kominek w kuchni. Pełna niezależność. Tylko ta cena . Niektórzy dietetycy twierdzą iż długotrwałe używanie prądu czy mikrofali do przygotowywania potraw może być przyczyną wielu chorób. Ale przecież nie wszyscy muszą żyć wiecznie http://www.kominki-sauny.pl/g/kuchnia2.gif http://www.phupartner.pl/img/Ambra200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania 25.03.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja tam już 5 lat używam kuchni elektrycznej, teraz w nowym domu też mam nową do zabudowy i bardzo sobie chwalę. Jak nastawić porządnie na 3 pokrętło to wszystko się super podpieka. Jest niestety minus jak nie ma prądu to kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 25.03.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Jest jeden rodzaj plyt elektrycznych, ktore dorownuja gazowym funkcjonalnoscia: plyty indukcyjne. Niestety, cena jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.03.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Wybrałam opcje: palniki gazowe, piekarnik elektryczny, bo tak pamietam od zawsze było w moim domu! I tak się przyzwyczaiłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 27.03.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 A co myślicie o kuchenkach do gotowania na parze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 27.03.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 A co myślicie o kuchenkach do gotowania na parze? A lubisz jedzenie gotowane na parze? Dobra, mozna tak ugotowac ziemniaki, no, rybe z warzywami, ale poza tym? zupke dla dziecka i tyle. Dopoki stan zdrowia mnie nie zmusi, nie bede takiego sprzetu mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 27.03.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 prądu nie ma zazwyczaj przez pare godzin raz na kwartał, prawda? a poza tym elektryczne mają same zalety. Przede wszystkim brak szkodliwych spalin, brak spalonego tłyuszczu. Na kuchence elektr. można nawet w jakimś żarodpornym naczyniu grzać. Nastepna zaleta, to nie musisz mieć miejsca na piekarnik, tylko możesz mieć np. kuchnie nad szafką z garnkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 27.03.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Przede wszystkim brak szkodliwych spalin, brak spalonego tłuszczu. Spalony tluszcz swiadczy o nieumiejetnosci obchodzenia sie ze sprzetem. Rodzaj kuchenki nie ma tu zbyt duzo do rzeczy. No, chyba ze chodzi ci o to, ze na elektrycznej kuchni trudno porzadnie patelnie rozgrzac (a np steki smazy sie najlepiej (znowu: IMHO) na tluszczu, ktory zaraz zacznie dymic). Na kuchence elektr. można nawet w jakimś żarodpornym naczyniu grzać. A na gazowej nie? Qrcze, nie wiedzialem... Nastepna zaleta, to nie musisz mieć miejsca na piekarnik, tylko możesz mieć np. kuchnie nad szafką z garnkami. A gazowych plyt do zabudowy "nad szafka z garnkami" nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 27.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 to doki to potrafisz tylko krytykować, a co ty makłowicz jesteś? przecież kucharzowi kropla tłuszczu też sie czasem za garnek wyleci także uspokuj sie. PANUJ, NIE SZPANUJ!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 28.03.2004 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 to doki to potrafisz tylko krytykować, a co ty makłowicz jesteś? przecież kucharzowi kropla tłuszczu też sie czasem za garnek wyleci także uspokuj sie. PANUJ, NIE SZPANUJ!!!!!!!!!!!! I ta kropla tluszczu zasmrodzi cala kuchnie? Moment, to kto tu naciaga argumentacje, ja czy Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.