AK_Z 16.06.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A na jakim etapie jesteście? Macie już dachówkę na domku czy na razie jest tylko wybrana? I jakie okna do tego dachu dobraliście? My mamy miedzianą / ceglaną, więc chyba jaśniejsza niż Wasza. Tak ja zdecydowałam że będzie brązowa dachowka z keratona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwik-88 16.06.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Jesteśmy na etapie dachu, na razie mamy przykryty papą (tzn pełne deskowanie dachu i papa na tym). Obecnie tylko rozpoznanie, ale na wakacjach planujemy układać dachówke. A co do okien to myślimy nad grafitowymi bądź szarymi, jeszcze nie wiemy, bo na to mamy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tajo82 16.06.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam,mam pytanie odnoście stropu nad garażem, czy robiliście drewniany czy betonowy? Ja będę cały strop robił ze Smarta i się zastanawiam co wziąć nad garaż. Może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 16.06.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, a czy Ktoś z Was zdecydował się na inny kolor dachu niż grafit / czarny? My w planie zagospodarowania mamy kolor ceglany / miedziany i taki też wybraliśmy. Zastanawiam się czy jesteśmy jedyni I jaki kolor okien doradzacie: klasyczny złoty dąb czy może ciemniejsze czyli orzech, żeby dom nie był taki mdły. A może widział Ktoś z Was nowy, podobno coraz modniejszy kolor okien winchester? I czy polecanie rolety zewnętrze? Mam jeszcze pytanie o ogrzewanie - co wybraliście? Poza gazem. Witaj, My zdecydowaliśmy się na dach grafitowy ,okna rozważamy między kolorem winchester a złoty dąb. Chcemy mięć w jednym kolorze okna + rolety,drzwi zewnętrzne i bramę garażową. Myślę, że kolor okien należy dopasować do elewacji budynku , więc polecam najpierw zastanowić się nad elewacją .Dla mnie duże znaczenie ma kolor prowadnic od rolet, ponieważ często są w innych odcieniach i brzydko to współgra z kolorem okien. Co do ogrzewania to wybraliśmy ogrzewanie podłogowe i wentylację mechaniczną z rekuperatorem (brak wentylacji grawitacyjnej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 16.06.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witaj, jesteśmy z woj. opolskiego - Brzeg . jesteśmy na etapie piętra jeśli jesteście zainteresowani to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwik-88 17.06.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam.U nas robiony był strop betonowy, a co do ogrzewania również wybraliśmy ogrzewanie podłogowe, wentylacja mechaniczna oraz pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivona79 18.06.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Mogę prosić adres email? Chętnie byśmy zobaczyli party na żywo, póki co mamy "tylko" projekt Budowę planujemy na wiosnę przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivona79 18.06.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam, zapraszam do obejrzenia party : [email protected] Dzięki, na pewno się odezwiemy w najbliższym czasie Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 04.07.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Witam, jestem w trakcie wyboru okien dachowych . Mój wybór jest między oknami velux a roto, może ktoś zamontował okna fakro? Jakie okna montujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 06.07.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ja wybralem Roto R4 w termoblokiem WD w rozmiarze 7/14 (jak w projekcie), klamka na dole.Na wystawce mialem obok siebie okno Roto i Velux, w Veluxie nie przypadlo mi do gustu otwieranie gorne (jakos ciezko mi bylo otworzyc okno, wiec sobie darowalem). Dodatkowo bardziej przemawialo do mnie otwieranie dolne a w przypadku Veluxa klamka gorna i tak by zostala...Za Roto przemawiala rowniez kwestia pozniejszych dodatkow (np. zewnetrzna markiza) ktore moge dolozyc sam w ciagu minuty (na zatrzaski) i nie sa to jakies kosmiczne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 07.07.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 [quote=BYQ;6898776 Dodatkowo bardziej przemawialo do mnie otwieranie dolne a w przypadku Veluxa klamka gorna i tak by zostala... Za Roto przemawiala rowniez kwestia pozniejszych dodatkow (np. zewnetrzna markiza) ktore moge dolozyc sam w ciagu minuty (na zatrzaski) i nie sa to jakies kosmiczne pieniadze Witaj BYQ, Nie do końca tak jest w przypadku okien VELUX jak piszesz. W ofercie są okna dachowe z wszystkimi możliwymi sposobami otwierania. Jeśli z jakiegoś powodu nie podoba się komuś górne otwieranie to ma do wyboru okna GZL B i GLL B tylko z klamką na dole, bez uchwytu górnego. Natomiast w oknach klapowo-obrotowych czyli takich co mają dwa sposoby otwierania jest i klamka na dole i uchwyt na górze. Co do dodatków, to do każdego okna można zastosować markizę czy roletę, na dowolnym etapie budowy czy juz użytkowania. Produkty te są w dobrych cenach, a w okresie letnim dodatkowo w promocji. Więcej na www.velux.pl. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 07.07.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 PawelMam nadzieje, ze nie nadepnalem na odcisk. Napisalem tylko jak to wygladalo z mojej strony. Wiadomo, ze ciezko znalezc pelna oferte danego producenta zlozona w jednym miejscu tak aby mozna bylo 'pobawic' sie pelnym przekrojem okien. Ja mialem po jednym oknie do dyspozycji i na podstawie tego podjalem decyzje. Jednym z moich wymogow byl brak fabrycznych nawietrznikow w oknie - u mnie bedzie wentylacja mechaniczna i takie male nieszczelnosci nie sa wskazane. Mozliwosc dodania markizy czy rolety zewnetrznej wydal mi sie bardziej przystepny w wydaniu Roto a na chwile kiedy zamawialem okna nie bylo zbyt wielu promocji. Uwazam, ze majac do wyboru Fakro, Roto czy Velux jest na prawde ciezko podjac decyzje i kazdy musi kierowac sie juz wlasnymi wymaganiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 08.07.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Pawel Mam nadzieje, ze nie nadepnalem na odcisk. Napisalem tylko jak to wygladalo z mojej strony. Wiadomo, ze ciezko znalezc pelna oferte danego producenta zlozona w jednym miejscu tak aby mozna bylo 'pobawic' sie pelnym przekrojem okien. Ja mialem po jednym oknie do dyspozycji i na podstawie tego podjalem decyzje. Witaj BYQ, pewnie, że nie. Zdaję sobie sprawę z tego, że prezentowane na wystawkach okna nie odzwierciedlają pełnej oferty jaką poszczególne firmy mają. Raczej chodziło mi o to, żeby przy podejmowaniu decyzji nie ograniczać się tylko do tych pokazanych w danym punkcie, a wejść w interakcję ze sprzedawcą. Idealnie byłoby, gdyby on sam poinformował o możliwościach jakie poszczególne typy okien dają. Jednak nie zawsze tak jest. Dlatego pytajmy, sprawdzajmy i wybierajmy najlepsze rozwiązanie bo okna są na lata. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 08.07.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Pawel Mam nadzieje, ze nie nadepnalem na odcisk. Napisalem tylko jak to wygladalo z mojej strony. Wiadomo, ze ciezko znalezc pelna oferte danego producenta zlozona w jednym miejscu tak aby mozna bylo 'pobawic' sie pelnym przekrojem okien. Ja mialem po jednym oknie do dyspozycji i na podstawie tego podjalem decyzje. Jednym z moich wymogow byl brak fabrycznych nawietrznikow w oknie - u mnie bedzie wentylacja mechaniczna i takie male nieszczelnosci nie sa wskazane. Mozliwosc dodania markizy czy rolety zewnetrznej wydal mi sie bardziej przystepny w wydaniu Roto a na chwile kiedy zamawialem okna nie bylo zbyt wielu promocji. Uwazam, ze majac do wyboru Fakro, Roto czy Velux jest na prawde ciezko podjac decyzje i kazdy musi kierowac sie juz wlasnymi wymaganiami witam, bardzo proszę o podanie nr. tel na maila [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 08.07.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 a oto nasze Party Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 08.07.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwiapola 09.07.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam,właśnie jesteśmy na etapie dachu i zastanawiamy się nad płytą izolacyjną poliuretanową. Czy ktoś z Was montował na dachu płyty izolacyjne zamiast wełny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwik-88 09.07.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Witam, mam pytanie czy ktoś z budujących zamontował okna dachowe zamknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 09.07.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 W sensie fixy? Jedyne miejsce, w ktorym to mialoby jakikolwiek sens to okno nad schodami - tam i tak bedzie ciezko siegnac, zeby otworzyc czy umyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakmar 15.07.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 Jak poradziliście sobie z małym wysuniętym daszkiem który jest częścią garażu. To może być potencjalny problem przy deszczach i zimą gdy śnieg zalegnie. Czy ktoś znalazł tutaj rozwiązanie? Proszę poradźcie. My zastanawiamy się na tzw. dachem odwróconym. Ten daszek nadaje charakter temu domowi ale jednocześnie jest jednym z najsłabszych punktów tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts