aLien01 16.06.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Szanta ja w pierwszym domu miałem kominek Z PW i teraz planuje takie samo rozwiązanie. Jeśli ktoś lubi palić codziennie to jest to idealne rozwiązanie. Tak samo uważam jak wy, że ciepło od kominka jest "inne" niż gazowe. Drugi argument na korzyść drewna do kasa - średnio na sezon zużywałem około 10mp drewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 16.06.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Alien, a jaki kominek miałeś w poprzednim domu? Hydraulik sugerował z makrotherm, a ja jak to ja doszłam nawet do Spartherm, ale ta cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.06.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Ja chyba zostanę przy Byrskim. Ma duży płaszcz wodny 108l popielnik zew. co ułatwia czyszczenie kominka. Do tego dokupię tylko taki sterownik http://www.plum.pl/pl/?id=256 Obecny hydraulik potwierdza, że to dobry kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIEK 16.06.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witamy ! Postanowiliśmy również zbudować Party Podpatrujemy Wasze pomysły . Zazdrościmy Wam sukcesów , no cóż nie możemy ruszyć z naszą budową i dlatego ta zazdrość. Mamy ogromną prośbę do Leona z Głogowa - czy jest taka możliwość zobaczyć Twoją budowę ? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiG Party 17.06.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witamy, na dniach rozpoczynamy budowę Party. Projekt - jest! Pozwolenie - jest! Chęci - są! Kasa - ...jak u Wszystkich Ale damy radę! Zaciekawił nas wpis Forumowiczki/Forumowicza o nicku OSIEK z Lubina. My też stawiamy domek w Osieku i również jesteśmy z Lubina. Czyżby pierwsza miejscowość w Polsce z dwoma Party? Oglądaliśmy Party leona_za (pozdrowienia i podziękowania dla całej Rodzinki) i jesteśmy pod wrażeniem postępów. Utwierdziliśmy się również w przekonaniu, że Party to, to czego nam potrzeba Jeszcze raz WITAMY! Paulina i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 17.06.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 , Czyżby pierwsza miejscowość w Polsce z dwoma Party? Witam moich gości i jeszcze raz przepraszam że kawy nie podałem. Miałem również gości z Głogowa co chcą budować Party także Osiek to nie jedyna miejscowość Do Państwa Osiek- oczywiście można zobaczyć postępy prac. Mój mail - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 18.06.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witamy wszystkich Partowiczów!My również śledzimy Wasze postępy i to od dawna... Nie zabieralismy głosu bo jesteśmy dopiero na samym początku drogi. Co do projektu jesteśmy pewni! Bardzo chcielibyśmy zobaczyć Party na żywo, jeżeli jest mozliwość to jesteśmy z okolic trójmiasta ...kto buduje najbliżej? P.S.Wasze postępy sa imponujące i motywujące do działnia. Brawo! tylko zazdrościć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 18.06.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witamy wszystkich Partowiczów! My również śledzimy Wasze postępy i to od dawna... Nie zabieralismy głosu bo jesteśmy dopiero na samym początku drogi. Co do projektu jesteśmy pewni! Bardzo chcielibyśmy zobaczyć Party na żywo, jeżeli jest mozliwość to jesteśmy z okolic trójmiasta ...kto buduje najbliżej? P.S. Wasze postępy sa imponujące i motywujące do działnia. Brawo! tylko zazdrościć! Witamy i życzymy powodzenia My budujemy pod Szczecinem jak coś zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 19.06.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ja buduję w Bytowie, ale mamy dopiero fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIEK 19.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Dzięki Leon za zaproszenie! PiG Party masz rację, będziemy się budować w Osieku. Nasza działka wymaga większej uwagi ze względu na duuuużą warstwę humusu a i wody nam nie brakuje. Pierwsze próby budowy zmusiły nas do zatrudnienia geologa - dodatkowe koszty! Teraz stoimy w miejscu. Może będziemy sąsiadami? My na Miedzianej. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 20.06.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Dzięki Leon za zaproszenie! Bardzo proszę. Mail doszedł, na pewno zadzwonię. Coraz więcej ludzi nas odwiedza więc zastanawiamy się z żoną nad kawą (na razie z termosa:) ). Wstępnie proponuję sobotę około 14:00 ale na pewno zadzwonię. I przy okazji kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszczu 791 23.06.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 dziękujemy za miłe przyjęcie:) aLien01..... Szczecin to troszke daleko ale kto wie moze bedzie po drodze szanta.... Bytów mamy prawie pod nosem bo jesteśmy z Lęborka. My w ty roku raczej nie ruszymy bo musimy sprzedać mieszkanie a to obecnie nie jest latwe. Myślę, ze te fundamenty zamienisz w domek a wtedy wprosimy się na wizytę Gumol /Leon/KasiaG77 i inni .....Mam nadzieję, ze po wybudowaniu Party jeszcze bedziecie tu zaglądać wasze rady sa bardzo cenne, moje zmiany sa identyczne jak Leona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 23.06.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Oj ja to długo pobędę na tym forum bo Party budujemy w dużych odstępach czasowych:/ W tym roku tylko fundamenty ale też liczę na rady pozostałych ( zawsze lepiej uczyć się na czyiś błędach ) Kurcze a nikt oprócz nas nie buduje z łódzkiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 25.06.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Niestety pogoda psuje postęp robót. Już można by było rozpoczynać dach ale przez pogodę jeszcze kominy nie skończone. Czy w całej Polsce tak pada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 25.06.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Niestety pogoda psuje postęp robót. Już można by było rozpoczynać dach ale przez pogodę jeszcze kominy nie skończone. Czy w całej Polsce tak pada ? U mnie to samo miałem zalewać w tym tygodniu strop ale słabo to widzę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 26.06.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Alien pogoda idealna do zalewania stropu Podlewać byś nie musiał U mnie okienka wstawione i robi się elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Alien pogoda idealna do zalewania stropu Podlewać byś nie musiał U mnie okienka wstawione i robi się elektryka To wiem ale ekipa jeszcze walczy ze zbrojeniem i narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 26.06.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Alien znam ten ból. U mnie zbrojenie robione zgodnie z projektem stropu zajęło im dobre 2 tygodnie. Później szło już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon_za 27.06.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dzień bez deszczu i od razu widać postępy. Jak dobrze pójdzie to jutro kończą komin a od poniedziałku wchodzą dachowcy. Przy okazji: Wstępna wycena tynków maszynowych wewnętrznych z materiałem 13.000 - 14.000 zł. Życzę wszystkim odpowiedniej pogody Pozdrawiam kolejnych gości z Osieka - dzięki za komplet pędzli (pierwszy prezent jeszcze przed parapetówą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.06.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 leon_za a ile wyliczyli Ci m2 tynków. Jakieś pow. nie tynkujesz np. sufity, garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts