KasiaG77 06.06.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Hej kochani, powiedzcie mi ile płaciliście za dach? Kładliście dachówkę czy blachę i czy robiliście pełne deskowanie? my sie zastanawiamy nad pełnym deskowaniem i na razie nad papą ale nie wiem czy nie warto lepiej zrobić nie pełnego deskowania, foli i blacho-dachówki :/ Czy ktroś dowiadywał sie jaka jest różnica w cenie między blacha a dachówką? aLien01 - domek cudnie wygląda!!!! BYQfajny pomysł z ta łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 06.06.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Kasiu,to wszystko zależy jakiej jakości chcecie kupić materiał.Mniej więcej dach z dachówką Meyer Holsen, z drewnem, obróbką, oknami połaciowymi - ok 48 tys.Wydaje mi się, że różnica jest duża - pewnie połowę, może nawet więcej tańsza będzie blacha. Ale z kolei przy poddaszu użytkowym bardzo słychać jak pada deszcz, dach bardziej się nagrzewa no i dachówka jest jednak dużo trwalsza.Przy pełnym deskowaniu koszty drewna i robocizny są wyższe, więc to też musisz wkalkulować. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez asia_krakowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.06.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 U mnie koszty dachu wyszły następująco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 10.06.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 aLien01 - wyslalem Ci maila na priv - moglbys zerknac? Dzieki Czy ktos z budujacych Party (oprocz Artura) jest juz na etapie SSZ lub pozniejszym? Ujawnijcie sie ze swoimi zmianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 14.06.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Hej Mariusz, my możemy doradzić co do parteru ale dopiero gdzieś za 2 tyg bo zaczynamy murować wtedy ściany, ale jak już pisałam wcześniej my tylko kotłownię poszerzyliśmy do ściany garażu Wejdź na dziennik budowy Asti ona, podobnie zrobiła z dolną łazienką jak ty chcesz - może ona coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 15.06.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 KasiaG77 dzieki za odpowiedz. Rozmawialem juz z Arturem przez telefon kila dni temu i udzielil mi juz kilku wskazowek. Po jego sugestii zlecilem powiekszenie salonu/kuchni o kolejne 120cm Wyjdzie niezla stodola, ale przynajmniej nie bede plul sobie pozniej w brode, ze moglem zrobic cos wiecej. Obawiam sie troche wieeelkiej kuchni, ale ewentualnie inaczej rozwiaze kwestie zabudowy i dlugosci blatu na scianie z oknem. Kotlownie mam zrownana z garazem, wstawione okno w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 15.06.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Kuchnia rzeczywiście w projekcie mogła by być troszkę większa, teraz my już nic nie zmienimy ale i tak myślę że jakoś sobie poradzę z ustawieniem mebli tak żeby wszystko się zmieściło i było funkcjonalne Czekamy na zdjęcia z twojej realizacji Party Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 16.06.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Do zdjec jeszcze dluga droga, ale plan mam taki, zeby w tym roku fundamenty przynajmniej zrobic. W miedzyczasie bede sie staral przynudzac Was swoimi przemysleniami Plan na dzisiaj wykonany: obskoczylem wszystkie mozliwe instytucje z listy i zlozylem wnioski o warunki przylaczen wody, pradu, gazu. Zmiany w MG Projekt zaakceptowane i czekam na projekt po zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 01.07.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 W piatek odbieram projekt - dostalem dzisiaj informacje z MG Projekt, ze zmiany sa skonczone. Teraz tylko czekam na warunki przylacza pradu i gazu (woda juz jest gotowa) i papierkowa robota zwiazana z pozwoleniem na budowe. Mam nadzieje, ze uda mi sie w okolicach wrzesnia zrobic chociaz fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 BYQ gratulację małymi kroczkami do przodu. Ja teraz jestem na urlopie i kończę dół a w przyszłym tygodniu montują kuchnię. Jak się zbiorę to postaram się umieścić jakieś zdjęcia. P.S. Wczoraj kupiłem lodówkę w MM i dostałem 361 puszek Coli Cena jak najtańsze oferty w necie tak więc warto było skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 02.07.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Puszki na pewno sie przydadza na parapetowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 03.07.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 aLien01 - jakis czas temu pisales o POS - jakiej firmy i jaki model wkopywales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.07.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dokładnie taka: http://www.ioczyszczalnie.pl/produkty/oczyszczalnie-tunelowe.html jeśli masz dobre warunki gruntoweJeśli masz trudne polecam tą:http://oczyszczalnia.net/view_document/Oczyszczalnie-biologiczne_12miałem ją w poprzednim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 03.07.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie robilem jeszcze badan gruntu, ale i tak musze zrobic do plyty fundamentowej, wiec przy okazji zlece zbadanie pod katem oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie robilem jeszcze badan gruntu, ale i tak musze zrobic do plyty fundamentowej, wiec przy okazji zlece zbadanie pod katem oczyszczalni. Daj znać po badaniach to Ci podpowiem. Pochwalę się, że 2 lata temu miałem krótki artykuł w muratorze na temat POS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 04.07.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Zadzwonie w poniedzialek i zlece badania. Nie wiem tylko, czy potrzebuje juz miec wrysowany dokladnie kontur domu na mapce projektowej czy tez wystarczy pokazac palcem i powiedziec magiczne 'no tutaj gdzies bedzie stal dom'... W ktorym numerze sie udziles? Jest szansa, ze mam go w prenumeracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 04.07.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Pod badania wskazujesz mniej więcej gdzie będzie stal dom. Robisz 3 odwierty. Ja dodatkowo jeszcze robiłem 2 odwierty aby widzieć gdzie dać deszczówkę i tunele od POŚ. Co do muratora to nie pamiętam, które do było wydanie ale około 3,5 roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 05.07.2014 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 No i my w końcu ruszyliśmy z budową!!! Na razie ściany praktycznie skończone i ten strop!!!!! Masakra jakaś jest nad tym garażem!! Nasz Pan od budowy nie podejmie się tak skomplikowanego zbrojenia więc szukamy kogoś kto to zrobi:/ Nawet kierownik budowy stwierdził że da rade to zrobić tylko musiał by to być ktoś to się na tym zna albo trzeba zmienić projekt i przesunąć ścianę pokoju i garderoby do ściany kotłowni i garażu:/ Wolała bym pierwszą opcję bo to były by zmiany konstrukcyjne:/ Zobaczymy co przyniosą następne dni:) Trzymajcie kciuki!! Łukasz dzięki za wcześniejsze zdjęcia zbrojenia, trochę przejaśniło się chłopakom po ich zobaczeniu:) (Zdjęcia robione dwa dni temu) sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 05.07.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 KasiaG77 masz rację strop nie jest tani i łatwy. Nie myślałem, że pójdzie aż tyle stali. Praktycznie poszło mi tyle, że starczyło by na 1,5 budowy innego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 05.07.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dokładnie!! Sąsiad budowlaniec mówi, że nasze zbrojenie jest bardzo podobne do zbrojenia bloku :/ Na szczęście w pon ma się pojawić Pan z ekipą , która wykona nam strop !!! Więc nie będziemy musieli zmieniać planów Czy ktoś z Was odchudzał może ten strop ze stali czy nie ryzykowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts