Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik croolewny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zabraliśmy się za ogród. Taras wylany betonem, kiedyś trzeba będzie położyc deski ale to za dłuższy czas. Kopara wyrównała teren i wykopała ziemie pod chodnik i podjazd. Przyjechały rury po podjazd i kamień. Znalazłam niedrogie tujki i w weekend chciałabym je kupić i powoli sadzić.

• 1 month później...

Tegoroczny urlop był wyjątkowo pracowity, nie byliśmy nigdzie nawet na weekend :( za to budowa posunęła się do przodu.

Mężuś zrobił osobiście elewację na całym domu, obrobił drzwi i można było zacząć gipsowac i malować. Jako, że brat jest fachowcem w tej dziedzinie zajął się wykończaniem pokoi. Pokój na dole, nazwany przez pierworodną "jabłuszkowym" pomalowany jest na kolor zielonego jabłuszka no i po wsze czasy będzie miał swoją nazwę :) połozylismy też panele, powiesiliśmy firankę :) i w zasadzie można w nim śmiało przebywać. Ale póki co jest składzikiem.

Kupiliśmy panele na cały dom, tapety, trochę sprzętu. Niestety co rusz zmienia mi się wizja pokoi :/ tapety przestały mi się podobać, kuchnia wydaje mi się niepasująca do salonu, wrrr.. ale za kilka dni to się może zmienić :)

Uprzątnęłam tez ogród, zniknęły hałdy ziemi i nasz granat coraz bardziej przypomina dom a nie budowę.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Pokoje pomalowane. Salon w ecru, klatka schodowa też, pokój na dole jabłuszkowy, sypialnia fioletowa, pokój pierworodnej jasno różowy a dzidziusia żółto-niebieski. Teraz kładą się panele. Kupiliśy stolik RTV, witrynę, komodę i łóżko :) acha, no i krzesła do jadalni. Teraz czekamy na dokończnie mebli kuchennych i będzie można kłaść panele w salonie, montować żyrandole i karnisze. Sama radość :) A ja coraz większa i cięższa, za 2 miesiące dzidziuś będzie z nami :)

• 3 weeks później...

Już pierwsza kawa zaparzona w swojej kuchni, pierwsze ciasto upieczone, pierwsza kolacja we własnej kuchni przygotwana :) cudownie! Kończymy robić łazienkę, na razie nie da się z niej korzystać. Jutro przewozimy część mebli.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=145812&d=1351862412