aLien01 05.04.2014 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Podłogę robiłem sam z kolegą. O koszcie trudno mi pisać gdyż materiał dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AK_Z 07.04.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dzięki Artur. Sam robiłeś podłogę w kotłowni czy zleciłeś firmie ? Oczywiście następne pytania z jakiej firmy i jaki koszt za m2. Szkoda, że nie możemy pomóc w kwestii elewacji. AK_Z , mamy okna i bramę. Zapraszamy Osiek, wszystko już wiem - to dopiero zaskoczenie, świat jednak jest bardzo mały:) Przyjedziemy na pewno, zresztą będziemy Was często podglądać i męczyć pytaniami o wszystko, bo Kto nam lepiej doradzi jak nie specjaliści:) Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.04.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Witam Wszystkich już prawie po świętach. Nie wiem jak u Was ale u mnie ostatnio dużo się działo przy budowie Party. 1. Oczyszczalnia wkopana + rozprowadziłem rury od rynien po działce, zostały jeszcze do wkopania 10 tuneli po 300L + podłączenie. 2. Ocieplony garaż od wew. + elewacja + papa na dachu płaskim 3. Kominek odpalony + zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 24.04.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Alien - podziwiam postępy super to zaczyna wyglądać. Mam pytanie - ja też chce białą bramę garażową i białe drzwi wejściowe ale okna w graficie, u Was też kolor okien i drzwi jest różny - nie gryzie się to patrząc na całość elewacji? I prosba do budujących Party - jak według Was zrobić schody? Chciałabym betonowe, stabilne, ale ta klatka wydaje mi się tak wąska że zastanawiamy sie nad konstrukcją stalową z drewnem. Jak to jest na żywo? Bardzo wąsko czy nie jest najgorzej? Jak macie jakieś fotki schodów to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 24.04.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Asia bramy nie mam idealnie białej dokładnie RAL 7035 - czyli jasne aluminium. Będzie to widać jak będzie biała elewacja. Obróbki blacharskie i barierka na balkonie też jest RAL 7035. Nie chcieliśmy iść całkowicie w szarości dlatego okna mamy dąb jasny, taki sam będzie kolor podbitki (tylko deska czołowa nawiązuje do dachu). Przy drzwiach będzie drewno na elewacji - modrzew syberyjski w kolorze dąb jasny.Co do korytarza i schodów myślę, że jest ok chociaż na początku chciałem poszerzyć do 240cm ale finalnie zostało 200cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 26.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Hej Alien,obejrzałam po raz kolejny film z parteru i dopiero teraz wychwyciłam, że fajnie zmieniłeś sufit w wc na parterze pod schodami. Podoba mi się, bo ta łazienka jest małym a do tego niskim pomieszczeniem. Napisz proszę o le podniosłeś ten sufit i jaką szerokość ma teraz spocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Szczerze Asia to nic nie zmieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ok, faktycznie, sprawdziłam w projekcie i jest tam w przekroju taki skos, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 29.04.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Hej z jakiej firmy braliście kominy? Czy ktoś z Was budował z Porothermu tego nowego klasy E3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 29.04.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Hej z jakiej firmy braliście kominy? Czy ktoś z Was budował z Porothermu tego nowego klasy E3? Witaj, ja mam komin Schiedel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 30.04.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 No właśnie też się nad nimi zastanawiamy, a ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 30.04.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 No właśnie też się nad nimi zastanawiamy, a ile płaciliście? Witaj, Schiedel komin RP 200+W 8,33 mb - 3425 zł z dostawą na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 30.04.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Hej, mam pytanie o drzwi zewnętrzne wejściowe, które firmy wybraliście, jaki rozmiar, czy wybraliście otwieranie do środka czy na zewnątrz oraz podstawowa sprawa ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 01.05.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witaj, Schiedel komin RP 200+W 8,33 mb - 3425 zł z dostawą na budowę No właśnie nam przedstawiciel powiedział że za 2 wyszło by nam do 6 tys. Pomyślimy zobaczymy Jak na razie przywieźli mam cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 06.05.2014 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Kasia, ja z kominem nie przesadzałem. Kupiłem przez internet (sklep z Wroclawia) kompletny komin ok 9mb wraz z 3 kanałami wentylacyjnymi za 2250 (wliczając przesyłkę). Jakościowo bardzo fajny, murarze stwierdzili że lepszy od Leiera Cena przystępna, ok 1000 tańszy od Schiedla, przy dwóch sztukach tak jak u Was różnica robi się spora. Oszczędzone pieniądze wolałbym zainwestować w lepszą instalację grzewczą bądź też izolację domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 07.05.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Kasia, ja z kominem nie przesadzałem. Kupiłem przez internet (sklep z Wroclawia) kompletny komin ok 9mb wraz z 3 kanałami wentylacyjnymi za 2250 (wliczając przesyłkę). Jakościowo bardzo fajny, murarze stwierdzili że lepszy od Leiera Cena przystępna, ok 1000 tańszy od Schiedla, przy dwóch sztukach tak jak u Was różnica robi się spora. Oszczędzone pieniądze wolałbym zainwestować w lepszą instalację grzewczą bądź też izolację domu No właśnie sąsiad budowlaniec też nam tak powiedział że Schiedl dobry ale drogi i można coś równie dobrego a tańszego kupić, przesłał byś mi stronę tej firmy? Przy zakupie 2 kominów robi się bardzo duża różnica a dzięki zaoszczędzonym pieniążkom może uda się przykryć chociaż papą domek w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.05.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 U mnie było dokładnie tak:Komin systemowy do kominka - 2700złKomin wentylacyjny podwójny betonowy - 8zł x 44szt. 352złZakończenie komina - 200zł Do komina wentylacyjnego podwójnego dojdzie jeszcze wkład z nierdzewki pod piec gazowy kondensacyjny. Komin systemowy lokalnego producenta nie ma co szaleć - sprawdzony w poprzednim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 22.05.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam budowniczych, Po wielu bojach jestem juz praktycznie na etapie rozpoczynania inwestycji (musze tylko kupic projekt i zrobic adaptacje). Party byl jednym z faworytow ale ostatecznie inne projekty zostaly wyeliminowane. Mam kilka planow odnosnie zmian, licze na jakas wskazowke z Waszej strony: - poszerzenie domu o 1,25-1,50m (na rysunku czesc w jasnym kolorze) - lazienka z parteru przeniesiona w nowe miejsce miedzy korytarzem a garazem, - pokoj na parterze i kotlownia nieznacznie powiekszone - spizarnia zamiast przy kuchni laduje pod schodami (takie rozwiazanie widzialem u znajomych i wydaje sie byc swietnym pomyslem) - wieksza kuchnia - poszerzony wiatrolap aby mozna tam bylo spokojnie wstawic szafe wnekowa na ubrania sezonowe - zmany na gorze w zasadzie kosmetyczne i wynikajace z wiekszej powierzchni - poszerzona lazienka glowna, lazienka przy sypialni rodzicow zamieniona na garderobe/skladzik dostepny z korytarza, garderoba przy sypialni nieznacznie powiekszona, pokoje dzieci bez zmian) Ze zmian zewnetrznych - planuje drobna korekte kata nachylenia dachu i/lub zmiane wysokosci dachu aby w jednej plaszczyznie przykryc wystajacy fragment garazu (wydaje mi sie, ze bedzie to bardziej praktyczne niz ciagla walka z ewentualnymi przeciekami na plaskim daszku). Dodatkowo nie bedzie az takich problemow z mechanizmem bramy garazowej (wieksze pole manewru). W domu zastosowane bedzie ogrzewanie podlogowe w calosci budynku - pozostaje jeszcze kwestia wyboru zrodla ciepla - jesli uda mi sie znalezc w sensownych pieniadzach Pompe Ciepla to bedzie PC - jesli nie pojde w kable i bede grzal pradem. Pod budynkiem bedzie plyta fundamentowa a sciany zewnetrzne (mozliwe, ze i srodek tez ze wzgledu na wlasciwosci akumulacyjne) zrobione beda z Silikatow. Zrobilem drobna wizualizacje parteru - czy osoby, ktore juz sie wybudowaly i sa na etapie wykonczeniowki moga cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.06.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam Wszystkich po dłuższym czasie. Poniżej raport z budowy. Ogólnie więcej działo się na zew. niż w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 02.06.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Arturze, jak u Was P-I-Ę-K-N-I-E!!!!! Patrzę z zachwytem i małą zazdrością cudownie Zapewne jak zielone zacznie wychodzić z ziemi będzie jeszcze ładniej Spadek na działce i wykorzystane podkłady kolejowe (bo to chyba podkłady) - wyglądają ekstra pozdrawiam! ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts