Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rzeczywiście rewelacyjne schody, A powiedz ile za nie płaciliście? Nam jutro wchodzi ekipa od stropu i będą też schody zbroić i po twoich zdjęciach zaczęłam się zastanawiać czy takich nie zrobić, nie mam za wiele czasu do namysłu :D Poszerzaliście może kuchnię? zauważyłam, że nie robiliście tego "schowka" na lodówkę w spiżarce jakie ma ona teraz wymiary?Ja jeszcze nie mam działówek i właśnie zastanawiam się jak kuchnię rozplanować.

Pozdrawiam Kasia

Alien,

gratuluję super zrobionej chatki. Prośba o informację odnośnie producenta Twojego ogrodzenia.

Jeśli się nie mylę, to jesteś pierwszy na tym forum, który skończył Party?

Pietruch,

w pełni się zgadzam z Kasią77 odnośnie Twoich schodów, są super.

Kasia77,

odnośnie schodów to proponuję Ci, żebyś się zastanowiła nad schodami "dywanowymi"(tylko stopnie wpuszczane w ścianę).

My osobiście mamy wylewane ale żałujemy bo bardzo nam sie takie dywanowe podobają, a w dodatku są o kilka tysięcy tańsze od wylewanych, tak nas właśnie poinformował człowiek, który będzie u nas robił meble i schody.

Edytowane przez Kubutek1

Kasia77,

Wycena od naszego schodziarza na schody dębowe:

dywanowe 19600zł - to nasze, strasznie ciężkie, jeden stopień waży 30kg

dywanowe na konstrukcji policzkowej 16800 zł

na konstrukcji policzkowej 14600 zł.

Pewnie też trochę kosztował*spocznik który jest nad łazienką bo nie mamy go wylanego tylko jest drewniany jak całe schody.

Dom nie ma zmienianych wymiarów. Jedyne co to poprzestawialiśmy trochę ścianek. Wymiary kuchni: od drzwi balkonowych do rogu: 289, ściana z oknem: 414 (94 do okna 176 zmniejszone względem projektu okno, 144 od okna do rogu) 160 ściana przy spiżarni.

Ścianę wyprostowaliśmy na rzecz kuchni. Według mnie i meblarza kuchnie nie jest wcale mała. Będzie zamknięta półwyspem jak w wizualizacji na stronie MG. W spiżarni zrezygnowaliśmy z okna i jest dużo miejsca na półki.

pozdr. p.

To prawda wieczorami aż chcę się siedzieć przy drinku na tarasie :)

P1100280.JPG

P1100277.JPG

Artur,

Mam do Ciebie pytanie o kuchnię - nie macie uchwytów tylko z tego co widzę frezy - czy przy dość szerokich i głębokich szufladach, jak są wypełnień i ciężkie, nie macie problemu ( zwłaszcza źona) z jej swobodnym otwarciem?

Z góry dzięki za odp.A.

cd. 1

[ATTACH=CONFIG]275157[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275158[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275159[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275160[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275161[/ATTACH]

Witam. Przepraszam, że tak wpadam do Was. Podglądam ten watek, bo mieliśmy budować party, ale nie zmieścił się wymiarami na naszej działce.

A teraz do rzeczy. ;) Masz śliczne schody (już doczytałam o nich) ale też świetne kafle w salonie i kuchni. Co to jest? Mógłbyś dać namiar na nie.

Pozdrawiam.

mycha3

salon to: http://www.opoczno.eu/produkty/plytka/tshow/__pl__tiles__show__1088/ szare

łazienka: http://www.paradyz.com/plytki/lazienkowe/nirrad-niro jedna łazienka będzie szara a druga biała

długo szukałam żeby się nie były błyszczące

pozdr. p.

Dzięki.

Fajne są. Będziesz miała piękne wnętrza.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o pochwyty żona nie ma problemu z otwieraniem szuflad. Chodzą bardzo delikatnie i są praktycznie nic nie wystaje tak więc nie ma obaw, że się zahaczy o uchwyt.

Jeśli chodzi o firmę od ogrodzenia to nie polecam od maja jak skończyli nie mogę doprosić furtki, którą mieli przerobić. Właściciel nie odbiera a jak już odbierze to mówi, że za 2 dni będą.