Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
Czy przy pomiarze okien mam podawać do wyceny danej firmie wymiar okna od którego odejmować wymiar na roletę zewnętrzną? czy oni już sami sobie pomniejszą wymiar okna żeby roleta zmieściła się już w samym budynku?... -.- im więcej się interesuje tym więcej mam pytań i mniej wiem-.-

magdzialena, sylwik-88 dzięki za zainteresowanie:) czy mogli bysiee mi jeszcze jasno powiedziec jaka byla u Was wysokość posadzki ze styropianem i wylewka góra i dół? Przy pomiarze okien mnie o to pytają.. a ja z projektu niby widze ale nie jestem pewny..

Coś małe zainteresowanie na forum. Już nikt nie buduje party?

Edytowane przez bajpio

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam, wraz z mężem budujemy Nasze party lecz sen z powiek spędzają nam schodki do łazienki na dole. Czy komuś z Was udało się tego uniknąć i jak to zrobiliście ?

Chcemy pozbyć się dwóch schodów lecz instruktor nie zgadza nam się na ich usunięcie ze względu na minimalna wysokość łazienki czyt. 220 cm

• 2 months później...

Hey Czy ktoś w 2020 planuje budowę Party. My właśnie adaptujemy projekt i jak wszystko pójdzie ok to jeszcze pod koniec roku zaczniemy budowę.

Czy ktoś mógłby się podzielić takim średnim szacunkowym finalnym kosztem całego domu, i jego etapów SSZ i SSO.

Jesteśmy ciekawi na co się porywamy.

W ogóle fantastyczny wątek, dużo inspiracji i zdjęć które pomogły w wyborze tego projektu.

Pytani czy ktoś ma standardowy nie poszerzony garaż i czy spokojnie dwa auta się mieszczą czy tak raczej na styk.

Hey Czy ktoś w 2020 planuje budowę Party. My właśnie adaptujemy projekt i jak wszystko pójdzie ok to jeszcze pod koniec roku zaczniemy budowę.

Czy ktoś mógłby się podzielić takim średnim szacunkowym finalnym kosztem całego domu, i jego etapów SSZ i SSO.

Jesteśmy ciekawi na co się porywamy.

W ogóle fantastyczny wątek, dużo inspiracji i zdjęć które pomogły w wyborze tego projektu.

Pytani czy ktoś ma standardowy nie poszerzony garaż i czy spokojnie dwa auta się mieszczą czy tak raczej na styk.

Posiadam kosztorys ale budowałem na przełomie 2013/2014 więc ceny na pewno odbiegają od dzisiejszych. Co do garażu spokojnie mieszczą się 2 auta i jest jeszcze miejsce na rowery. Oczywiście samochody standardowe :) Focus i Fiesta

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Mieszkamy już 5 lat w Party. Podczas budowy mieliśmy wiele rozterek i wątpliwości dotyczących okien dachowych.Pytaliśmy znajomych o wady i zalety takich okien Wszystkie uwagi wzięliśmy sobie do serca.Ponieważ pokoje na poddaszu są u nas tylko sypialniami postanowiliśmy z tych okien zrezygnować. Zalety naszej decyzji : podczas opadów deszczu lub gradu mamy ciszę, która nie zakłóca snu, jest cieplej zimą, chłodniej latem. Mycie tylu okien odpada. Sypialnie nasze mają wystarczającą ilość światła dziennego dzięki dużym oknom w ścianach szczytowych. Baliśmy się , że robimy błąd ale dzisiaj możemy zdecydowanie powiedzieć że nasza decyzja była słuszna. Dodam tylko,że nie chodziło nam o cięcie kosztów. Musicie dobrze przemyśleć za i przeciw.

Okna dachowe mamy tylko w łazienkach.

Garaż przedłużyliśmy o 1 metr ze względu na to, że chcieliśmy mieć stół warsztatowy. Mieszczą się dwa auta, rowery, 4 regały, uzdatniacz wody i wspomniany stół.

Wszystkim budującym Party życzymy wytrwałości i właściwych decyzji.