Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka w garazu-wylewka

Recommended Posts

Witam wszystkich

mam pewien problem

otoz chodzi mi o wylewke w garazu w ktorym parkuje samochod ciezarowy

w garazu jest posadzka betonowa, jest ona stara i podzielona na 3 czesci

pierwsza jest w dobrym stanie, srodkowa ma delikatne wykruszenia glebokosci max zaledwie 2 mm no i ostatnai 3 jest rowniez w dobrym stanie

odrazu zaznaczam ze nie wchodzi w gre wykucie posadzki

ale do mojego pytania

jak wykonac posadzke i jakiej wylewki uzyc aby byla ona wystarczajaco mocna i nei kruszyla sie podczas wcofywania ciezarowki do garazu, ale rowniez zeby posadzka nadawala sie do wytarcia mopem

mam nadzieje ze rozumie kazdy o co chodzi

no i teraz najwazniejsze prosze o podanie ceny wylewki(chodzi o jakis gumolit tyle ze w plynie czy tez jakas mase zywiczna)

garaz ma wymiary 15x5 m

dziekuje bardzo za odpowiedzi jest to bardzo wazne

Czołem,

Napisz co to znaczy że jest podzielona na 3 części - tzn jak podzielona - oldschoolowo dechami, czy po prostu są rowki dylatacyjne.

Musisz sprawdzić jak jest z poziomem - bo dobrze wypoziomowany grunt to grunt przy żywicach ;)

Napisz czy oprócz wykruszeń nie ma pęknięć. Najlepiej zrób foto.

Żywice to stosunkowo droga zabawa więc solidne przygotowanie pozwoli Ci na minimalizację kosztów.

Pozdrawiam