KasiaG77 19.08.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Pietruch Kurcze to chyba jak na razie wylejemy schody bo za nie jak na razie płacimy 1500 zł (zbrojenie i deskowanie) no i zalanie dodatkowo ale to wliczam do stropu. Zawsze można skuć je A płytki łazienkowe naprawdę świetne - szczególnie te szare są ekstra!! Gumol Świetne to zadaszenie!! My też takie planujemy, nie chce daszku wylewać z betonu bo drewniany nadaje takiego ciepła w wyglądzie zewnętrznym domu:) A co do tempa prac nie bądź zły- inni chcieli by być na takim etapie jak ty jesteś (np, Ja:D) My planujemy dopiero na następną jesień zadaszyć budynek a gdzie tu do takiej kosteczki przed wejściem :/ Tylko z drugiej strony pocieszam się faktem, że nie wisi nade mną olbrzymi kredyt Pozdrowienia dla was i dodawajcie jak nawięcej zdjęć!! Chociaz sobie pomarzę Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez KasiaG77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 25.08.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam na forum, właśnie zaczęliśmy budowę PARTY. Projekt mało zmodyfikowany, ale możliwe że po drodze kilka przeróbek się zdarzy . Żeby nie rozpisywać się za dużo kilka fotek z początków budowy. Reszta na bieżąco. Pozdr Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez centy79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 27.08.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 [ATTACH=CONFIG]276550[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]276551[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]276552[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]276553[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]276554[/ATTACH]Witam na forum, właśnie zaczęliśmy budowę PARTY. Projekt mało zmodyfikowany, ale możliwe że po drodze kilka przeróbek się zdarzy . Żeby nie rozpisywać się za dużo kilka fotek z początków budowy. Reszta na bieżąco. Pozdr Witaj!!! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 29.08.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 I ściany poszły w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.08.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam Gratuluje Wszystkim postępów w budowie. Na priva dostałem kilka pytań postaram się jak najszybciej odpowiedzieć. Dzisiaj wstawiliśmy drzwi wew. Poniżej efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 31.08.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym wiedzieć ile daliście ocieplania podłogi? W projekcie jest 10 cm styropianu teraz uważam że to trochę za mało. Chciałbym zwiększyć do co najmniej 15 - 20 cm. Problem w tym że już wylałem chudziaka i przy 20 cm styro cała posadzka to 27 cm wiec wysokość pomieszczeń miałaby 2.5 m a to trochę za mało. Gdybym podwieszał sufit to nawet mniej, a przepisy mówią o minimalnej wysokości 2,5m. No i okno w kuchni przy którym jest zlew, też wtedy wychodzi za nisko. Czy ktoś was zwiększył izolacje podłogi? Jeśli tak to jak to rozwiązaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 01.09.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam Alien, jak pięknie u Was Cudnie, że och i ach A kuchninia - z czego, co, jak, jaka kolorystyka (tak okiem stolarza, bo moje oczy wiedzą co widzą ), mat, połysk, jakie blaty (przepraszam za wścibstwo ). Kasia, zapraszam na wizkę kuchni.. W końcu ją wstawiałam Chociaż jak patrzę na kuchnię Aliena, to już sama nie wiem co mi się podoba... Życzę szybkiej budowy dopiero startującym partowiczom Al Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 01.09.2014 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Witaj Centy79, ja dałem na podłogę parteru 20 cm styropianu i mam wysokość pomieszczeń 2,70m. Według mnie to wystarczy dołożyć jeden rząd bloczków i już masz ściany 20 cm wyższe. Wiadomo, że wtedy budynek robi się wyższy i jest pytanie czy w warunkach zabudowy będzie się mieścił w granicach wysokości(ja u siebie musiałem się zmieścić od 8 do 9 metrów całkowitej wysokości budynku). Okno w kuchni zaczyna się u nas na wysokości 90 cm(przecież możesz wykonać delikatne zmiany za pozwoleniem projektanta adoptującego i kierownika budowy). Alien, wykończenie rewelacja. Moje małżonka zachwyciła się Waszymi drzwiami wejściowymi. Schody zrobiliście z tych samych płytek co na parterze? My mamy 2 miesięczne opóźnienie, ale ciągle mam nadzieję, że w grudniu już zamieszkamy. Tydzień temu wylewali nam podłogi a dzisiaj ocieplili poddasze, chałupka powoli nabiera kształtu. Wstawiliśmy okno połaciowe do drugiego pokoju bo na początku budowy z niego zrezygnowaliśmy, ale okazało się, że w październiku ma się pojawić w naszej rodzinie drugie dziecko więc stwierdziliśmy, że okno na świat musi mieć, jak i pierworodny ma Za tydzień wchodzi ekipa od wykończeniówki i mamy nadzieję, że już teraz wszystko będzie szło bez problemów i niespodzianek. Napiszcie jakich producentów drzwi wejściowe wstawiliście. Wrzucam kilka zdjęć z budowy domu ze zdziwioną miną(jak powiedział mój sąsiad). P.S. Na dzień dzisiejszy zazdroszczę wszystkim, którzy mają mniejsze działki, bo jestem załamany ilością ziemi, którą muszę wysypać do wyrównania terenu. Pozdrawiam Wszystkich budujących. Edytowane 1 Września 2014 przez Kubutek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 01.09.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Kilka następnych fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 01.09.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 I jeszcze jedna piątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 02.09.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Artur Jestem zakochana w tych płytkach białych za telewizorem!! Prześlicznie wyszedł Wam parter!! asti zaglądam , zaglądam i zazdroszczę postępów Kuba Gratuluję postępów no i kolejnego potomka!! Też namawiam męża żeby jednak u dzieciaków wstawić po oknie dachowym centy79 Idziecie jak burza!! U nas prace na ten rok zakończone z powodu braku $ :/ Zabezpieczymy tylko to co zrobiliśmy i czekamy do następnej jesieni na dach Efekty naszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 02.09.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Ten którego miało już nie być, a jednak sie udało, że jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 03.09.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 asti:Kuchnię robił nam znajomy. Mieliśmy swoją koncepcję. Fronty to dąb (oczywiście okleina ale bardzo fajnie wygląda). Wszystko jest matowe - nigdy więcej połysku Kubutek1 :Tak schody robiliśmy z tych samych płytek. Mamy dwa psy i drewniane średnio się sprawdzają. Widzę, że ocieplaliście pianką - jaki koszt mogę wiedzieć. Jak liczą takie cudo? Ile m2 Wam wyszło? Jak grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek1 04.09.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 aLien: Powierzchni dachu wyszło 148m2(okna dachowe też są wliczane).Grubość piany minimum 18 cm maximum 22 cm, dodatkowo ocieplone krokwie 3 - 5 cm.Cena 1m2 wyniosła 69,80 zł co dało sumę 10 330 zł.Na budowę wpadła brygada 3-osobowa o godzinie 10.30 a o 16 wyjechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 05.09.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 (edytowane) Jedziemy ze stropem, jutro zalewka. Pozdr Edytowane 6 Września 2014 przez centy79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centy79 12.09.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 forum trochę umarło? dziś strop i robimy dalej. c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.09.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam Wszystkich. Mam dzisiaj chwilkę tak więc postanowiłem przygotować zestawienie kosztów dla potomnych . Powoli kończę zabawę z budową. Oczywiście jeszcze jest trochę do zrobienia ale zostawiam to na przyszły rok. Trochę jestem zmęczony tak więc zamierzam sobie odpocząć. Na pewno będę zaglądał na forum i od czasu do czasu coś wrzucę. Proszę tylko o wyrozumiałość jeśli są jakieś błędy Link do kosztorysu: https://www.dropbox.com/s/117kwenkk6y32ie/Zestawienie%20materia%C5%82%C3%B3w%20Party%202013%20Forum.xlsx?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 19.09.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 aLien01 - dzieki za udostepnienie kosztorysu - bedzie przydatny w porownywaniu kosztow na budowie. U mnie dzisiaj zawital koparkowy http://i57.tinypic.com/zuqf5x.jpg http://i61.tinypic.com/b4gj6w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.09.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 BYQ uwielbiam tą chwilę jak wjeżdża koparka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 19.09.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 w sensie, ze to jeden z tanszych wydatkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts