aga56 08.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam mam dylemat ,nie moge sie zdecydowac z czego wykonac podjazd ok 100m2,jest wtym jedna sciezka,budynek ma kolor szary z podmurowka z grys szaro bialy,myslalam o kostce granitowe ale czytałam ze w zimie jest sliska i niedobrze sie ja odsnieza,czyk tos moze mi napisac cos o kostce brukowej la linia chciałabym polaczyc dwa rodzaje jakiejs kostki bo to jest duza powierzchnia i czy ktos korzystal z projektanta ile by to kosztowalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 10.03.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witam!Może warto się zastanowić nad brukiem klinkierowym z CRH lub innej firmy. Sam mam podobny "problem".Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga56 11.03.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Prosze o jakies konkretne porady ,opinie.zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 11.03.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 100 m2 to minimum na domek jednorodzinny. Skromna ilość. Ledwo wzjazd do garażu i wejście do domu. Na więcej nie starczy 100m2. Mogę tylko podpowiedzieć, że ja odsnieżam miotłą/szczotką grubą. Zaspy łopatą bez problemu. Panią doradzam wejscie do domu z płyt granitowych reszta w kostce. Najbardziej elegancka wersja. Każdy kto mnie posłuchał był zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga56 14.03.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Tak mysle zeby chodnik i wjazd do garazu wylozyc czyms gladkim,a obok kostka brukowa tam gdzie mozna bedzie postawic auto,ale nie mam jeszcze planu konkretnego ,wiem ze to ma miec szare odcienie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.03.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Jeśli ma być szare to może być np. kostka granitowa szara rozmiar 7/9 najwygodniejszy pod auto i do chodzenia też ok. Pod auto można dawać rozmiar 8/11 ale to trudniejsze w użytku i wychodzi drożej. A co do płyt to standardem są szare płyty granitowe płomieniowane antypoślizgowo czyli szorstkie jak papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga56 16.03.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jak nalezy przygotowac podloze pod kostke brukowa bo jednak na nia sie zdecyduje i wszystkim sie podoba, w dwoch kolorach szarosci, i jak zrobic odwodnienie te plytkie rynienki co wszedzie sa w sprzedazy nie podobaja mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Straus 09.04.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 WitamBruk klinkierowy firmy CRH fajna sprawa. Choć jeśli się decydujecie to zwróćcie uwagę na sposób układania. Producent mówi o układaniu na sztorc a po chwili w katalogu można wyczytać, że na płasko też jest dobrze.Ostatnio z upodobaniem układamy niesort granitowy tzw. łupek. Wygląda naprawdę rewelacyjnie i nie jest tak oklepany jak kostka 10.Zapraszam do odwiedzenia mojej strony http://www.zielonyswiat.eu .Jest tam i kostka granitowa i bruk klinkierowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga56 24.04.2012 04:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 dziekuje za zdjecia ,oczywiscie bedzie podjazd z kostki granitowej nie brukowej pomylilam tam wczesniej zdecydowalam na kostke granit plomieniowa i taka normalna,teraz problem z odwonieniem zeby tak zrobic zeby bylo dobrze ,a teraz jak pada mam duzo wody przed domem ziemia raczej ciezka ,glina,teraz jest beton ,ale stoi woda.Brukarz mowil ze zrob sie spad w jena strone i wystaczy ,a nam sie wydaje ze jeszcze trzeba gdzies posrodku dac jaka kratke czy rynienke,szer podjazdu bedzie gdzies 7metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 24.04.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 aga pomysl o betonie polimerowym, mozesz miec "niezniszczalny", niebrudzacy sie bialy(badz oczywiscie inny kolor, ale moj faworyt to bialy) podjazd ... - a jak juz jest jaies zabrudzenie to bardzo prosto zmyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 24.04.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 blechert - płyty granitowe na chodnik jakie powinny mieć wymiary i jaką grubość - jaki koszt takich płyt? potwierdzam że chodnik z płyt granitowych przeplatanych kostką granitową to najlepszy i praktyczny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 24.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Najładniej wejście do chaty wygląda, gdy zrobi się je z płyt granitowych szarych lub żółtych 50x100cm. 60x60cm też ładne. Ceny i rozmiary najpopularniejszych płyt są u mnie na stronie w zakładce krawężniki na samym dole tej podstrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.05.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 aga pomysl o betonie polimerowym, mozesz miec "niezniszczalny", niebrudzacy sie bialy(badz oczywiscie inny kolor, ale moj faworyt to bialy) podjazd ... - a jak juz jest jaies zabrudzenie to bardzo prosto zmyc ... Lujski, czy możesz coś więcej o tym napisać? Chcę własnie zrobić podjazd i podejście do drzwi z betonu (a jakby był biały, to byłoby cudownie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2012 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 http://www.artbeton.pl/posadzki_dekoracyjne/cennik.html Odpadłam. Taniej wyszła mi podłoga drewniana w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.05.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Nefer, mam ich wlaśnie wpisanych w projekcie jako potencjalny wykonawca betonowego tarasu. Ceny powalają. Robili betonowe chodniki pod Politechniką Jak byłam jakiś czas temu, to jednak był ten beton mocno już podniszczony - wiadomo, że miejsce intensywnie uzytkowane, a do tego nie wiadomo, czy właściciel odpowiednio ten beton zabezpieczył itp. Przy kolejnej wizycie wszystko było ogrodzone, bo trwał remont nawierzchni. Jak podjechałam ostatnio, to pomalowane jest wszystko jakąś połyskującą na perłowo farbą. Nie będę więc ryzykować z nimi. Jak mi się uda, to dzisiaj podjadę do Betardu - producenta prefabrykatów betonowych. Są po drodze do mnie. Mam też namiar na inną osobę poleconą przez Katti, która będzie miała beton na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts