aLien01 20.02.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) U nas pogoda sprzyja pracom na zewnątrz tak więc rozplantowałem już ziemię do takiego poziomu jaki ma być finalnie. Poniżej filmik: Jak dalej będzie taka pogoda to pod koniec marca zaczynamy walkę z elewacją Edytowane 20 Lutego 2014 przez aLien01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.02.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam Wszystkich zapraszam jeszcze po wirtualnej przechadzce po Party: Parter: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.02.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 I jeszcze piętro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 23.02.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ale super te spacery po domu!!!!! Dzięki wielkie!!!! Nie mogę się doczekać kiedy my będziemy mieć domek w takim stanie jkak teraz twój!! Czekamy na kolejne filmiki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 09.03.2014 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Alien, Nieżle pędzisz do przodu. Wjechałeś mi na ambicje filmami i też postanowiłem wstawić małe co nieco. U mnie postępy mniejsze, choć jestem już dalej niż na filmie - łazienka i sypialnia obłożone wełną Sorki za bajzel, ale robiąc samemu nie mam poki co czasu żeby ten syf ogarnąć. Choć już niebawem (może za miesiąc) po płytach się za to wezmę Piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 09.03.2014 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Kasia, W końcu udało mi się ująć łazienkę pod schodami Parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 13.03.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam Kilka osób prosiło mnie o udostępnienie zdjęć korytarza. Dzisiaj byłem na budowie i zrobiłem parę fotek komórką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 14.03.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Gumol dosłownie czytasz w moich myślach bo właśnie miałam sobie przypomnieć co o tej łazience pisałeś mi wcześniej bo chce identycznie jak ty ją zrobić My obecnie dopiero zasypaliśmy piachem fundamenty i będziemy kłaść hudaulike więc ten filmik z partetu jest strzałem w 10 Jeżeli tylko będzie taka możliwośc bardzo bym chciała odwiedzić Was na budowie. Troszkę daleko do was z okolic Łodzi ale wasze Party jest praktycznie identyczne jak nasze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanta 16.03.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jakiej firmy zamawiacie drzwi? zarówno wewnętrzne jak i zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AK_Z 20.03.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Witam, mam pytanie dotyczące koloru okien - na jakie się zdecydowaliście do ciemnego / grafitowego dachu? Standard to chyba albo na klasycznie złoty dąb albo na nowocześnie szare / grafitowe. Złoty dąb ładnie rozświetla dom i pasuje do klasycznego wnętrza domu, natomiast szary idealnie pasuje do dachu, ale środek chyba powinien być zrobiony na nowocześnie. Jak uważacie? I może możecie polecić jakiegoś producenta? Do okien jeszcze kawał drogi, ale warto już teraz o tym pomyśleć Leon_za z Głogowa czy możesz napisać z jakiej firmy Wy kupowaliście okna, bo pamiętam że macie ślicznie drzwi tarasowe i wszystkie okna + brama garażowa idealnie do siebie pasowały. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 21.03.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Kasia, Zapraszam Szanta, Póki co mam tylko drzwi zewnętrzne firmy Juwent (najcieplejsza wersja). AK_Z Firma okien/rolet/bramy Krispol - kolor Winchester, który jest mniej "sraczkowaty" od złotego dębu. Przynajmnije mi bardziej kolor pasuje. Generalnie kolor drewna jest bardziej uniwersalny, bedzie pasował zarówno do nowoczesnego jak i tradycyjnego stylu. Ciemne okna też są ładne, ale ciężej zgrać do wnętrza. Tak naprawdę to kwestia indywidualna co się komu podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 21.03.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Dzięki Gumol, na pewno skorzystamy Edytowane 21 Marca 2014 przez KasiaG77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietruch 21.03.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 My mamy okna wewnątrz białe a na zewnątrz szary mat.http://www.veka.pl/content/pdf/VEKA_kolory_2012_net.pdf niby srebrno szary mat ale w rzeczywistości jakby ciemniejsze niż na tej ulotce. Drzwi zamówione http://www.adeco.de/pl/wypelnienia-drzwiowe/wypelnienie-nakladkowe/centea-pl/penda-pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 21.03.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witam, mam pytanie dotyczące koloru okien - na jakie się zdecydowaliście do ciemnego / grafitowego dachu? Standard to chyba albo na klasycznie złoty dąb albo na nowocześnie szare / grafitowe. Złoty dąb ładnie rozświetla dom i pasuje do klasycznego wnętrza domu, natomiast szary idealnie pasuje do dachu, ale środek chyba powinien być zrobiony na nowocześnie. Jak uważacie? I może możecie polecić jakiegoś producenta? Do okien jeszcze kawał drogi, ale warto już teraz o tym pomyśleć Leon_za z Głogowa czy możesz napisać z jakiej firmy Wy kupowaliście okna, bo pamiętam że macie ślicznie drzwi tarasowe i wszystkie okna + brama garażowa idealnie do siebie pasowały. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Witaj AK_Z My z małżowiną nawet nie braliśmy pod uwagę innych okien niż w kolorze ciemnoszarym obustronnym i właśnie takie mamy zainstalowane - firma Vet..x(nie wiem czy mogę reklamować). Bramę mamy Wiśn.....kiego w kolorze antracytowym. Teraz, tak jak Szanta, zastanawiamy się nad wyborem drzwi wejściwowych zewnętrznych, bo wewnętrzne wykona i zainstaluje nam firma, która będzie robić meble kuchenne i schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.03.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam Raport z budowy: 1. Zaczęliśmy kłaść płytki w dużej łazience. 2. Kotłownia prawie zrobiona. Na początku kwietnia wchodzi hydraulik 3. Jutro przyjeżdża komplet materiałów na elewację a od przyszłego tygodnia wchodzi ekipa 4. Zamówione parapety i barierka na schody 5. Jutro montują barierkę na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 27.03.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Alien zazdroszcze postepow! U mnie ostatnio wszystko idzie strasznie wolno. Dopiero w weekend mam zamiar zakladac folie i przykrecac regipsy. Poki co dokanczalem roboty ociepleniowe w srodku oraz zabudowywalem rury od wentylacji mechanicznej w garderobie. Udalo sie tez dorobic barierek zewnetrznych. Wyszlifowalem rowniez deski na stryszek. Musze rowniez wreszcie umowic sie z ekipa na dokonczenie montazu bonii i zaciagania klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIEK 02.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witamy, miło widzieć Wasze postępy Gumol są tacy, którzy również Tobie bardzo zazdroszczą! Gdybyś zobaczył naszą budowę to uwierz nam, byłbyś z siebie dumny. Prośba do Aliena , możesz nam zdradzić jak zrobiłeś podłogę w kotłowni? Bardzo nam się podoba. Zastanawiamy się jak zrobić podłogę w garażu. Myślimy o czymś trwałym, ale cena też będzie miała duże znaczenie. Gresy - raczej nie. Dach w trakcie, okna jutro, brama garażowa w piątek, alarm i dopiero instalacje.Daleka droga. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.04.2014 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Podłoga i cokoły w kotłowni to żywica. To samo planuje w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.04.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam mam do Was szybką prośbę. Czy możecie podać ile m2 wyszło elewacji (m2 materiału i m2 robocizny w zależności jakie otwory odliczały wasze ekipy). Wiem, że kiedy ktoś podawał ale nie mam czasu poszukać. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIEK 04.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Dzięki Artur. Sam robiłeś podłogę w kotłowni czy zleciłeś firmie ? Oczywiście następne pytania z jakiej firmy i jaki koszt za m2. Szkoda, że nie możemy pomóc w kwestii elewacji. AK_Z , mamy okna i bramę. Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts