aLien01 19.09.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Nie , że zaczyna coś się dziać na działce. Miesiące przygotowań owocują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 30.09.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Mury stoją, teraz deskowanie i dachówka Koramic Actua. Czy Ktoś z Was docieplał ytonga wełną ? Jak to sie ma cenowo do styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 14.10.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 No i czekamy na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 15.10.2014 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Centy Gratuluję postępów, pięknie się to nasze Party prezentuje A jaki kolor okien wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.10.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Pięknie pną się do góry wasze Domy. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 15.10.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Centy79 - do zimy jestes przygotowany. Jakiego systemu nadprozy uzywales, bo jakos to nie wyglada na lane na budowie... aLien01 - jako, ze juz sie zadomowiles w swoim Party to pewnie bedziesz wiedzial lepiej ode mnie - jak wyglada sprawa strychu w naszych projektach? Z rysunkow wychodzi, ze jest tam ledwo ponad 1m, wiec jedyne wyjscie to na kolanach sie tam poruszac. Robiles cos z tym fantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.10.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 BYQ jeśli chodzi o strych to spokojnie chodzę po nim lekko pochylony a mam wzrostu 184cm tak więc jest tam z 150-160cm. Jest on naprawdę mega pojemny u mnie 16m długości. Wszystkie graty wchodzą i jeszcze zostaje pełno miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 15.10.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Uspokoiles mnie troche Na przekrojach wychodzi mi jakies 135cm od podlogi do jetki, ale jetka tez ok 20cm ma wiec na upartego da sie tam rzeczywiscie przemieszczac. Druga sprawa - gdzie zaplanowaliscie/planujecie u siebie rozdzielnie elektryczna? Mi najbardzie pasuje kat w garazu przy wejsciu z wiatrolapu. Przygotowalem tam tez przepust pod lawa na kabel - mam nadzieje, ze uda sie wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.10.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Rozdzielnie mam w garażu przy wejściu do wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 16.10.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Centy79 - do zimy jestes przygotowany. Jakiego systemu nadprozy uzywales, bo jakos to nie wyglada na lane na budowie... aLien01 - jako, ze juz sie zadomowiles w swoim Party to pewnie bedziesz wiedzial lepiej ode mnie - jak wyglada sprawa strychu w naszych projektach? Z rysunkow wychodzi, ze jest tam ledwo ponad 1m, wiec jedyne wyjscie to na kolanach sie tam poruszac. Robiles cos z tym fantem? BYQ włąsnie o to chodzi że są to nadproża lane. Trik polega na tym że do budowy użyłem ytonga 36,5, a fundament, nadproża i wieńce są grubości 24 więc w nadprożach okiennych itp, wrzuciliśmy 12 styro a wieniec obmurowany jest pustakiem 12 cm i wszystko razem pięknie się licuje to powinno wyeliminować mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 16.10.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Centy Gratuluję postępów, pięknie się to nasze Party prezentuje A jaki kolor okien wybraliście? Antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 17.10.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 centy79 - sprytna taktyka. Ja bede robil z 24cm wiec az takiego pola do popisu raczej miec nie bede. Zobaczymy cos sie w trakcie wykluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 24.10.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 U mnie prace ziemne zakonczone na ten rok - stan (prawie) zero osiagniety - chudziak bedzie lany na wiosne. Moze jeszcze zakopiemy rury do poziomego kolektora PC ale to jeszcze nie jest ustalone http://i62.tinypic.com/25k4msy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 07.11.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witammam pytanie do osób które juz są na etapie wykończenia domu, czy drzwi w górnej łazience po otwarciu nie zajmują wam całego korytarzyku ?? mnie to trochę gryzie i nie wiem czy nie lepiej zrobić tam drzwi przesuwnych? Jaki macie doświadczenia, czy jest to funkcjonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 11.11.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 witajcie, wklejam fotki naszego Party, z pierwszą warstwą ocieplenia. Do końca daleko, ale budowa zaczęła być domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 11.11.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam mam pytanie do osób które juz są na etapie wykończenia domu, czy drzwi w górnej łazience po otwarciu nie zajmują wam całego korytarzyku ?? mnie to trochę gryzie i nie wiem czy nie lepiej zrobić tam drzwi przesuwnych? Jaki macie doświadczenia, czy jest to funkcjonalne? u nas drzwi będą za miesiąc, ale moim zdaniem drzwi do łazienki rzadko stoją otwarte, więc nie powinny przeszkadzać w przejściu. Z drugiej strny mały korytarz to moim zdaniem maksymalnie dobre wykorzystanie części użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 20.11.2014 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Budynek na zimę zamknięty, niestety pogoda nie pozwala wejść dekarzom. wiec czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 01.12.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam ponownie, mam pytanie dotyczące wykonczenia przy scianie kolanowej wewnątrz przy oknach dachowych w projekcie jest taki parapecik pod połaciówkami czy możecie wrzucuć jakies fotki jak to wygląda? Ponieważ onka 78x140 dolą cześcią wchodzą na środek sciany wiec tak jak w projekcie trzeba zrobić jakis dziwny parapet ale obawiam się jak to wygląda. załącam fotki z postępu prac na dachu. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Do następnych wrzutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilia1711 02.12.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witaj Pietruch:)Budujemy dom w miodokwiatach.Podoba mi się bardzo wasze wykończenie domu.Czy moglibyście ujawnić jaka macie podłogę (kolor, typ itp. W pokojach i salonie?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLukasz1719511427 02.12.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Cześć Centy. My też jesteśmy z Ostrołęki i już prawie wykończyliśmy domek. Jak chcesz coś obejrzeć to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts