leon_za 16.05.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 aLien - skoro Ty jesteś zadowolony to najważniejsze. U mnie kolejny dzień też minął na pełnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 16.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 My też zaczynamy dokładnie 31 maja Alien robisz od razu przyłącze wody? W wodociągach nam powiedzieli, ze najlepiej zrobić, kiedy już będzie SSZ. A z tego, co piszesz to podłączałeś się od razu do kanalizacji..... Ja załatwiałąm wodę na początek budowy u sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Wodę będę robił po SSZ (prąd i wodę mam od sąsiada) jeśli chodzi o kanalizację będę miał przydomową oczyszczalnię ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 17.05.2013 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 W tym roku PARTY będą rosły jak grzyby po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 19.05.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 To i ja dodam parę fotek od siebie W piątek zalaliśmy wieńce, teraz murują się ścianki i przy dobrych wiatrach w połowie tygodnia wejdzie ekipa od dachu Zaczyna to przypominać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 20.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Gumol ja też che już taki!!!Ale wam zazdroszczę :/ Widzę że też w garderobie macie tylko małe okienko Oby tylko pogoda dopisała to może i my w końcu ruszymy z tymi fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 20.05.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Gumol no nieźle. U mnie ławy fundamentowe wylane i jutro powinni skończyć murowanie fundamentów z bloczków betonowych. Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro wstawię jakieś zdjęcia. Najgorsze że u nas deszcze zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwadi 21.05.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam wszystkich forumowiczów Od jakiegoś czasu przeglądam forum i jesteśmy już bliscy podjęcia ostatecznej decyzji aby zakupić projekt i zrobić własne PARTY, nie mniej moja lepsza połowa chętnie by zobaczyła dom w naturze (ja już to mam za sobą jeden z Was buduje pod Krakowem i wdziałem już SSZ i powiem że wygląda super). Dlatego też chętnie byśmy podjechali do kogoś aby zobaczyć i podpytać to i owo My jesteśmy spod Gdańska, chętnych do podzielenia się sowimi doświadczeniami proszę o kontakt przez forum Z góry dzięki i życzę wszystkim powodzenia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 23.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Stan "0" bliski końca - jutro pierwsze PARTY dla budowlańców - zagrycha i napoje chłodzące. Jak na razie pogoda dopisuje. Na zdjęciach widać postęp robót. Na zdjęciach "żona moja, serce moje". Gumol i jeszcze mam do Ciebie pytanie - w którym momencie budowy masz zamiar rozpocząć montaż rekuperacji? Edytowane 23 Maja 2013 przez leon_za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 23.05.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Leon montaż rekuperacji na końcu jak będzie kiedyś kasa a tak na poważnie to już przed wylaniem stropu warto pomyśleć, gdzie zostawić przepusty, żeby później w nim niepotrzebnie nie kuć. Następnie po instalacji elektrycznej i wod-kan przed zalaniem jastrychu ułożę kanały płaskie w warstwie styropianu. Ja co prawda fotek jeszcze nie mam, ale dziś zaczęli u mnie więźbę i już w połowie mam ułożone krokwie Postanowiłem też, że jednak szkoda tej przestrzeni garażu z boku budynku i zrobimy na nim mini balkonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 24.05.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Gumol dzięki za informacje. U mnie już po pierwszej imprezie. Zdjęcie nr 1 - na głównym planie pierwszy stół w jadalni. Budowlańcy wprawę mają bo stół i krzesła "zbudowali" w niecałe 30 sek. Zdjęcie na 2 - na środku bukiet z moich wyhodowanych chwastów. Przed imprezą bukiet był na samej górze, po imprezie opuścili go na sam dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 24.05.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Leon, U mnie wstyd się przyznać, ale jeszcze żadnej imprezy nie było Myślałem, że dziś zawiśnie wiecha ale widać jeszcze nie czas Ogólnie jestem pod wrażeniem w jak szybkim tempie powstaje konstrukcja. Poniżej efekt 2 dniowej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 24.05.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 No to jeszcze 3 zdjęcia, konstrukcji zadaszenia tarasu oraz przybliżenie na rzeźbienie moich krokwi. Jak widać przepychu nie ma ale do tak prostej bryły nie ma co szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwadi 26.05.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Gumol, patrząc na kto skąd to do Ciebie mamy najbliżej. Czy jest szansa abyśmy mogli podjechać z żoną i zobaczyć Twoje Party ?? W nowym tygodniu idziemy do urzędu aby powiedzieli że projekt jest zgodny miejscowym planem. Nie spodziewam się odmowy, ale zawsze warto się upewnić ... Pozdr. Ps. Co do wykorzystania miejsca nad garażem mamy podobny pomysł co Wy, będzie miejsce na suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruch 26.05.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ruszyliśmy z dachówkami i mamy śliczną nadbitkę. Myślę że za tydzień będziemy mogli pochwalić się już gotowym dachem. Na razie chwalimy się wiechą jaką przygotowali nasi spece od dachu. Niestety imprezy jeszcze nie było ale wszystko przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 27.05.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Kwadi, Nie widzę wiekszego problemu, aczkolwiek dopiero od lipca jako, że czerwiec mam bardzo napięty sprawami zawodowymi i na budowie będę gościem. Pietruch, Śliczna podbitka, widzę że nie tylko ja zdecydowałem się na takie rozwiązanie W jakim kolorze będziecie mieli okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.05.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Cześć Wszystkim Czy możecie napisać ile wam poszło betonu na strop, schody, podciągi, wieniec może być łączna ilość. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruch 27.05.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Powoli zaczyna nabierać wyglądu domu. Gumol co do okien to mamy wycenione i wybrane wszystko oprócz koloru. Wiemy tylko że ma być szary ale że jest wiele odcieni szarości to wybierzemy po weekendzie. Brama garażowa też będzie szara i rolety chyba też. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.05.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Pietruch piękną macie dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 27.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wszędzie postępy widać. I u mnie również do przodu. Na pierwszym planie oczywiście Bob budowniczy. Żona na razie narzeka że jakieś małe te pomieszczenia i pokoje ale o tym jej przypomnę dopiero jak będzie miała posprzątać te 150 mb (bez garażu i kotłowni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts