Geno 19.03.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jak już masz beton na budowie to może od razu pociągnij. Potem możesz już nie zdążyć Ja się właśnie zastanawiam, kiedy ten taras zrobię. Przepis na spękanie bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 19.03.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jak już masz beton na budowie to może od razu pociągnij. Potem możesz już nie zdążyć Ja się właśnie zastanawiam, kiedy ten taras zrobię. Przepis na spękanie bardzo dobry. A może coś więcej,będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.03.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wykonać można razem, łaczyć nie można tych fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 19.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ja robiłem póżniej, przy stropach. W pompie od betonu zostaje sie 0,5 m3 betonu z którym trzeba coś zrobić. I poszedł na taras, trochę brakło to "się" dorobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 19.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 łaczyć nie można tych fundamentów. a ja myślałem, że to zależy od projektu. Ja też nie mam dylatacji i nic się nie rysuje. Może cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.03.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jak już masz beton na budowie to może od razu pociągnij. Potem możesz już nie zdążyć Ja się właśnie zastanawiam, kiedy ten taras zrobię. Przepis na spękanie bardzo dobry. Już po czasie się dowiedziałem, że powinno się dylatować. Na razie spękań nie mam, ale jeszcze dachówka przede mną. Z drugiej strony ściana 3W, a więc pewnie procentowo ciężar za bardzo się nie zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.03.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jak już masz beton na budowie to może od razu pociągnij. Potem możesz już nie zdążyć Ja się właśnie zastanawiam, kiedy ten taras zrobię. Przepis na spękanie bardzo dobry. A może coś więcej,będę wdzięczny Słoń jest cięższy od prosiaka, zatem słoń bardziej osiądzie niż prosiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.03.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Można pod prosiakiem trochę podkopać , nawet jak prościej dylatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Można pod prosiakiem trochę podkopać , nawet jak prościej dylatować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 19.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Słoń jest cięższy od prosiaka, zatem słoń bardziej osiądzie niż prosiak. A co się stanie jak przywiążesz prosiaka do słonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Słoń jest cięższy od prosiaka, zatem słoń bardziej osiądzie niż prosiak. A co się stanie jak przywiążesz prosiaka do słonia? Prosiak przytuli się do słonia.Jeśli sznurek będzie krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 19.03.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Inna rzecz to, ze przytulony prosiak bedzie chlodzil slonia a slon sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 19.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mam dylemat,czy fundamenty pod tarasy wykonywać ze jednym zamachem razem z fundamentami domu.Ciekawi mnie jak to było u Was. A ja się cieszę że nie zrobiłem od razu... bo teraz to zrobię taras ziemny z kostki klinkierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 19.03.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Przed kilkoma dniami miałem właśnie taki dylemat. I fundament pod taras zdecydowanie zrobię później. Wg mojego projektu fund. tarasu od fund. domu jest oddylatowany, więc jeśli ktoś np. zamierza ocieplać ścianę fundamentową, a ja tak, to jak to zrobi, jeśli fundament pod taras, zrobi razem ze ścianą fund. domu. . Jak też wykona pionową hydroizolację na ścianie fundamentowej? Więc na chłopski rozum nie powinno robić się tego razem. Podobnie twierdzi mój wykonawca. Lenart ma naprawdę dobry pomysł. Zrobić to przy zalewaniu stropów. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 20.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ja w projekcie nie mialem dylatacji i jej nie zrobilem. Pozniej dopiero wyczytalem, ze powinna jednak byc. Na razie nic nie peka i raczej juz nie powinno. Grunt raczej stabilny, wiec moze dom az tak mocno nie osiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 20.03.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 a ma ktoś może jakiś schemacik jak się powinno łączyc taras z domem? z czego powinna byc dylatacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 20.03.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dylatacja składa się z wąskiej szczeliny (rzędu dziesiątych części milimetra - ale jest duża tolerancja na wymiar) wypełnionej powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 20.03.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Z waszych postów wynika że można lać fundamenty domy razem z tarasem ale nie mogą one być połączone ze sobą , czy dobrze rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 20.03.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 no i czy dylatacją może byś styropian ocieplający fundament domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 20.03.2008 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts