czambas2 02.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Mogą, nie musi być zbrojenia... Jak połączyć z murkiem ? Zrobić na końcu murka coś ala "wieniec" murkowy i wpuścić w beton nagwintowane pręty z czymś przyspawanym na końcu w poprzek.... Reasumując, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. 1.Leję chudziak - 10cm 2.Robię ławe 40X50 (takie znalazłem na forum ale nie wiem czy nie zaduża) bez zbrojenia 3.Muruje z bloczków fundamentowych od -1,5m do 1,1m 4.Na końcu bloczków zatapiam gwintowane śruby czy pręty żeby mieć jakiś punkt dla przyszłej płyty betonowej czy innej płaszczyzny rónoległej do powierzchni ziemi. Co sądzicie ? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/faf8e25a6744.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 02.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Fundament jak pod dom, szkoda zachodu, wykop punktowo doły pod słupy co 1,5~2 metry, za zbrój i zalej betonem w szalunku ponad ziemią, następnie przyczep sobie jakąs pergole i puść pnącze, szkoda zachodu z murowaniem, ale jak wolisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mizerat 04.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Może Filigran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 19.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Chciałbym wymurować ścianki pod taras. Ścianki od poziomu przemarzania do wysokości tarasu, czyli jakieś +20cm nad poziom terenu. Ścianka będzie z bloczków betonowych. Zostało mi sporo kleju do murowania silikatów/suporeksu. Czy mogę wymurować tę ściankę na klej? Chodzi mi głównie o kwestie wytrzymałościowe, zdaję sobie sprawę, że znacznie trudniej będzie mi wyprowadzić poziom.Murować będziemy samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.10.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 ...nie bójta się i murujta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts