Fabian_S 17.05.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witajcie, jestem nowy na forum "Party", po kilku przymiarkach wybraliśmy właśnie ten projekt i czekamy teraz na pozwolenie na budowę W projekcie zrobiliśmy kilka zmian, wydłużony dom o 1m, zlikwidowane schodki do łazienki na parterze, zmiana biegu schodów, żeby podwyższyć łazienkę na parterze, powiększony dom to wcisnęliśmy prysznic na dole, m.in podnieśliśmy również ściankę kolankową na poddaszu o 1 cegłę (20 cm) i teraz pojawiły się obawy czy okno połaciowe nie będzie za wysoko, czy będzie widać cos poza niebem ? Proszę Was o wasze spostrzeżenia - jaką macie wysoką ściankę kolankową (podwyższoną, zgodną z pierwotnym projektem, a może ktoś ją obniżył). Proszę o info dla jakiej wysokości ścianki kolankowej od jakiej wysokości zaczyna się szyba oka połaciowego. Czy dzisiaj zmienilibyście coś w Waszym domu. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Fabian (Tychy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 20.05.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Fabian - ja robilem poddasze zgodnie z projektem, nic nie podwyzszalem a wiekszosc osob, ktore byly u mnie na budowie mowi, ze i tak jest dosyc wysoko. Na pewno bedziesz mial problem jesli wybierzesz okna z klamka na gorze - bedziesz musial chyba jakis stoleczek podstawiac Co do reszty zmian - w ktorej czesci dodales 1m? Garaz, salon? Ja u siebie mam lacznie 2,70m wiecej i mysle, ze salon w standardowym wymiarze bylby troche maly i ciasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 21.05.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Salon i kuchnia rzeczywiście w standardzie mogla by byc z metr szersza, my dopiero wieniec wylewać będziemy wiec jeszcze nie mogę się na temat wysokosci piętra wypowiedzieć. Poszerzyliśmy tylko kotłownie do sciany garażu i żałuję troszkę że też sciany sypialni i garderoby nie przesynelismy, może mniejsze byly by problemy ze zbrojeniem stropu nad tym plaskim daszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fabian_S 23.05.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) BYQ:Przemyślałem jednak temat i wracam z pierwotną ścianką kolankową.Jeżeli chodzi o powiększenie domu to zarówno garaż jak i salon, bo ścianę frontową jak i całą ścianę od strony ogrodu przesunąłem o 0,5m tj razem 1 m.Dzięki temu jest też większa łazienka na parterze. Proszę powiedz mi BYQ:1. Na jakiej wysokości masz teraz okna połaciowe (od jakiej wysokość zaczyna się szyba)?2. Jaka jest wysokość pomieszczeń na poddaszu? pozdrawiamFabian Edytowane 23 Maja 2015 przez Fabian_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fabian_S 23.05.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Kasiu, ja niestety też nie mogłem zlicować ścian na poddaszu z parterem (zbyt mała odległość od granicy działki - o ile na dole nie mam okien o tyle poddasze było by bliżej niż 4m) - będzie pewnie trudniej ze zbrojeniem ale architekt stwierdził, że dzięki temu dom ma ładniejszą bryłę na zewnątrz pozdrawiam Fabian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 23.05.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Fabian, Nie powiem Ci na jakiej wysokosci zaczyna sie szyba, bo fizycznie okien jeszcze nie mam zamontowanych - dopiero mam zrobione obrobki blacharskie i rynny. W nadchodzacym tygodniu bede mial miec wiecej, wiec wtedy dam CI znac. Moze ktos inny z Partowiczow wspomoze Co do zbrojenia - moze i bryla ladniejsza, ale ja juz zaczynam sie bac tego daszku nad garazem wystajacego i tego ile bedzie kosztowalo porzadna izolacja tego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 24.05.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Dokladnie, ja teraz bym tylko zostawiła ten z przodu a boczną ścianę bym wyrównała, no ale u nas już za późno, bo niedługo wieniec zalewamy Fabian, nie wiem czy temat wysokosci okien na poddaszu nie był wcześniej poruszany, sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fabian_S 24.05.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Przejrzałem forum i znalazłem informację, że są na wysokości 170 cm, ale chyba bez podłogi. Zapytam jeszcze czy zostawiliście wysokość pomieszczeń na poddaszu zgodnie z projektem? W projekcie jest 250 cm, nie jest za nisko? pozdrawiam Fabian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 25.05.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Wg projektu 1,68 od gotowej podlogi zaczyna sie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 06.06.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Witam,my również jesteśmy na etapie piętra. słuszna uwaga co do poszerzenia domu. my poszerzyliśmy kotłownie na równo ze ścianą garażu aż do szczytu. Więc mamy większą kotłownie,sypialnie i garderobę. co do okien to wybraliśmy okna 3 szybowe, zostało tylko pomniejszone okno w kuchni . pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 11.06.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witaj Sylwiapola, czekamy na zdjęcia z realizacji twojego Party! Jaką dachowkę wybraliscie? My stoimy teraz przed wyborem dachowki i mam mętlik w glowie. Alien i Gumol wy wybraliscie Robena, jestescie zadowoleni? Przedstawiciele raczej jej nie polecają, moze dlatego że najtaniej wychodzi, sama już nie wiem:-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 11.06.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witaj Sylwiapola, czekamy na zdjęcia z realizacji twojego Party! Jaką dachowkę wybraliscie? My stoimy teraz przed wyborem dachowki i mam mętlik w glowie. Alien i Gumol wy wybraliscie Robena, jestescie zadowoleni? Przedstawiciele raczej jej nie polecają, moze dlatego że najtaniej wychodzi, sama już nie wiem:-\ Do dwóch domów kupowałem Robena i nigdy nie miałem problemu. Wiadomo bardziej podobała mi się płaska dachówka ale niestety była 2x droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaG77 11.06.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Nam częściej proponowano creatona titanie, alegre9,badź mayer holsena.. Ale chyba robn będzie wystarczajacy... Tym bardziej, że wy go macie:-) zobaczymy jaką wycenę zrobi nam sasiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 12.06.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witaj, my zdecydowaliśmy się na dachówkę firmy NELSKAMP model NIBRA-G10 . Oczywiście zdjęcia prześlę jak tylko dach będzie gotowy a budowa nam idzie bardzo wolno . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivona79 14.06.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Witam partymaniaków Kupiliśmy z mężem już projekt i zbieramy wyceny, bo sami budować niestety nie będziemy. Od dłuższego czasu śledzimy to forum i wiele już z niego skorzystaliśmy Mam pytanie, czy jest ktoś z Was z woj. opolskiego lub śląskiego? Fajnie by było zobaczyć na żywo party... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Celus 14.06.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Witam wszstkich a oto juz nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Celus 14.06.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 w przszłym tgodniu dachówka i okna juz nie moge sie doczekac pozdrawiam wszstkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AK_Z 15.06.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, a czy Ktoś z Was zdecydował się na inny kolor dachu niż grafit / czarny? My w planie zagospodarowania mamy kolor ceglany / miedziany i taki też wybraliśmy. Zastanawiam się czy jesteśmy jedyni I jaki kolor okien doradzacie: klasyczny złoty dąb czy może ciemniejsze czyli orzech, żeby dom nie był taki mdły. A może widział Ktoś z Was nowy, podobno coraz modniejszy kolor okien winchester? I czy polecanie rolety zewnętrze? Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie - co wybraliście? Poza gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Celus 15.06.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Tak ja zdecydowałam że będzie brązowa dachowka z keratona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwik-88 15.06.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam Wszystkich Od początku śledzę forum i też budujemy dom Party. Dzięki niektórym postom zobaczyliśmy błędy domku i od razu poprawialiśmy je jesteśmy na etapie dachu. Też zdecydowaliśmy się, że będzie dachówka, Creaton domino grafitowa. W trakcie uzgadniania projektu, wprowadzone zostały zmiany, dzięki czemu uzyskaliśmy balkonik, część garażowa została troszeczkę obniżona. w załączniku przesyłam projekt naszego Party. Jesteśmy z województwa małopolskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts