Gumol 27.05.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Pietruch zgadzam się z Alienem. Przepiękna dachówka! Muszę przyznać, że naprawdę gnacie do przodu! U nas pogoda teraz psuje szyki Murarze walczą z tarasem i kominem i od piątku może wejdą dalej dekarze. Jutro mam nadzieję zamówić okna, z tym że my w kolorze menchester. Jestem ciekawy jak to wyjdzie finalnie Leon, Też chodząc po domu wydaje się on niewielki, ale gorzej będzie te wszystkie powierzchnie wykończyć Wtedy wszystko będzie za duże Dla mnie dużym minusem projektu jest bardzo niski stryszek. Dzisiaj mierzyłem to realnie będzie on miał ok 120 cm wysokości :/ Jedynie na czworaka coś będzie można wnosić Edytowane 27 Maja 2013 przez Gumol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.05.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Powiem Wam z doświadczenia, że pomieszczenia zaczynają oddawać swoją wielkość dopiero po tynkach a nawet po malowaniu. Party jest moim drugim domem większym domem i już na etapie budowy widzę różnicę w wielkości Party fakt, że poszerzyłem budynek prawie o 2m. Dla przypomnienia mój pierwszy dom to: Dom w rododendronach 6 (G2) http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-g2/m46a5e795f1323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.05.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej ktoś podpowie ile poszło betonu od stropu po wieniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 28.05.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Alien, http://forum.muratordom.pl/showthread.php?198863-projekt-PARTY-pracownia-MG-PROJEKT&p=5970681&viewfull=1#post5970681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 29.05.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 aLien - szczerze powiem że Paty ładniejszy jest Pietruch Naprawdę ładna dachówka!! Powiesz jaki to model i kolor? U nas niestety przesunięcie terminu fundamentów na wrzesień:/ Myślałam, że uda się wcześniej zacząć ale niestety:/ Za to wasze domki ślicznie pną się w górę Dobrze, dobrze, będzie więcej uwag co do budowy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruch 29.05.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Kasia nasza dachówka to Wienerberger Koramic płaska Actua 10, czarna angobahttp://www.wienerberger.pl/dachówka-płaska-actua-10-czarna-angoba.html?lpi=1087584651805Niestety ma jedną wadę. Nie jest najtańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 30.05.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) No zobaczymy jak będziemy wybierać dachówkę A do tego jeszcze daleka droga:/ Ale ogólnie bardzo mi się wasza podoba Edytowane 30 Maja 2013 przez KasiaG77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 30.05.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Dzień wolny to i nie mogło zabraknąć zdjęć z budowy Na pierwszy ogień zdjęcia z wewnątrz, jako że mało ich tu na forum. Można zgadywać co jest co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 30.05.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Pochwalę się również postępami dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 31.05.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Pięknie!!! Ja wszystkie rozpoznałam zdjęcia Duże te pokoje wyszły:) To ostatnie to kotłownia? Ty jej nie poszerzałeś? Ja nadal jestem ciekawa tą łazienką na dole, ale to pewnie dopiero zrobisz zdjęcie jak usuniesz stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 31.05.2013 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Kasia, Tak ostatnie zdjęcie to kotłownia poszerzona o 50 cm kosztem gabinetu nie widać tego ale za kominem jest przestrzeń Według moich pomiarów, kocioł mi się zmieści, chociaż życie zweryfikuje W łazience na dole stemple są usunięte, ale jeszcze nie ma wymurowanych ścianek działowych, więc zdjęcia nie pokażą rzeczywistości Póki co wydaje się, że uda się pomysł zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 31.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 To w tą stronę poszerzyliście kotłownię My wyrównaliśmy do ściany garażu, bo szkoda mi tego pokoiku na dole :)W takim razie jeśli chodzi o tą łazienkę to czekam na wieści czy się uda:) Jeżeli tak to my też tak zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 31.05.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 U nas tydzień temu wjechała koparka Łzy normalnie miałam w oczach.... Fundament wylany kilka dni temu. W poniedziałek murarze stawiają bloczki fundamentowe. Marzy mi się etap Gumola na to musimy jednak poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 31.05.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Szanta na jakim by się etapie nie było to marzy się o tym by być dalej Ja już chciałbym mieć budowę za sobą Natłok codziennychobowiązków nie pozwala mi zająć się budową tak jak bym chciał- planować ze spokojem, mieć przemyślany każdy krok. Każdy dzień to nagłe decyzje, walka z hurtowniami i coraz pustszy portfel:) Niemniej widok rosnącego gniazdka rekompensuje wszystkie spinki z nawiązką. Marzy mi się rodzinne śniadanko na tarasie przy świeżo skoszonej trawce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 02.06.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 To dla porównania kilka zdjęć naszego party. Niestety pogoda nie najlepsza bo codziennie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 03.06.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Where is Wally? Tak oto się prezentuje mój dach po jednodniowej pracy W zasadzie już nawet ułożyli pół dachu po drugiej, także gnają jak burza Na domiar złego zapłaciłem dzisiaj za okna, rolety i bramę na koncie pusto, ciekawe jak zapłacę ekipom Trzeba znów uśmiechnąć się do banku... Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Gumol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.06.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam Relacja foto z budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLukasz1719511427 05.06.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witamy wszystkich budujących Party. Właśnie dzisiaj został nam zalany strop i nasz domek ma już jedno piętro Mam do wszystkich budujących jedno pytanie. Czy ktoś ma już zrobioną hydraulikę i ogrzewanie, kotłownie i piec. Dokładnie piec na gaz ziemny. Macie może jakąś wycenę za wykonanie wszystkich przyłączeń. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.06.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witamy wszystkich budujących Party. Właśnie dzisiaj został nam zalany strop i nasz domek ma już jedno piętro Mam do wszystkich budujących jedno pytanie. Czy ktoś ma już zrobioną hydraulikę i ogrzewanie, kotłownie i piec. Dokładnie piec na gaz ziemny. Macie może jakąś wycenę za wykonanie wszystkich przyłączeń. Dzięki za odpowiedz. Ja mam już podpisaną umowę z hydraulikę na 30tys. w tym jest wszystko (grzejniki, podłogówka, przyłącza od granicy do domu, woda ogrodowa, wszystkie pompy + muszę dokupić tyko kominek, piec gazowy. Całość powinna zamknąć się w 40tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 06.06.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Alien, Tak się przygladam Twoim zdjęciom i zwróciłbym uwagę murarzom. Ekspertem nie jestem, ale z tego co się naczytałem bloczki kładzie się na mijankę. A widzę, że w wielu miejscach bloczki ułożone są jeden na drugim. Na Twoim miejscu pogadałbym z kierownikiem budowy, póki nie ma stropu itd., żeby móc ewentualnie poprawić. PS. Chodzi mi głownie o tą ściankę działową na przeciw chyba spiżarni Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Gumol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts